Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
Здравейте! Търся да закупя телевизор 40", но този който съм си харесал го няма в наличност...Самсунг 40MU6472
Препоръчайте ми друг 40", който да отговаря на същото качество на картината, звук и смарт функции. Не е задължително да е Самсунг. Ще се гледат основно филми и тв. Бюджетът е от значение само ако трябва да избирам между няколко предложения.
Panasonic 40ex610. Малко по малко вече спират и 40ките, минават на 43ки. Това е единственият, за който се сещам, с приличен смарт. Иначе има и Самсунг 40nu7092 и 40nu7192 със същия смарт като 6472, но картината им е доста по-лоша. В тези Самсунзи обаче няма да намериш готината визия и готиното дистанционно на 6472. Ако имаш място за 43 имаш и много по-голям избор
Цитат:
Първоначално публикувано от
ok'google'muhfakka
stantheman, Сонито доближава цената на B8 отчасти и заради андроида, който ако знаеш как да използваш, си царя на света. Ако ли не - ще те дразни редовно.
Относно картината, на снимка лг-то предава по-добре, няма спор. Но ако ще гледаш футбол или каквито и да е бързо-движещи се кадри по екрана - 9005
Именно андроида е най слабото място при Sony - безкрайно бавен/лагав. Някъв кошмар е, сравнен с webOS. Както искаш така си го ползвай - резултата винаги е един и същ. Колкото до motion възможностите на матриците - OLED е над всичко останало на пазара, заради начина, по който работи самата технология нативно. Например при XF90 се ползва допълнителна хардуеърна обработка(X-Motion Clarity), за да се търси ефекта, който oled панелите постигат по дифолт. При oled няма flicker ефект заради липсата на каквато и да подсветка - всеки пиксел реагира индивидуално, когато има цветоподаване. Така при oled се елиминира тотално motion blur проблема, за сметка на всяка друга неOLED матрица на пазара. Мога да детайлизирам и повече, но едва ли има смисъл, след като има една камара профи ревюта в мрежата.
Колкото до B8 - съветвам да се сравни със C8 най вече в HDR кънтент. C8 се справя значително по добре. А и B8 ползва ъпгейдната ревизия на стария им Alpha7 процесор от 2017. C8 е с изцяло новия Alpha9.
Цитат:
me3x
При oled няма flicker ефект заради липсата на каквато и да подсветка
Така, а за шима какво ще кажеш ? Нима той не е ли вид Трепкане ? Нека все още да не перфекционизираме oled-те. Да няма подсветка , защото светлината се излъва от диода , но трептене си има...
Цитат:
ok'google'muhfakka
....... Ако имаш място за 43 имаш и много по-голям избор
Да предположим, че може да се напъна с мястото за 43”?
LG 43lk6100, LG 43uk6750, Филипс 43pus7303. Филипса отстъпва на LG моделите като картина, но пък е андроид. Новия модел на Панасоник също предава доста добре, но е с почти същия смарт като модела, който ти препоръчах в горния пост.
Това е, всичките са между ~750 и ~1000 лева и всичките си оправдават цената
Изброените потдържат ли DTS?
Явно нямам голям избор при 40-43” и той се свежда до следните два:
Филипс 43PUS7363 или LG 43UK6750
Между другото нямам таван на бюджета, така че ако има нещо по-скъпо и си заслужава, бих го огледал....
Sony 43xf85. Тя е 100 херца. Ама... С 600 лева по скъпа е от 6750 и не е като за 600 лева по-добра. Ако нямаш таван, вземи си най-доброто. Това е най-добрата 43ка.
Цитат:
ok'google'muhfakka
Христе, разбира се, че сигнала има значение. Много по-лесно е за нетренираното око да види две еднакви картинки и да прецени коя има по-хубави цветове отколкото да гледаш Мона Лиза и Систинската капела и да се чудиш къде има по-хубаво лилаво. Примерно.
Зрителният ъгъл не се определя на око, тъй като то си има своите недостатъци и ниска чувствителност към дребни промени. Измерването се прави с спектрофотометър и специален стенд, като резултата е изразен в една кръгова диаграма. Преди години имаше публикувани такива диаграми в документацията със спецификациите на видеопанелите.
Цитат:
FRTCM
Така, а за шима какво ще кажеш ? Нима той не е ли вид Трепкане ? Нека все още да не перфекционизираме oled-те. Да няма подсветка , защото светлината се излъва от диода , но трептене си има...
А колко хора го забелязват? Отиди в магазина за 1-2 часа и питай всеки срещнат посетител дали го вижда.
До 2 години в LG ще реализират HFR на 100/120fps и тогава малцината които го виждат сега няма да се оплакват.
Цитат:
stantheman
а
hristoslav2 Унгарците точно в тази област ги пише в коментарите на pazaruvaj че не са отзивчиви откъм връщания и подобни. Иначе доста четох за бърн-ин и ако се спазват нещата няма проблем. Ама редовно си забравям ТВ-то включено на 1 снимка. И гледам баскетбол , където по час и нещо стои резултата.
Най често гледам филми иначе. И не го ползвам по 10 часа на ден нали. Ама днес в някакъв магазин видях едно LG UHD , не ОЛЕД , за 1500лв , което ми се стори с много добра картина и се зачудих.
И тръгнах да търся и викам да питам за съвет.
Благодаря..не съм чел коментариите и утре ще им обърна внимание.
даже ще погледна в унгарският вариант на сайта пазарувай
https://www.arukereso.hu/
https://edigital.hu/
Цитат:
ok'google'muhfakka
Тигър, къде видя че е по-скъпо?
