Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
Въпреки, че на Сонито което имам Андроида няколко пъти забива и се налага да го изключвам от електромрежата за да се опомни, като че ли го предпочитам. Яво не съм склонен да мина над 3 000 лв. за телевизор, така че предложенията на Светльо изглеждат логични. Той е за хола където почти никога не се гледа телевизия. И аз се чудех за Филипс, ама голямото му предимство ако е сложен на стената и има Ambilight отзад отпада защото е пред прозорец с щори. Каква е разликата освен по-удобната, но по-грозна стойка на Sony XR65X92JAEP и Sony 65X93J ? Благодаря за помощта ! Дали е верно, но за Филипс ми казаха, че са китайски и нямало свестен сервиз за поддръжка ? Дали сте наясно с каква матрица е Sony 65X93J ?
Разликата между 92 и 93 е само в дизайна и може би някоя измислена маркетингова стойност - реално никакво разлика.
Панелите в X9J и X85J са VA тип.
Аз също отдавна нямам опит с Филипс - върховият им модел би трябвало да е с мини ЛЕД и повече зони на локалното (което теоретично би трябвало да е добре - вече как е на практика реализирано не знам), но щом е пред прозорец, както пишеш най-голямото му предимство не е такъв фактор.
Благодаря на всички за съдействието. Вчера купих Sony 65X93J от Сони център Сердика . Дойдоха вкъщи, розопаковаха, монтираха, настроиха езика, каналите направихме тест за изгорели пиксели и платих с карта чрез подвижен терминал. Супер са!
Цитат:
Първоначално публикувано от
nikton1954
Благодаря на всички за съдействието. Вчера купих Sony 65X93J от Сони център Сердика . Дойдоха вкъщи, розопаковаха, монтираха, настроиха езика, каналите направихме тест за изгорели пиксели и платих с карта чрез подвижен терминал. Супер са!
Не супер, а направо са перфектни с тези високи цени от Деком. Да бяха поръчали и вечеря от Щастливеца.;)
И аз това си мислех... За цената, която най-вероятно е платил е трябвало да има и други екстри освен всичко изброено. :lol:
Какви неща си мислим ние. Да си го ползва с кеф! :)
Купих го на цена по - ниска от ЕМАГ където след промоция - 10% струваше 2070 лв.!!! Или, ако трябва да съм точен 2059 лв. И да, надявам се да си го ползвам с кеф !
Цитат:
nikton1954
Купих го на цена по - ниска от ЕМАГ където след промоция - 10% струваше 2070 лв.!!! Или, ако трябва да съм точен 2059 лв. И да, надявам се да си го ползвам с кеф !
със здраве да си го ползваш! за съжаление, често се срещат подобни мнения в този иначе толкова полезен форум...
Еми виж на кои са мненията и просто...пак ще ми изтрият моето.Ей Парите Всеки ще си ги дава както реши Ясно...
Друго си е Mirobota и Slusatel с техните едни и същи "мнения".
Здравейте, момци!
Никой ли не може да даде съвет по питането?
Цитат:
Anuwar
Здравейте,
Трябва да купувам 55" телевизор като съм се спрял на Сони.
За какво ще го ползвам и при какви условия - телевизия от А1 с КА модул по коаксиал (нямам идея дали скоро ще сменя на оптика или IPTV, но няма да е в близките няколко месеца) и връзка с компютъра с HDMI кабел. Гледат се две неща - филми/сериали и футболни мачове без гейминг.
С оглед на това чуденето ми е между четири модела и се надявам вие да ми дадете акъл, за което благодаря предварително! За това, за което го ползвам подозирам, че и четирите биха ми вършили една и съща работа, но моля вие кажете дали е така.
SONY KD-55X81J - 1550 лева
SONY KD-55X85J - 1750 лева
SONY KD-55XH9505 - 1900 лева
SONY XR-55X93J - 1950 лева
Цитат:
berpan
Друго си е Mirobota и Slusatel с техните едни и същи "мнения".
