Резултати от 1 до 7 от общо 7

Помощ при избора на телевизор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2015
    Мнения
    669
    #1

    Помощ при избора на телевизор

    Здравейте колеги, след около десет часа разглеждане на телевизори накрая просто се предадох и реших да потърся вашата помощ. Търся телевизор между 40-55 инча, който да е SMART и FULL HD или 4к. Попринцип фирмите, които ме интересуват са Samsung и Philips, но ако имате и някое добро предложение на друга фирма пускайте го. (Ако е Philips държа да е поне 600hz и може би четириядрен) В момента използвам Samsung от 2013г. и съм доста доволен от смарт функциите му с малки изключения. Изключително пленен съм, ако може така да се каже от Ambilight функцията на Philips, но днес разгледах един и бях леко зашеметен от менюто му и смарт функциите му, които ми се сториха меко казано доста зле, а за мен те са важни. Цена до 1600лв. Очаквам вашите мнения и предложения относно конкретните марки. Благодаря предварително.

    P.S. Ще е добре ако предложението е модел от тази година, предвид това колко бързо остарява техниката в днешно време.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Мнения
    113
    #2

    Отговор: Помощ при избора на телевизор

    Има доста писано относно Ultra HD резолюцията (4к дисплеите), и аз като повечето колеги съм на мнение че е рано за подобен тип технология, особено у нас. Така че по-добре се насочи към обикновен FHD Smart TV. Днес е последен ден от великденската промоция в техноБакалиите и спокойно може да се намери 55"-инчов диагонал за сумата която си приготвил. Ориентирай се към 6-тата серия на Samsung - 6400, 6410, 6500 щом държиш на SMART функционалността или на 8-мата серия на Sony - W828/W829 въпреки че ги отричаш като марка, мисля че нивото на картината е една идея по-добро от тази на Samsung, но имат малко по-'дървено' смарт меню. Относно по-големия диагонал може да погледнеш и Panasonic, модела TX-55AS640E е 55"-инчов и се продава на цена под 1600лв. За телевизорите на Philips не мога да кажа нищо, нямам наблюдения.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    3,319
    #3

    Отговор: Помощ при избора на телевизор

    Цитат Първоначално публикувано от off_line Виж публикацията
    Относно по-големия диагонал може да погледнеш и Panasonic, модела TX-55AS640E е 55"-инчов и се продава на цена под 1600лв.
    1499лв., а мисля че днес може да ползваш и още -10%

  5. Member
    Тук е от
    Apr 2015
    Мнения
    669
    #4

    Отговор: Помощ при избора на телевизор

    Други мнения, особено от колеги с Philips ако може да кажат доволни ли са от техните?

  6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2014
    Мнения
    59
    #5

    Отговор: Помощ при избора на телевизор

    Цитат Първоначално публикувано от berpan Виж публикацията
    Други мнения, особено от колеги с Philips ако може да кажат доволни ли са от техните?
    Колега, както сам си забелязал смарт функциите и подредбата на менютата не са от най силните страни на марката. Друг техен недостатък е, че са малко мудни /мен лично това не ме дразни/. За сметка на тези им недостатъци, вадят супер картина и доста приличен звук. Относно изискването ти препоръчания модел да е тазгодишен: новите модели сега навлизат и едва ли ще можеш да получиш повече мнения и препоръки. Предвид това, че харесваш амбилайт, ако ще взимаш Philips, търси с тристранен такъв - примерно PFS 7509 и сериите нагоре.

  7. Member Аватара на novla
    Тук е от
    Dec 2014
    Мнения
    316
    #6

    Отговор: Помощ при избора на телевизор

    Аз съм доволен от Philips. Имам 2 ТВ-та и мисля закупуването на 3-то ТВ. Обаче ако не ти допада идеята за бавно меню се насочи към друг производител. Ако мислиш да взимаш все пак, някакъв Philips гледай да е от 7-ма серия нагоре.
    А бе да си кажа истината от 2 ТВ-та, монитор, слушалки, събуфер с 2 колони (2.1 система) и блендер на Philips не мога да се оплача от нито един продукт.
    Този пост е редактиран от novla; 14-04-15 в 07:33.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Велико Търново
    Мнения
    36
    #7

    Отговор: Помощ при избора на телевизор

    Аз от няколко дни съм собственик на 7509 и съм супер доволен от картината, смарта не ме интересува, за това си има телефони и компютри. Досега мислех че амбилайта е просто маркетингов трик, но определено като свикнеш с него особенно вечер на филмите и после пробваш без него е голяма разликата. Много спомага да не се дразнят очите когато гледаш на тъмно, при включено осветление няма нужда от него и мжое да го спираш. Също така един вид все едно разширява картината - смисъл приемрно гледа море нещо и около телевизора всичко светва синьо и ти това го виждаш макар и с периферното зрение (ако гледаш по отблизо) и това хем спомага да не дразни очите, хем засилва усещането един вид все едно картината излиза извън екрана . Иначе аз съм с 42 инча и го гледам от около 2,30-2,40м , макар че би трябвало да е поне от 3, поне в ръководството на филипс пише че се препоръчва минимум 3 метра диагонала на екрана а е разстоянието от което гледаш, ама май реално не стоят така нещата . Иначе както е споменато в горните постови, да смарта е тромав, но картината според мен няма място за сравнение

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Помощ с избора на телевизор
    От pesh0 във форум Телевизори
    Отговори: 9
    Последно: 02-01-14, 09:22
  2. Помощ в избора на телевизор
    От 6ombovojda във форум Телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 21-05-13, 23:15
  3. Помощ при избора на 3D телевизор !
    От ivailoh във форум Телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 17-04-13, 00:50
  4. Помощ при избора на телевизор
    От astonbg във форум Телевизори
    Отговори: 10
    Последно: 29-06-12, 14:51
  5. Помощ при избора на телевизор
    От vaniosl във форум Телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 23-07-11, 17:03

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе