2 Прикачен файл(ове)
Питане за функция EPG ( GUIDE) на различни модели ТВ
Интересува ме, на кои модели тв от тези които не са смарт, тази функция работи с картина и звук. На снимката се вижда, че при позлване на тая функция на Самсунга остава текущата програма + звука. Аз го имам и знам. За мен това е голямо удобство. На LG се появява само таблица без картина( в горната лява част на екрана) и без звук, което е неприятно. Ако имате различни от тези модели моля споделете да видим кое как върви. Става въпрос за това:
https://s27.postimg.org/h6iao75zn/IM...208_094310.jpg https://s29.postimg.org/rsy8dcfvr/IM...208_094249.jpg
Отговор: Питане за функция EPG ( GUIDE) на различни модели ТВ
Моят ТВ е Panasonic, модел от 2012 год. Тази функция е налична, но излиза таблица без "текущата картина и звук".
3 Прикачен файл(ове)
Ето как е при Сони-2015,зад таблицата прозира картината,има си и звук.....
Прикачен файл 21477
И при Sharp 2012,който не е смарт...има звук и отчасти картина:)
Прикачен файл 21478
И ето Samsung 2012 не е смарт....има звук и малка картина:)
Прикачен файл 21481
На това Сони така тъпо са го направили това меню че просто нямам думи.
Първо че картината стой на заден фон и почти нищо не се вижда от нея (но все пак е по добре от нищо).
Най дразнещото е че когато включиш GUIDE картината и звука спират за около 1-2сек и направо ме побърква това прекъсване.
Цитат:
Първоначално публикувано от
eclips
На това Сони така тъпо са го направили това меню че просто нямам думи.
Първо че картината стой на заден фон и почти нищо не се вижда от нея (но все пак е по добре от нищо).
Най дразнещото е че когато включиш GUIDE картината и звука спират за около 1-2сек и направо ме побърква това прекъсване.
Така е...тъпо е....много е изписано тук по въпроса...дано го оправят със следващите ъпдейти...:)
Съмнявам се да го оправят. Може би хардуера е слаб и не успява да зареди програмата докато работи картината. Въпреки че Home менюто си го отваря без този бъг.
2 Прикачен файл(ове)
Panasonic (2015) с Файърфокс - звук и картина с може би към секунда забавяне при натискане на бутона и преминаване на съответната "анимация"
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=21493&stc=1
-при старото ЛГ (ЛМ660) беше трагедия - ни звук , ни картина - сегашните не съм ги гледал , би трябвало да са го оправили , иначе ще е някакво малоумие .
- за старите Самсунг е дадено , Тошиба-та (XV733)ми е досат дърта - там е на цял плътен екран - не се вижда картината , но има звук .
п.п. Панасоник не сработва с доста кабеларки и има инфо само за сега-следващо предаване, на сат. каналите естествено всичко си работи.
На Самсунга много ми харесваше зелената лента която показва до къде е стигнало предаването и само като я погледнеш и разбираш дали сега е почнало или вече е към края. Сега на Сонито ми липсва тая глезотия :( Първо поглеждаш кога почва и кога свършва предаването и после гледаш колко е часа в момента....
Някой (може би iveto) би ли обяснил защо при Сони някой предавания са в син цвят а други в черен ?
Цитат:
eclips
На Самсунга много ми харесваше зелената лента която показва до къде е стигнало предаването и само като я погледнеш и разбираш дали сега е почнало или вече е към края. Сега на Сонито ми липсва тая глезотия :( Първо поглеждаш кога почва и кога свършва предаването и после гледаш колко е часа в момента....
Някой (може би iveto) би ли обяснил защо при Сони някой предавания са в син цвят а други в черен ?
Е,на тоя въпрос и тези които са писали софтуера на телевизора едва ли ще ти отговорят адекватно:):)
Е, що бе - спорта в синичко, филмите в лилаво :)
Хм, това къде се наглася - на моето Сони всичко е еднакво ? Или се получава само , когато има свързан ХДД за записи ?
Мисля, че е така по дефолт. Може би зависи и от доставчика на ТВ (ЕПС). Iveto ще каже - при него виждам, че се е получило. В ревютата, които съм гледал (вкл. и за моделите от 2014 май) ЕПС изглежда по този начин.
Много ви е полезно инфото. Идеята за темата ми е. ако сменя марката да знам кои как изглеждат като менюта. Не знам, дали има , но е добре да се оформи ако няма такава тема за различните менюта на моделите. За мен менюто и подредбата му в тв има голямо значение, поради това че ровя много за програмите и затова тази функция е много полезна. Както и други функции де. Явно само Самсунга и този нов Панасоник са с прилично направена таблица. Пък и на нея лесно се програмира бъдещо предаване. Часовника пред "Нощна смяна" знаете какво е. :) LG е като другите- огромна таблица, ама гробница- няма картина нито звук, все едно си отворил вестник. Ще го снимам и него да го видите. Инак разликата на по новия и по-стария самсунг не е голяма в тази насока. Така изглежда таблицата на почти 5 год телевизор Самсунг. Горе е на миналогодишен. Другото полезно е джойстика за управление на самия тв. Понякога се използва и е лесен за работа. На различни модели е различно.Искам да помоля svetlio1, ако може да напише кой е този модел Панасоник горе с тази таблица която е показал.
https://s24.postimg.org/r8jsmavfp/IM...209_175215.jpgpost image online
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Frogst
Мисля, че е така по дефолт. Може би зависи и от доставчика на ТВ (ЕПС). Iveto ще каже - при него виждам, че се е получило. В ревютата, които съм гледал (вкл. и за моделите от 2014 май) ЕПС изглежда по този начин.
Честно казано нямам представа...понякога се появяват и други цветове,за които отново нямам представа:)....на Близу съм с Ка модул ако това има някакво значение....:)Все пак смятам че всичко е въпрос на навик...имам още 3 телевизора от различни марки,но на този гледаме основно и така съм свикнал с гайда,че изобщо не ми прави впечатление как точно се вижда...:)
Прикачен файл 21498
1 Прикачен файл(ове)
49СХ740 е модела , на плазмата, която е по-стара е същото .
Цветове има при старата ми Тошиба - там различните часови пояси (сутрин ,след обед и вечер) са различно оцветени горе в лентата ...
п.п. Така е при мен на 49Х8309С-
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=21501&stc=1