Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
Цитат:
- нямa eднoвpeмeннa пoддpъжĸa зa VRR (ĸoнзoлa, ĸoмпютъp) и Dоlbу Vіѕіоn- Dоlbу Vіѕіоn нe ce пoддъpжa пpи 4К 120Нz (Хbох Ѕеrіеѕ Х|Ѕ)
- гoлям лaг в игpитe c Dоlbу Vіѕіоn
Тия "минуси" за Сони-то (пък и за всеки имащ ги настоящ тв) не са от никакво значение - в момента Долби Вижън за игри не е на нужното ниво, за да се ползва и да му се отдава такова значение ... за разлика от представянето му във филмите.
Търси се телевизор за спалня, 40-50 инча, на 2.5м ще се гледа, леко под ъгъл. Ще се гледат по 1-2 филма от дискове на вестници и подобни нискокачествени записи, вечерно време от едно дърто домашно кино през HDMI, сравнително рядко, а не всяка вечер, понякога на тъмно, понякога на лампа. Ще се ползва от възрастен, така че ОС, умни функции, интернет и т.н. е все едно какви ще са, защото няма да се ползват. Бюджета е 750лв абсолютен максимум, освен ако не е до +50лв за нещо, което си заслужава много.
Досега е ползван Samsung и LG и са с предимство в този ред, за да няма нужда от заучаване на нови опции, дистанционни и др.
От мен тези предложения:
Samsung QE-43Q60B
Samsung QE-43Q67A
LG 50UQ75003LF
LG 43UQ81003LB
Някои от тези имат магическо дистанционно (LG), единият от самсунгските, ако не се лъжа е със соларно, което е бонус. Добре дошли са подобни аксесоари, стига магическите да не заместват стандартното дистанционно.
Приемам и други предложения и марки, стига да си заслужават и сервизите да са лесно достъпни, а не да съществуват по 1-2 поддържащи сервиза на територията на страната.
Разбирам, но въпреки обстойните списъци на моделите, не знам кой би бил най-подходящ за целта, за която се търси. А другият от темата за ремонти, ще си остане за мен.
nemod
На кой модел телевизор е гледал до сега?
До момента е гледано на Samsung UE40JU7000, а в последните месеци на UE40JU6400. За ежедневна употреба - филми по тв, мачове и подобни се гледа LG 32LM6300PLA.
Явно има опит и с двете марки, освен това имат и сервизи в цялата страна. Две предложения за 50" влизащи в бюджета ти.
https://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-...72-p653796918/ - този май го има и в кауфланд(модел 2021)
https://plesio.bg/televizori-c-69980...?orderSource=1
Благодаря. Ще опитам да намеря мостри, за да разледам подробно.
Мисля даже мога да се вместя в по-високия модел на LG, пак 50" - UQ8100, ако има смисъл. Иначе и аз гледах към UQ7500, като по-евтин вариант. Относно Самсунга, мисля че ще имам възможност да се вместя в по-новите им модели 2022 "B" и 2023 "C", макар и 43", ако е съгласен. Така или иначе, доколкото съм запознат, LCD панелите от 2021г насам, които ползват, са китайски и тайвански. Поне да е по-нов модел.
Напълно ще игнорирам QLED и Nano. Не изглежда да има смисъл в тази ценова категория да се обмислят.
Rtings са подобрили начина, по който се тества възможността за скалиране на съдържание с ниска резолюция при различните модели.
Набързо обобщено: моделите на Sony се справят най-добре, дори и по-евтините им се справят добре. Моделите на LG пък са средна работа, дори и по-скъпите се справят по-зле от по-евтино Sony. Samsung се справят еднакво добре и няма особена разлика между евтин 4K и скъп 8K модел. За много лош пример дадоха евтин TCL.
https://www.youtube.com/watch?v=529WCgmW3pw
За пореден път се доказва, че трябва да си голям авантюрист, за да си купиш китайски телевизор, на цена сходна с тези на няколкото доказани бранда в областта.
Янките обаче нямат достъп до Philips и Panasonic. Конкретно при Panasonic, резултите предполагам ще са сходни със Sony.