Ти колко телевизора си върнал досега , че даваш мнения по тая тема. Ще си купи човека откъдето иска и не бройте на хората парите. Голяма завист прозира в някои постове ...
По въпроса на човека - купи си Сони да започва с 9 серията да ти е мирна главата.
Цитат:
Anuwar
SONY KD-55X81J - 1550 лева
SONY KD-55X85J - 1750 лева
SONY KD-55XH9505 - 1900 лева
SONY XR-55X93J - 1950 лева
От тези, по-добре си избери някой от 9-та серия, това са ти последните два от списъка.
От тези KD-55XH9505 е най-висок клас, и най вероятно е мостра, защото е модел от 2020/21 година.
За това аз бих взел XR-55X93J като по-нов и актуален модел, или ако не те е страх от мостри KD-55XH9505.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Здравейте, тъй като вмомента румънците имат промоции и 12-месечен лизинг без оскъпяване си търся 43" 4К телевизор, като изискванията са ми да има:
Ъпскалер, функцията която прави по-плавна картината, VA матрица и Q/Nano, блутут и AV1 кодек. Бюджета е макс 800лв.
В хола вече си имам LG 55NANO753PA.
Първо се бях насочил към LG 43NANO753PR-779лвима си ъпскалер, има функцията за плавност на картината, има блутут, има AV1 и магическо дистанционно в комплекта. Леко се отказах от него като разбрах, че процесора му не е на LG а е някакъв аналог и затова задната буква е R. Също така поне 55-цата е с VA матрица а 43ката с този процесор може и да е с IPS матрица.
VA панелът на някаква неизвестана марка с приемлива цена ми привлече вниманието Allview 43ePlay6100-U - 619лв. Никъде не пише какви екстри има, само за блутут видях.
Същата марка имат и телевизор с QLED панел с VA матрица Allview QL43ePlay6100-U - 669лв - пише, че има ъпскалер а за MEMC или нещо подобно не видях, нищо не пише и за H265.
TCL 43C721 - 799лв. - QLED не знам дали IPS или VA, има ъпскалер, има плавна картина, 11-bit матрица, има AV1, има блутут. Като + поддържа всички HDR стандарти, HDMI2.1 с ALLM, Onkyo говорители с Dolby Atmos. Мисля, че това е моят телевизор.
Колебая се между LG и TCL.
Има ли нещо притеснително, че LG-то не е баш с оригиналния си процесор а е с подобен/аналог от друг производител да речем Mediatek ? LG-то с това R дали пак е VA панел ?
Марката Allview нищо не ми говори, мисля си, че са румънски дървета и дали качеството ще отговаря на х-ките ?
TCL излиза с много екстри и фунцкии и доста неща поддържа. За тия пари мисля, че е супер, дали качеството на картината ще е като на LG а може би и по-добро ?
SONY KD-55XH9505, SONY XR-55X93J
Имам ги и двата само, че 65 инча. Първият е флагмана на LED телевизорите на SONY , но със сигурност е по-стария модел от 2020 година и едва ли има неразпечатвана бройка. Не съм ги слагал един до друг за да ги сравнявам, ама не виждам голяма разллика между тях. Нещо повече по-новият модел има нов по-добър процесор и по модерно Full Array LED panel 65" в комбинация с множество ексклузивни технологии като XR Triluminos Pro, Xr Contrast Booster и XR Upscaling ти осигурява отлична детайлност, дълбоко черно и интензивна яркост. Твоят gaming се подобрява с поддръжката на HDMI 2.1, както и Variable Refresh Rate (VRR) и Αuto Low Latency Mode (ALLM) за високи frame-rates и гладко движение в игрите и филмите. Взимай смело по-новия модел който има и вход 120 HZ за Плей Стейшън 5 . А и цената е добра ! Аз го взех за 2059 лв.