Отговор: Избор между 3 модела
AS650, или H6400. Двата телевизора са равностойни според мен. Доскоро и аз имах същата дилема - в моя случай прецених, че по-подходящ е Panasonic и сега съм доволен собственик на 42AS650. Основната разлика е в типа използвани матрици - VA срещу IPS (сигурно си запознат с плюсовете и минусите на двата типа - ако не, във форума има достатъчно информация). Относно плюсовете и минусите на Panasonic-а, според личните ми впечатления:
- "лъскавия" дисплей - отразява светлината попаднала върху него, а не я поглъща. При Samsunga положението е по-добро - ефекта пак го има, но е доста по-"приглушен".
- еднородността на екрана - има "DSE" (в чуждите форуми най-много "пищят" от това), но според мен в абсолютно допустими граници. Все пак можеше и да е по-добре. Най-много се усеща при зимни спортове (примерно ски бягане), в по-малка степен при футбол, но ако гледаш състезанието, или мача няма да го забележиш. При Samsung положението беше по-добро (проверено на три телевизора)
- бъг при 50hz сигнал - картината "трепери", но при включен "IFC" на "минимум" проблемът изчезва.
- EPG (стар проблем) - показва само настоящо и следващо предаване
- малките субтитри (също стар проблем), но щом ще ползваш DLNA ( или мултимедиен плеър) този проблем отпада
+ много добра картина при HD съдържание
+ добре се справя с бързи движения, въпреки че при започване на бързото движение (напр. топка изритана във въздуха, или бърза панорама) има леко "претреперване"
+ добра функционалност - добре работи в DLNA (за това от голямо значение е и компютърът); "записване на телевизия" (което може да контролираш и дистанционно); "TV Anywhere"; "YouTube" приложението също работи добре
+ въпреки че размерът не е "достатъчен", телевизорът се справя доста добре с 3D съдържание
Благодаря Frogst
Днес пак ходих да ги гледам и май клоня към Панасоника въпреки че картината на Самсунга е малко по-добра.Моите наблюдения са че точно в бързата паборама Панасоника е по-добър.(Assault-Sniper testa ) Не успях пак да видя браузъра защото искаше ъпдеит и продавача каза че трябва да почакам доста.Тествах Sharp 42 Le 750,не се представи зле на тестовете,но няма DTS и връзката с нета беше проблемна(може и продавача да не беше на ясно)Ще бъда благодарен ако някой ползвател на Самсунг 40H600 сподели като тебе плюсове и минуси.Благодаря ти отново за отделеното време.
ПП Какъв сървър ползваш за DNLA?
"Домашний медиа сервер" и "Universal Media Server". Ако държиш на 3D - руския (UMS насича, поне при мен). С останалото и двата се справят много добре.
Самсунг-а предлага повече опции за настройка на "100те хц" ,не само вкл.изкл. - пробвай с "по избор " и там - "намали размазването" на 9/10 и "намали трептенето" на 2/3 как ще е клипа .
Благодаря на отзовалите се.От днес съм в лагера на Panasonic:BigGrin