Резултати от 1 до 6 от общо 6

Избор между 3 модела

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Dec 2014
    Мнения
    7
    #1

    Angry Избор между 3 модела

    Здравейте,поздравления за хубавия сайт, най-вече за активния и богат на информация форум. Предстои ми закупуване на смарт 3Д телевизор.След няколко дни прекарани в четене на форума и тестване на модели в магазина,избора ми се ограничи до Самсунг 40H6400, Панасоник42AS650Е, Шарп 42LE771E.Бюджетa- 1000 лв.Модели на други марки отпаднаха след прочита на написаното от Вас.Ше се ползва за ефирна тв(за сега че кабеларката и на стария не срува),филми и 3д от интернет. Смарта ще за DNLA,и извеждане на съдържание от тел. или таблет на голям екран.Поне докато не предложат удобствата и бързината на лаптопа.
    Самсунг 40H6400-почти го бях взел.(въпреки притесненията ми от активното 3Д) докато не започна да насича на теста Sniper na Filips при включен Morion plus.Интересното е че *японката* я мина без проблем.Това и активното 3Д (аз поне не направих кой знай каква разлика от пасива на Панасоника)ме спря.
    Панасоник42AS650Е-хареса ми като пасивна алтернатива на Самсунга(не успях да изпробвам браузера)Безпроблемно преминаване на тестовете докато не пуснах филм със субтитри.Да бяха предложили и бинокъл с тв-то.Знам че има решения,но си е играчка допълнителна.
    Шарп 42LE771E-утре ще го тествам евентуално,но след прочетеното за продажбата на бранда....Моля за мнения на собственици и запознати с тези тв как се представят при филми 2 и 3Д,full HD,XviD и др.
    Благодаря за отделеното време.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София
    Мнения
    476
    #2

    Отговор: Избор между 3 модела

    AS650, или H6400. Двата телевизора са равностойни според мен. Доскоро и аз имах същата дилема - в моя случай прецених, че по-подходящ е Panasonic и сега съм доволен собственик на 42AS650. Основната разлика е в типа използвани матрици - VA срещу IPS (сигурно си запознат с плюсовете и минусите на двата типа - ако не, във форума има достатъчно информация). Относно плюсовете и минусите на Panasonic-а, според личните ми впечатления:

    - "лъскавия" дисплей - отразява светлината попаднала върху него, а не я поглъща. При Samsunga положението е по-добро - ефекта пак го има, но е доста по-"приглушен".
    - еднородността на екрана - има "DSE" (в чуждите форуми най-много "пищят" от това), но според мен в абсолютно допустими граници. Все пак можеше и да е по-добре. Най-много се усеща при зимни спортове (примерно ски бягане), в по-малка степен при футбол, но ако гледаш състезанието, или мача няма да го забележиш. При Samsung положението беше по-добро (проверено на три телевизора)
    - бъг при 50hz сигнал - картината "трепери", но при включен "IFC" на "минимум" проблемът изчезва.
    - EPG (стар проблем) - показва само настоящо и следващо предаване
    - малките субтитри (също стар проблем), но щом ще ползваш DLNA ( или мултимедиен плеър) този проблем отпада

    + много добра картина при HD съдържание
    + добре се справя с бързи движения, въпреки че при започване на бързото движение (напр. топка изритана във въздуха, или бърза панорама) има леко "претреперване"
    + добра функционалност - добре работи в DLNA (за това от голямо значение е и компютърът); "записване на телевизия" (което може да контролираш и дистанционно); "TV Anywhere"; "YouTube" приложението също работи добре
    + въпреки че размерът не е "достатъчен", телевизорът се справя доста добре с 3D съдържание
    Този пост е редактиран от Frogst; 16-12-14 в 00:01.

  4. Novice
    Тук е от
    Dec 2014
    Мнения
    7
    #3

    Отговор: Избор между 3 модела

    Благодаря Frogst
    Днес пак ходих да ги гледам и май клоня към Панасоника въпреки че картината на Самсунга е малко по-добра.Моите наблюдения са че точно в бързата паборама Панасоника е по-добър.(Assault-Sniper testa ) Не успях пак да видя браузъра защото искаше ъпдеит и продавача каза че трябва да почакам доста.Тествах Sharp 42 Le 750,не се представи зле на тестовете,но няма DTS и връзката с нета беше проблемна(може и продавача да не беше на ясно)Ще бъда благодарен ако някой ползвател на Самсунг 40H600 сподели като тебе плюсове и минуси.Благодаря ти отново за отделеното време.

    ПП Какъв сървър ползваш за DNLA?
    Този пост е редактиран от whitefox; 15-12-14 в 23:11.

  5. Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София
    Мнения
    476
    #4

    Отговор: Избор между 3 модела

    "Домашний медиа сервер" и "Universal Media Server". Ако държиш на 3D - руския (UMS насича, поне при мен). С останалото и двата се справят много добре.

  6. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,560
    #5

    Отговор: Избор между 3 модела

    Самсунг-а предлага повече опции за настройка на "100те хц" ,не само вкл.изкл. - пробвай с "по избор " и там - "намали размазването" на 9/10 и "намали трептенето" на 2/3 как ще е клипа .

  7. Novice
    Тук е от
    Dec 2014
    Мнения
    7
    #6

    Отговор: Избор между 3 модела

    Благодаря на отзовалите се.От днес съм в лагера на Panasonic

  8.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Избор между 3 модела 40" ТВ
    От guiltybydesign във форум Телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 09-12-14, 21:25
  2. Избор между 3 модела... ?!
    От startus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 16
    Последно: 16-11-14, 10:49
  3. Избор между два модела
    От d_ivanov във форум Телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 19-05-14, 17:56
  4. Избор между три модела
    От djmartini във форум Климатици Midea
    Отговори: 27
    Последно: 15-04-10, 14:31
  5. Избор между два модела фотоапарати на НР
    От liubitel2 във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 5
    Последно: 27-01-05, 11:49

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе