Лед ТВ за детска стая ,моля за предложения
Здравейте,имам нужда от помощта ви за един телевизор за детската стая.Преди развода си там имах 32 инчов Тошиба,който слава богу бившата взе :)
По мои наблюдения бе възголям за там,при условие че се гледа от около 2 метра.Та сега събрах малко пари,и искам да заменя 15 инчов /твърде малък/ с някой да речем 24 инча,гледам по Технотата дал господ .Лошото е че не са 100 херца,но...ще се гледа Виваком ТВ ,така че сигнала е цифров.Сега ми се набиха еднi оферти с цени под 300 лв.....та нека знаещите ми помогнат в избора.
Отговор: Лед ТВ за детска стая ,моля за предложения
Каква сума си събрал? 32" ще ти е идеален. След време 24" ще ти малеят и ще поискаш по-голям. 100 херца на кабеларката няма да ги усетиш.
Повече от 450-500 лв не ми се дават.Вивата е цифров сигнала ,а както казах имаше там 32",но разстоянието е наистина само дължината на едно ъглово легло,няма и 2 метра.
За 24" телевизор аз лично бих се насочил към http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-P...HH5219/p/15389 ; http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-P...10-LED/p/15737. Независимо, че са с РЕЗОЛЮЦИЯ: HD READY 1366 x 768 няма да усетиш разликата с Full HD. Имам един 24" Филипс РНН4109, но като гледам вече не го предлагат, а телевизора е със страхотна картина. Ползвах го с СА Модул и имаше идеална картина. След като сложих приемник (направих разместване на ТВ-тата и модулите) картината се развали съвсем малко, НО все пак го ползвам със скарт кабел. Като цяло Филипс телевизорите имат една от най-добрите картини. И на последно място не забравяй да носиш флашка за тест на телевизора в магазина (независимо какъв модел взимаш).
Най-малко 28'. Някога си взех 24' и след втория час вече съжалявах. Взимай смело 32-ка и да не се притесняваш! Гледахме около 2год от горе-долу същото разстояние а дори и по-малко и "все още виждаме". :) Модела, отиваш гледаш в магазина и което те накефи като дизайн и картина взимаш... разликите не са големи.
Ако случайно вземеш 32 и не те накефи, спокойно ще ти го трампя с моята 24-ка ;)
И аз съм за 32", защото колкото е по-малък телевизорът, толкова повече човек си напряга очите, за да фокусира образа... Тва не е CRT, че да те облъчва.
Разбрах за какво ми говорите,и съм съгласен да е по-голям
Говорих с дъщерята,която вече е на 15 години,и тя ми намекна за Смарт тв,фейсбуци,Ютуб .....и ще вдигам летвата явно.
Ето за какво говорим като цяло:https://www.technomarket.bg/products...lips-32phh4509
Спира ме че уай фая е готов,което според мен значи че ще си трябва донгъл.
Мнения и предложения са добре дошли,не го бързам тоя телевизор,мога и месец и два да изчакам.
Вземи и телевизор без PWM управление на подсветката. Такива доказано на моделите на Сони.
би ли обяснил термина,аз съм само ползвател :)
@tanatos ако искаш пълноценен телевизор за дъщеря си, който да има всички екстри в едно (100% смарт приложения, супер мултимедиен плеър четящ всичко + идеални субтитри, DTS, x265, бързина и т.н.) иди и виж това което съм предложил. Не се подавай на залитанията по разни неща, които не разбираш и само ще те объркат. Успех!!!
Ще използвам темата да питам и аз за телевизор за детска стая но за разлика от колегата аз имам твърди 32 инча. Бюджет до 500 лв като ще преглътна и 550. Силно залитане по марки Philips & Samsung. Триумя се между SAMSUNG UE-32H5030 и Philips 32PFH4309 и PHILIPS 32PFH4100. Не се търсят смарт функции както се вижда , иска ми се да е Full HD въпреки че казват че на 32 инча не се забелязвало(това ще отида и ще го видя в някой магазин). Въпреки че унас със със Филипс(PFL6606) и картината му е уникална та за това ми се искаше да е Филипс но от горните модели всякаш най клоня към Самсунга. LG-та някак не ми се пазарят картината им е меко казано зле(приятел си взе такова чудо).
Съвет от къде да се закупи също няма да е излишен.
Много пъти е обсъждана темата за картината. Аз съм на следното мнение: Ако искаш хубава картина взимай Филипс. Имам 24" Филипс, който е HD Ready и картината е супер (само че с СА модул вади още по-хубава от тази с приемник).