Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
Здравейте,
бихте ли ми помогнали при избора на тв.
размери 43-50 inch, максимум 1400 лв.
като дилемата е: дали да е по малък с повече ексти, по добра матрица и така нататък, или компромис за по голям екран.
последните брошури на Техномаркет и Техмарт гледам няколко модела LG, a именно:
49UH6207 + саунд бар - 1399лв. и 49UH600v - 1299 (-7%)
Насочих се към LG след всичко изчетено по темата главно заради 5г. гаранция,
но ме притеснява качеството на картината при гледане на спортни предавания, тези най вероятно са с 50 херца матрица.
Сигналът ми е от кабелна, цифров, но едвали качеството е нещо особенно. В момента гледам на един стар 32 inch FHD Samsung.
Ако може да ме насочите в някаква посока ще съм изключително благодарен.
Можеш да си вземеш 43w805 или 807 в момента са по 1200 лева, ще ти останат пари и за допълнителна гаранция. Телевизора е 100 херца и е един от най добрите за годината. Вече наистина дилемата е дали да жертваш диагонал за качество, майар че 50w805 е 1500 лева, не много над бюджета.
50lf652 от Lg също е оферта, не помня цената но мисля, че влиза в бюджета.
Е то общо взето за тези пари не виждам друг читав избор, поне не такъв със 100 херца. Ще ида да го видя на живо и ще действам, че еврото наближава :).
Благодаря за насоката :thumbup Сидеров!
- - - - - - - - - -
А каква е разликата между w805/7/8, само визуална?
На Астра 19.2Е гледам се пръкнал още един тестов УХД канал - HLG teststream , въртящ един УХД клип на ЛГ олед и май HDR, който има такава поддръжка и има възможност да пробва - то и клепа така е сниман, че и на моя IPS прави "баси черното и контраста" ;)
От днес има намаления в електрон, може да си харесате нещо. :)
https://electron.bg/televizori-pf-21...ml?filter_id_1[0]=0&promo=1&sort=3a
Здравейте,
Искам да си купя телевизор Изчетох доста от информацията която сте написали и ще ви помоля за съвет, кой от двата телевизора е по - добър. Търся максимално добра картина и операционна система ( не съм чувал нищо за WebOS, дори не съм я виждал и не знам какво да очаквам от нея, какви са плюсовете и минусите ѝ )
1. Sony KD 49X8308CBAEP
2. LG 49UH6207
Може да предложите и нещо друго до 1600 лева ( без самсунг ).
Благодаря,
Без замисляне - първия (Сони-то) .
50CX700 и 49CX740/750 - все още се намират и са на долу-горе същото ниво ...
Добре,
в момента 49w8309 е на 1700 в Техномаркет,
заслужава ли си да дам 200 отгоре на 50w805/7?
Днес ходих до няколко технота и погледнах w805.
Момчетата от магазина му бяха инсталирали Коди и пуснаха Фужъна на Булсат,
много ми харесва това че имам избор на приложения, но изчетох доста неща за бъгав андроид и забиване на Тв-то?
Другото което ме кара да се замисля за 83-та е и по новият процесор и надеждата че ще получава ъпдейти по дълго време.
Вие какво ще кажете? 805 vs 8309?
Ако не държиш на 3D, 50W756 е около 1550 лв и е същият хардуерно и софтуерно като 8xx.
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
На Астра 19.2Е гледам се пръкнал още един тестов УХД канал - HLG teststream , въртящ един УХД клип на ЛГ олед и май HDR, който има такава поддръжка и има възможност да пробва - то и клепа така е сниман, че и на моя IPS прави "баси черното и контраста" ;)
BBC тестват системата HLG за HDR.
FRANSAT изпитат излъчването на живо по сателит в HDR на няколко мача от Roland Garros!!
Roland Garros : FRANSAT va exp
Calibration Schedule | Display and Sound Calibration
Display And Sound Calibration Forum with Bumtious
Цитат:
Box
Добре,
в момента 49w8309 е на 1700 в Техномаркет,
заслужава ли си да дам 200 отгоре на 50w805/7?
Днес ходих до няколко технота и погледнах w805.
Момчетата от магазина му бяха инсталирали Коди и пуснаха Фужъна на Булсат,
много ми харесва това че имам избор на приложения, но изчетох доста неща за бъгав андроид и забиване на Тв-то?
Другото което ме кара да се замисля за 83-та е и по новият процесор и надеждата че ще получава ъпдейти по дълго време.
Вие какво ще кажете? 805 vs 8309?
Мисля,че и сам можеш да си отговориш на въпроса...:)
Цитат:
abritus
И аз съм с подобна дилема. Вчера си взех SONY BRAVIA KD49X8309CBU ,но ми идва голям за стаята. Смятам да го върна и да взема 43'. SONY KD 43X8309CBU или Sony KDL43W809.Кой според вас е с по добър за булсатком и някой филм от време на време
В никакъв случай не го връщай....след най-много 2 седмици ще започне да ти малее...а след още 2,ще започнеш да съжаляваш че не си взел 55"...:)
Ако разстоянието е 2+ метра, го оставяй. Само, да не се сърди жената...:)