Не е казано от мен, а беше въпрос, в случая към теб. Би ли изразил мнението си?
Не е казано от мен, а беше въпрос, в случая към теб. Би ли изразил мнението си?
Този пост е редактиран от stoyanow; 15-12-16 в 08:41.
Не, VA е по-добре от IPS.
Зависи...от IPS до IPS, респ. VA матрица има разлика, но като обобщение/на което не съм фен/ - VA, основно заради по-висок нативен контраст. IPS имат по-широки хоризонтални ъгли на виждане, без загуба на интензитет в картината.
Благодаря за разяснението. И на края едичко опира до лично предпочитание. Както казах, моят AS650 ми допада като кртина, ъгъл на виждане е доста голям и без видим промяна. НО може и това ми усещане да е продиктувано от липсата на опит с много по-добър екран.
Точно така, въпрос на лично предпочитание. Твоят е AS-IPS LG. Аз ползвам телевизори и с двата типа матрици, но при различни условия.
Ако се гледа под ъгъл от повече хора, препоръчвам ти IPS. Ако е фронтално - VA.
Дивана е на около 3,5/3,8м от ТВ. Като се излегнем го гледаме не под голям ъгъл. Интересува ме картината да е добра (поне като на сегашния AS650) и ми се иска Андроид (честно казано главно заради Коди). Но ако намеря ТВ с добра операционна система (Google cast е предимство) съм склонен да купувам допълнителен плеър с Андроид. Писна ми да разнасям лаптопа и да опъвам кабели. А и с ограниченият Бюджет от 1600/1700лв май нямма много избор :D
Щом е така, съм писал - VА. Веднага ще усетиш разлика в цветопредаването спрямо твоя телевизор, който не блести с много добра картина, което се дължи освен на нисък контраст и покритието на панела...по-матово е.
П.С. Не очаквай и от въпросното Сони, много добра картина...това са бюджетен, среден клас телевизори.
Напъни се за кс 7002
Сигурно е много добър, но предложение за 3000 по-скоро не е за тук. Благодаря все пак.
Колеги за да не отварям нова тема , какво бихте ми препоръчали до 1500лв за 43-49 инча ако си заслужава може още някой лев да се отдели . Тв-то ми е нужен за кухнята искам добра картина от трапезарната маса която ще е на 2-3 метра а и кухнята на 5-6метра . Нямам претенции към нещо отворен съм към предложения . Благодаря предварително и весели празници
Нещо не те разбрах...масата е на 2-3 метра от кухнята, която е на 5-6м.
Последно от колко метра ще го гледаш?
Sony 55W80.
Изивнявам се че не съм се уточнил правилно , исках да кажа самата кухня е на 5-6 метра , а трапезната маса е на 2-3 метра . Според вас има ли смисъл да се изчака януари и фебруари за спад в цените или не , Благодаря
А каква е разликата междy W807C и W809C?
Цвета и някакви 100hz - Motionflow XR 900Hz(W807C) vs Motionflow XR 1000Hz(W809C)