Избор между два модела телевизори
Здравейте,бях се спрял на два вида телевизори и чаках да ги пуснат на изплащане с 0% лихва.
СОНИТО http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-S...3D-LED/p/16066 го пуснаха и днес щях да отивам да го гледам и евентуално да го взема.
Сега отворих и Техномаркета и гледам другият набелязан от мен телевизор https://www.technomarket.bg/products...duct-nav-tab-3 също на изплащане и се чудя кой от двата да взема.За Сонито трябва да купувам и очила още 120лв,вноската е по голяма ,но по бързо ще се изплати,За LG-то е на 12вноски очила няма да купувам защото имам 7 бр. от друга LG в къщи .Мисля че е пасивна технелогията на 3Д-то нали.
Искам последно мнение на човек който разбира да каже кой да взема.Няма значение че единият е по скъп,просто искам по доброто ,но ако разликата е доста очебийна между двата.При LG-то няма да сезанимавам с никакво инсталиране на кодеци плейари ,пъхш флашката и гледаш всякакви формати филми.При сонито трябва да се инсталират други плеари.
Отговор: Избор между два модела телевизори
Не случайно единия е по скъп от другия....има защо...а и не си купуваш всеки месец телевизор....нали?.....:)
Отново ти пожелавам успех в начинанието,и да направиш правилния избор за теб...:)
Иди и ги виж на място. Ако ТИ не виждаш голяма разлика, няма никакво значение какви са параметрите им или какво казват другите. В крайна сметка ти ще го гледаш а и ти го плащаш, така че последната дума трябва да е твоята, а не на някой от форума. Още повече тук повечето са пристрастни и препоръчват това което на тях им харесва или са си купили. ....така че ти си на ход :)
Естествено че всеки има свойте пристрастия към някаква марка и то е закономерно! Едва ли на никой не му пука какво си купува:)
Я влез във форума на Subaru ,и напиши ,че твойта KIA например е уникална кола,да видиш какво ще ти отговорят:)
Във всички форуми е едно и също:)
Весели Празници на всички!.....
Пристрастията са едно, предпочитанията (още повече тези, които са обосновани) - съвсем друго.
Весели празници и от мен!
Сега се връщам от Техномаркета ,отидох с флашки с 3Д клипче и едно МКВ -10гб и с мои очила ,консултанта сакъш го карах да прибере 2тона въглища,така с никакво как да го кажа отношение пусна флашката и да пусне Тру моншъна да видя дали ги има двете опции ,че страшна работа.Нещат да ми продадат телевизора направо.Сякъш насила го карам да бачка там.Както и да е клипчето се виждаше добре,филма си тръгна ,субтитрите са добре,звука беше дтс 3+3+1 ДХ нещо такова ми пишеше на ресивъра като го гледах.Всичко си върви.Направо се замислям за LG-то.Сонито нямат очила даже и да искам да ги купя,не знаят кога ще получат и дойдат.Не съм гледал с активно 3д филми и двата ми телевизора са с пасивно и LG-то и Панасоника.Голяма ли е разликата като качество 3Д-то между активно и пасивно.Това е в общи линии,ще мисля днес до 16.00 ,тогава ще се освободя и ще взема единият от двата.
Какво ще гледаш по-често - 3Д или 2Д като филми ,телевизия , спорт ? Така ,че мисля основното е как се представя ,телевизора в това за което ще го ползваш най-често .
Сони-то може да ползва 3Д очила на Самсунг - 59 лв за 2 бр. , по принцип активното 3Д е по-добро и с пълната резолюция , но е малко по-натоварващо (уж) .
п.п. Почти задължително е на ЛГ да пуснеш някой футболен мач , да видиш как е с DSE-то
Основно гледам спорт,3Д,мкв с най голямата резолюция.Зд филмите ги тегля най големият формат блурей 3Д.И аз така прочетох и ми казаха че с активното 3д се гледа цялата резолюция.Да е натоварващо ще го издържим все пак час и половина или два ,филма ще се издържи.Един от съфорумците ми писа че с очилата на Самсунг виждал малко по замъглено.Нямам мнение и наблюдение как се вижда защото нямат очила да видя как се вижда.
- - - - - - - - - -
Сега се връщам и от технополиса,бях се приготвил с 3Д клип и японката на въже и 3Д очила на Самсунг. .Но греда,нямали дистанционно били го продали с телевизора на който бил.За този телевизор не го били извадили и не го извадиха.Нещо не мога да схвана как искат да ми продадат телевизор като не мога да видя за какво става въпрос.Както и да е утре съм на работа и на 25-ти ще решя кой да взема.Както казват утрото е по мъдро от вечерта.Приемам последни мнения за препоръка.
Имам лични пристрастия към VA панелите.....така че предпочитам Сонито.
С каквато и марка да са активните очила, картината изглежда малко по-тъмна. Очилата пак са с LCD матрица (тип TN) и поради тази причина не пропускат на 100% светлинният поток..Пак по тази причина свързана с очилата, в 3D режим на работа, телевизорът увеличава автоматично яркостта, за да компенсира загубата причинена от очилата.
Сонито, поне за мен има следните минуси
- често при работа с някои приложения блокира и се налага рестарт, (Android системата не впечатлява)
- макар и рядко при някои видео-материали се забелязва леко накъсване на картината.
- менюто...
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
Имам лични пристрастия към VA панелите.....така че предпочитам Сонито.
С каквато и марка да са активните очила, картината изглежда малко по-тъмна. Очилата пак са с LCD матрица (тип TN) и поради тази причина не пропускат на 100% светлинният поток..Пак по тази причина свързана с очилата, в 3D режим на работа, телевизорът увеличава автоматично яркостта, за да компенсира загубата причинена от очилата.
Сонито, поне за мен има следните минуси
- често при работа с някои приложения блокира и се налага рестарт, (Android системата не впечатлява)
- макар и рядко при някои видео-материали се забелязва леко накъсване на картината.
- менюто...
Благодаря много за мнението.А процесорите им какви са,звънях на LG не можаха да ми кажат какъв е 2-вуядрен ли,4-ри ядрен ли.Вика момичето от компанията сега да погледна в сайта ни,а аз и викам гледах и аз ама не видях нищо.Че звъня на друг и накрая не знаят какъв е процесора.Утре ще отида на место за последно и ще реша кой да взема.Весели празници на всички.
2 Прикачен файл(ове)