Tcl са изключително лоши телевизори за мен, като държа да отбележа, че това е лично мнение и нямам за цел да го налагам. Просто обработката на картината им е потресаваща. Дори и в магазина виждам как картината върви "на пресекулки", а жена ми не го вижда, когато сме заедно и й го покажа. Може пък и аз да съм бъгнат, знам ли, но това го забелязвам само при тази марка.
Здравейте на всички.
Имам нужда да сменя един 40" Vestel с лепенки на 'JVC' от който не съм много доволен от Смарт функциите му (твърде много забива, насича картината и даже се рестартира), иначе като ТВ функции е добре само му липсва Самоизключване след 'неизползване'. Спрял съм се на ТВ с размери от 43" - поради факта че се гледа от около 1.8 метра а и секцията на която ще е разположен няма да събере повече от 98 см хоризонтално и 65 вертикално. Разглеждайки моделите предлагани у нас съм се спрял конкретно на LG - само и основно защото имат малко по нормално (разбирайте просто) дистанционно. SAMSUNG и Sony са с твърде "модерни" за мен дистанционни (явно остарявам :D ) а като добавим и цените за кое да е Sony...
Въпросът ми е дали да взема LG от текущата серия UQ или да изчакам да се появят в магазинната мрежа новите UR? Зная че UR ги има в електронните магазини, но аз предпочитам да видя нещо преди да го купя. Разбира се предложете и кой вариант от коя серия си заслужава тъй като според спецификациите посочени на страниците на продавача не намирам особени разлики.
Благодаря.
Цитат:
Първоначално публикувано от
dizainera82
... тъй като според спецификациите посочени на страниците на продавача не намирам особени разлики.
Защото в ниските серии наистина няма кой знае какви разлики. Дори и тези NANO не се различават особено от UQ/UR сериите. Така че, който и да си избереш, няма да има голямо значение. По-скоро може да видиш дали магическото дистанционно ще ти допадне или най-обикновеното. Доколкото знам само UQ7000x/UQ7500x са с обикновено, по-високите серии идват с магическо.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Frost
Rtings са подобрили начина, по който се тества възможността за скалиране на съдържание с ниска резолюция при различните модели.
Набързо обобщено: моделите на Sony се справят най-добре, дори и по-евтините им се справят добре. Моделите на LG пък са средна работа, дори и по-скъпите се справят по-зле от по-евтино Sony. Samsung се справят еднакво добре и няма особена разлика между евтин 4K и скъп 8K модел. За много лош пример дадоха евтин TCL.
Съгласен съм колега.Средна работа са.За това предложух замяна на SO9 за C2.И доплащам за два инча по каквато кажеш цена(т.е.77/75)
Вчера гледам единия от ютюбърите го казва същото-от SONY по-хубаво няма.
Друг е въпроса кои сцени е подбрал.И ако някой си милси,че само олигофрен би гледал точно тези сцени си е негов проблем.
https://www.youtube.com/watch?v=5oFqMJbwjlo
Не мога да коментирам ззащо приказваше точно обратното в предните клипове които няколко пъти пуснах и няма да злоупотребявам с паметта на четящите. И не мисля,че прави квато и да е реклама.
Пък и щом всички ги вълнуват обработката на съдържание с ниска резолщция,значи е важно.Ти сам каза,че даже 7 серия е по-добра от LG.
Тук не ми се дискутира.Пиши ми на лични ако си съгласен.
Транспорта и пиенето от мен.Не видях долния по-евтин OLED в 77'',но ако някой се е минал.... и за него съм готов-Welcome.
https://www.emag.bg/hisense-smart-ga...f=fav_pd-title
п.с. Всъщност ...тънката разлика е,че докато rtings говорят за един аспект от всичките(за мен без значение,защото по-малко от HD не гледам,пък и да пусна не ми е интересно какво става...ако беше баба мъжка),то нашия човек се мъчи да ни убеди ,че 100 зони с ''обработка'' били по-добре от 1000...,може би и OLED).И дори ако има софтуер който автоматично спира тв-ра при гледане на поне 5 мин. SD канали(или ..)да го прибавиш към C2-то.
А защо не сложи за сравнение и мини леда на SONY аз поне не се сетих
Въпреки,че в избраните от него епични....епизоди....:thumbup