Покупка на телевизор от Германия
Здравейте,
Гледам един Самсунг, в нашите магазини е 2400 лева, а го намирам на доста по-добра цена от Германия. С включени комисионна за фирмата която би се наела да ми го достави (http://www.gabco.org/index.php), транспорт до София и от там до Варна, се заформя цена с над 500 лева по-ниска.
Обаждал съм се на телефона на сервизите на Самсунг за България (0700 13311), от там казват че щом е закупен от EU, гаранцията важи с пълна сила. Но се оказва, че поръчката ще бъде към немски адрес, и това ми се струва особеност която може да се окаже пречка при евентуален дефект на телевизора.
Притесненията ми са основно с този немски адрес, с гаранцията, възможността за връщане на телевизора ако се случи дефектен. Също: потенциални проблеми с настройки на фирмуера, примерно да не мога да гледам кабелна и т.н.
Моля за вашите съвети и коментари по темата.
Поздрави,
Пламен
Отговор: Покупка на телевизор от Германия
Няма да имаш проблеми с фирмуера, освен някакви ограничения в ползването на Смарт функциите.
Очаквам че може да не поддържа менюта на български - не че е голям проблем това.
Определено има такава вероятност. Почти съм сигурен даже в това - за менюто.
Проблема ще е във връщането при евентуален открит дефект след доставката.
е не може ли да му се направи и меню на български
1 Прикачен файл(ове)
Моят SAMSUNG UE40D7000 поддържа освен български още към 30 езика, вкл. и немски - какво пречи на ТВ закупен в германия да поддърха също така пакет от езици вкл. български?
- - - - - - - - - -
Така се е движила цената на този телевизор (SAMSUNG UE55HU6900) в един от електронните магазини където го намирам:
Прикачен файл 15278
Този рязък спад на цената в Германия (при други модели не е така) си го обяснявам с това, че на Ultra HD още не му е дошло времето и немските клиенти не налитат толкова много на тази екстра.
Но защо в БГ е толкова по-скъп, не знам...
Ами доставиха го-Samsung UE50HU6900 4K за 750 евро,засега е в Германия,но ще пътува за България.Има и Бг меню.Сега се разцъква...
Честито. Чакаме отзиви и провери, дали няма някакви ограничения при ползването на някои приложения на наша територия.
Цитат:
Първоначално публикувано от
krasen
Ами доставиха го-Samsung UE50HU6900 4K за 750 евро,засега е в Германия,но ще пътува за България.Има и Бг меню.Сега се разцъква...
Може ли малко инфо - как направихте поръчката - през кой саит? Като физическо лице или като фирма?
Аз работя и живея в Германия и си го поръчах от Quelle на изплащане
Цитат:
krasen
Аз работя и живея в Германия и си го поръчах от Quelle на изплащане
Със собствен транспорт ли ще го пренесете или ползвате улуга на фирна като gabco org ?
Прибирам се за Коледа в БГ с колата си и ще го набутам някакси в купето
Цитат:
krasen
Прибирам се за Коледа в БГ с колата си и ще го набутам някакси в купето
Ами, пожелавам безаварийно пътуване, и се надявам на отзиви как се държи телевизора в БГ условия.
С гаранцията нямате ли притеснения? Аз все се каня да звънна на Самсунг да питам има ли особености ако е закупен на немски адрес, и все не стигам до това.
Ами тя гаранцията си важи тук,а за Бг още не знам ,ама прехода ми е 20 часа през около 2-3 месеца.