И, моля ви, стига сте чели в Интернет. Да, респонс тайма на оледите е почти нула, но те имат проблем със запомнянето на кадри. Ако му пуснеш 120 кадъра в секунда си супер. Вържеш ли му кабеларката, обаче, на 25 кадъра в секунда, ще видиш за какво става въпрос. Хайде, преди да извадиш големите пари за телевизор си намери motion test, в тубата има колкото искаш, и отиди в някой магазин да ги пуснеш и на двата телевизора.
Научете го това: телевизор не се купува по Интернет. И аз преди четох със всяка запетая какво пише по форуми и по "професионални" сайтове и бях супер развълнуван като дойде нов модел телевизор. И какво? На хартия е мега телевизора и като го видя - той е пълна пръчка. Не е нужно да четете абсолютно нищо в Интернет. Отивате в магазин, носите си флашка с тестови клипчета и ГЛЕДАТЕ. И ще научите много повече отколкото тук
телевизиите удвояват онези 25 кадъра и получаваш 50fps
Половината модели телевизори по света(NTSC) имат някакъв проблем с възпроизвеждането на 24fps заради наложителното прилагане на Puldown 3:2
Телевизионните системи PAL и SECAM работят с 25 кадъра в секунда. Те са достатъчно близки до скоростта на филмовите кадри. Прескача се един филмов кадър. Малкото несъответствие в скоростта прави филма леко по-кратък, когато се прехвърля на видео, но варирането на скоростта е толкова леко, че няма да се забелязва при гледане.
Малцина знаят че има разлика при обработката на сигнала между този подаван по антеният вход и този по USB. Разликата е в алгоритмите и възможностите за настройки. Поради тази причина, спрях да препоръчвам тестове с флашка и ваш видеоматериал. Картината получена чрез флашката може много да се различава от тази получена през HDMI или антенният вход.
2 Прикачен файл(ове)
Цитат:
FRTCM
"Перфекционизираме"?! Няма нищо перфектно в технологиите - именно за това непрекъснато се надграждат. Идеята на коментара ми беше, че oled технологията е стъпка пред всичко останало на пазара в момента. Другата година може би ще станем свидетели на нещо по добро и тн. Та да се върнем на ШИМ. Надявам се разбираш значението на абревиатурата и как сработва всичко? Или само ей така за спорта да си начешем езиците? Тук повечето хора търсят няква обективност за да си похарчат парите за правилния продукт. Не намирам някъв особен смисъл от празни приказки. Ще пусна два резултата, от тестове на най доброто що годе от двато свята - oled(първата) и ''всичко останало''(втората). Как би ги коментирал?
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=29273&stc=1
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=29274&stc=1
Здравейте! Надявах се, че четейки чуждите запитвания/отговори ще успея да си помогна при избора, но на този етап, нещо не ми се получава.
Вече толкова много се обърках, че единственото спасение, преди да се откажа изцяло от покупката на телевизор е, да пусна и аз едно кратичко запитване.
Бюджетът е до 850 лева (това е прекосили), цветът на рамката трябва да бъде сребрист, размер 43.0", основно ще се гледат филми HBO, както и такива, свалени оттук-оттам (да отваря/възпроизвежда всякакви извратени формати и прилежащите титри) - TV-то няма да се ползва за игри. Телевизорът ще се гледа в светло помещение!
Сравнително качествен саунд, практично дистанционно, лесни настройки са добре дошли. Нямам претенции към производител. Искам да купя най-приличния телевизор за наличния бюджет, като не искам да влизам в лизингови схеми. Благодаря предварително за всяка помощ и насоки :Drinks:
Цитат:
Light_up
Здравейте! Търся да закупя телевизор 40", но този който съм си харесал го няма в наличност...Самсунг 40MU6472
Препоръчайте ми друг 40", който да отговаря на същото качество на картината, звук и смарт функции. Не е задължително да е Самсунг. Ще се гледат основно филми и тв. Бюджетът е от значение само ако трябва да избирам между няколко предложения.
Имам уточняващ въпрос, като от отговора му зависи дали ще мога да си позволя 49" като габарити...
Въпросът ми е колко може да е наклонен телевизора напред, когато е на стената? Има ли някакви ограничения? Идеята ми е да го сложа на стената буквално под тавана с наклон надолу посока спалнята...Отделен въпрос е дали ще намеря подходяща стойка...
Ако няма ограничения, приемам съвети и за 49" телевизори при същите изисквания.... Даже и 50"...
Цитат:
Пълен Лаик
Здравейте! Надявах се, че четейки чуждите запитвания/отговори ще успея да си помогна при избора, но на този етап, нещо не ми се получава.
Вече толкова много се обърках, че единственото спасение, преди да се откажа изцяло от покупката на телевизор е, да пусна и аз едно кратичко запитване.
Бюджетът е до 850 лева (това е прекосили), цветът на рамката трябва да бъде сребрист, размер 43.0", основно ще се гледат филми HBO, както и такива, свалени оттук-оттам (да отваря/възпроизвежда всякакви извратени формати и прилежащите титри) - TV-то няма да се ползва за игри. Телевизорът ще се гледа в светло помещение!
Сравнително качествен саунд, практично дистанционно, лесни настройки са добре дошли. Нямам претенции към производител. Искам да купя най-приличния телевизор за наличния бюджет, като не искам да влизам в лизингови схеми. Благодаря предварително за всяка помощ и насоки :Drinks:
Имах подобен бюджет и изисквания за телевизор в спалнята и си взех - LG 43UJ701V за 769 лв. от румънците при една от промоциите им. Търси нещо от 6-та или 7-ма серия в този бюджет и няма да сбъркаш.