Отговор: Помощ при избор на ТВ
Може Sony pictures да са направили комедия за някой ирански аятолах. И сега "ирански" хакери да са им блокирали сайта, както "корейските" наскоро.
Тази компания все повече потъва, за съжаление! А преди 20 години заедно с другата-гмурец Philips диктуваха нещата в AV сектора...
Взех си ХД приемник от Булсатком.Качеството се подобри малко и това беше.
Искам да помоля някой които е с този модел да сподели своите настройки(търсих в нета,както и ми беше препоръчано от един потребител от форума) голям филм стана:
Картина -Режим на картината(Динамичен,Естествен и Стандартен)
Фон осветление,Контраст,Яркост.Острота,Цвят, Нюанс
Прилагане режим на картина(Текущ източник или Всички източници)
КВК -ИЗКЛЮЧЕНО ми седи (не знам въобще какво е)
Разширени настройки- Динамичен контраст,черен тон,телесен тон, Режим само RGB,цветова област,баланс бяло,гама и динамична светлина.
Опции картина( Цветови тон,Цифров чист изглед, Филтър за МPEG шум,Ниво HDMI черно,Motion Plus,Черно като кино)
Има едно картина изключена(телвизорът е изключен но не и звукът)
Много настройки има и човек като нищо не разбира и се получава доста неловко.
Гледам,че в нета има настройки само за режим" филм" а при мен лично това е отвратително.Виждам че трябва да се оправям индивидуално без чужда намеса-затова няма да настоявам.
Имам следния интересен въпрос.С какво бършете прахта от тв-то Нещо по-специално препарат,кърпичка ?
Навлажнена микрофибърна кърпа върши перфектна работа .
В Jumbo продават едни жълти фини микрофибърни кърпи в синя катронена опаковка 1бр. Специално за стъклени и огледални повърхности.
Преди това без натиск се забърсва с по-грубите за домакински нужди, които са по две - малка и голяма. Последно бяха кафеви и жълти, но са с различна цена. Нищо, че са еднакви!
Цитат:
Първоначално публикувано от
Martin77
Гледам,че в нета има настройки само за режим" филм" а при мен лично това е отвратително.Виждам че трябва да се оправям индивидуално без чужда намеса-затова няма да настоявам.
Имам следния интересен въпрос.С какво бършете прахта от тв-то Нещо по-специално препарат,кърпичка ?
В Техно.... с телевизора ми продадоха специален гел с микрофибърна кърпичка. Има и спрей.
Има специални гелчета в комплект с кърпичка. Отблъскват прахта в последствие, макар и за кратко.
П.С. Изпревариха ме.:Drinks:
С антистатична четка Pronto :) Моят опит с гелчетата е горчив - 2 години не мога да махна последното от монитора... А дори не беше мръсен като го бърсах, просто опитах от любопитство. Добре, че не намацах телевизора.
Рових се из нета и намерих тези настройки на тв-то
Picture Mode: Standard
Backlight: 17 (13 at night)
Contrast: 87
Brightness: 40
Sharpness: 45
Color: 40
Tint (G / R): G50 / R50
Apply picture mode: All sources
Image Format: Fit to screen
advanced Settings
● Contrast Dyn. : Off
● Black Tone: Off
● Flesh Tone: 0
● Colour Space: Auto
● Gamma: 0
● Lumin / Movement:. Off
Image Options
● Color Tone. : Standard
● Digital Clean View: Off
● MPEG Noise Filter: Off
● Level. HDMI Black: Low
● Film Mode: Auto.1
● Motion Plus: Custom (blur reduction 10/3 vibration reduction / Led Clear Motion: Off)
● Detect. LetterBox: Off
Взети са от един френски форум.Засега мисля да карам с тях пък да видим