Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
48ju7000 трудно ще се намери запечатан. За мен се насочи към 49ks7002, новия вариант на ju7000 който е с по-пърза операционна и определено доста по-добър дисплей. Ако не се лъжа поддържа и HDR? Което си е бонус за телевизор който няма да смениш поне още 3 години.
Днес попаднах на 2 момчета тестваха телевизори с един видео файл(китайка на люлка от въже) Най-добре се представиха :LG 49UH8507 3D Ultra HD LED ,PANASONIC TX-49CX750E Ultra HD 3D LED ,SONY KD-43X8309C Ultra HD LED.Сега разбрах защо се препоръчват тези модели с 100Hz дисплей . Между моделите с 50 Hz дисплей и тези с 100 разликата беше очевидна. Останах с впечатление , че видео с 2160p при бързи сцени с някой телевизори 4к и особено с 50Hz дисплей ще се възпроизвежда лошо. Има ли такива тест клипове с висока резолюция ,които да си качи човек на една флашка и като отиде в магазина да тества няколко модела .
Има цяла тема с тестови клипове и картинки в раздела за телевизори. ( Не мога да копирам линк към нея през тапаталк.)
Каква е разликата между 7002 и 7502?Малко не ми се рискуваше със тази марка пак но май на другите смарта е по скучен.Нещо друго в този ценови клас което да си заслужава да погледна?Тавана ми е 2300 :(
Цитат:
Първоначално публикувано от
sasho1bs
Каква е разликата между 7002 и 7502?Малко не ми се рискуваше със тази марка пак но май на другите смарта е по скучен.Нещо друго в този ценови клас което да си заслужава да погледна?Тавана ми е 2300 :(
Единия е крив (7500) другия е прав (7000)
Единствения вариант който си заслужава повече е ks8002, който е с двоен тунер по-силни говорители и по-добър дизайн. (имаше разлика във времето за реакция на двата модела 7002/8002 но не помня в полза на кой от двата ) Струва 2600....
Lg долу горе на тази цена е 49uh8507 обаче за разлика от самсунга ползва ips матрица и няма да имаш същия контраст. Бонус в полза на lg то са 3D и 5те години гаранция която му дават в момента.
Sony за съжаление нямат еквивалент в класа (просто започват от 55 инча)
Панела му 100хз ли е?На някои места чета че е 50 на други 100?
Цитат:
ac28
Днес попаднах на 2 момчета тестваха телевизори с един видео файл(китайка на люлка от въже) Най-добре се представиха :LG 49UH8507 3D Ultra HD LED ,PANASONIC TX-49CX750E Ultra HD 3D LED ,SONY KD-43X8309C Ultra HD LED.Сега разбрах защо се препоръчват тези модели с 100Hz дисплей . Между моделите с 50 Hz дисплей и тези с 100 разликата беше очевидна. Останах с впечатление , че видео с 2160p при бързи сцени с някой телевизори 4к и особено с 50Hz дисплей ще се възпроизвежда лошо. Има ли такива тест клипове с висока резолюция ,които да си качи човек на една флашка и като отиде в магазина да тества няколко модела .
4K | 4KSamples - Free Downloadable 4K Sample Content
Цитат:
ac28
Вероятно двамата са членове на форума или са го чели
https://forum.setcombg.com/%D1%80%D0...%B8%D1%8F.html
Demo UHD-3D - Ultra-HD / 4K / HDR / 3D
4K Video Footage Ultra HD RED*Stock Video Footage Nature Stock Footage
4KSamples - Free Downloadable 4K Sample Content
https://www.4kdownload.com/howto/how...o-from-youtube
Зная , че не е точно по темата и предварително се извинявам .Свалих тестови клипове- sample-Elysium.2013.2160p и Samsung_UHD_Soccer_Barcelona_Atletico_Madrid(гледам доста спорт) обаче като ги пуснах на лаптопа с VLC и МPC-HC насичат та е чудо.С какъв плеар може да се гледа това чудо на лаптоп за да върви гладко.Направо се чудя как ще ги подкара ТВ през своят плеар от флашка .Мерси.
Слабичко ти е лаптопчето явно,но не се притеснявай....като си вземеш онова Сони,което споменаваш в по-горния ти пост,направо ще летят на него.....:)
Цитат:
iveto
Слабичко ти е лаптопчето явно,но не се притеснявай....като си вземеш онова Сони,което споменаваш в по-горния ти пост,направо ще летят на него.....:)
Asus K555L-Intlel core i3,Geforce 940,4gbRAM е лаптопа. Мисля ,че трябва да върви добре или го отваря с вграденото Intel видео .
Здравейте колеги спешно ми трябва съвет утре ще се взима тв спрял съм се на това http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-S...3D-LED/p/16042 но гледам клипове че нещо сменя бавно канали,андроида малко тромав ми изглежда,та въпроса е с актуализация ще се оправят ли?...Другото на което съм се спрял е http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-S...HD-LED/p/15988 какво ще кажете?,ако има колеги които имат въпросните 2 модела да пишат.:thumbup
Здравейте,
Тези дни ще ходя до Технополис да купувам телевизор и се нуждая от вашия съвет за избора на такъв.Ориентирал съм се на 65 инчов 4К UHD HDR,по възможност да е висока серия до около 5000лв.Качеството най вече ме интересува,ще го ползвам с усилвател и колони,така че звука не ме интересува дали е добър на телевизора.Също така,не съм сигурен,дали ми трябва извит,или прав телевизор...
Ще Ви бъда благодарен за малко помощ.