Отговор: Отново помощ за телевизор
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
Абе всичките имат по (поне) един сериозен кусур (разбираемо донякъде според класа) - въпроса е кое може да приемеш и кое - не.:Drinks:
Не по един, а поне минимум три кусура.Иначе си прав, че всеки си преценява кое ще и няма да приеме.При Панасоника,много съм доволен, колко реалистично предава картина,все едно гледаш през прозореца.Цветове,образи,точно колкото трябва констраст.Но до тук с хубавите неща.Неравномерна подсветка ,а уж Direct led.Особенно в тъмните сцени в долния ляв ъгъл пълна мъгла братче.Много куца операционна система и някои от малкото интересни приложения, които имат не работят.Дори и от Панасоник не знаят защо.И с това опреснаване на кадрите,май само за футбол става.На всичко друго насича зверски,особенно, ако пусна нещо през компа.Като се изключи тая опция е една идея по -добре,но определно е по зле, от телевизор , който я няма тази опция.И ако няма да се гледат предимно мачове, по-добре човек да си купи телевизор без тази опция и ще има в пъти по гладка картина.
Цитат:
itallianeca
Неравномерна подсветка ,а уж Direct led.
По-важно е не какъв тип е подсветката, а как е реализирана.
Цитат:
itallianeca
И с това опреснаване на кадрите,май само за футбол става.
Е това не мога да го разбера...
Цитат:
itallianeca
На всичко друго насича зверски,особенно, ако пусна нещо през компа.
Зависи от избора на подходящ плеър, видео кодеци, конфигурация на компютъра и правилни настройки.
телевизора ще е свързан с ресийвър и компютър.пак повтарям желания и изисквания.минимум 50 инча,гледане на филми,не играя тежки игри, за екстрите най-много уайфай и дълга гаранция.
+1 за EX700. Не поддържа DTS, но в твоя случай няма да е проблем.
Цитат:
Frogst
+1 за EX700. Не поддържа DTS, но в твоя случай няма да е проблем.
ЯМАХА rx-v1900 си го има.
- - - - - - - - - -
каква е разликата с този панасоник(предложен от ХРИСТОСЛАВ)Panasonic VIERA TX-50EX703E
Цитат:
Frogst
По-важно е не какъв тип е подсветката, а как е реализирана.
При всички положения е по-добре да осветява само там, където има нужда,но в случея явно е зле реализрана,но неми си мисли какво би било със зле реалзиран Edge-led
- - - - - - - - - -
Цитат:
Frogst
Зависи от избора на подходящ плеър, видео кодеци, конфигурация на компютъра и правилни настройки.
Еми Cyberlink по-добър от него няма.В ютуб като пуснеш нещо full hd същата история. Иначе компютъра ми достатъчно мощен, че да се съмнявам, че може би там е проблема.2500k intel 8gb ram Windows 7 Ultimate x64, достатъчно мощен да възпроизвежда гладко, който и да е full hd файл.просто, ако те дразни насичането на такъв голям телевизор,особенно, ако имаш опция за гладко въпроизвеждане на картината,мазаницата е сигурна.И или свикваш или си взимаш по-малък телевизор.
Цитат:
DUNDURMA
- - - - - - - - - -
каква е разликата с този панасоник(предложен от ХРИСТОСЛАВ)Panasonic VIERA TX-50EX703E
Няма разлика - май за различни магазини и Панасоник също са с 5 год. гаранция. ЛГ от ниските серии изобщо не ми харесват като картина - тоя WRGB панел за къв чеп го слагат ... явно им излиза много евтино ...
:offtopic:
Цитат:
itallianeca
Иначе компютъра ми достатъчно мощен, че да се съмнявам, че може би там е проблема.
Тогава започваш с настройки на видео картата. След това - избор на плеър (Daum PotPlayer, MPC-HC, MPC-BE, или някой друг), инсталиране на кодеци и филтри (LAV Filters, MadVR, ffdshow raw video filter - възможна е и комбинация между тях) и настройка на плеъра.
Причината за насичането не е в телевизора. Ако имаш въпроси погледни тази тема https://forum.setcombg.com/dlna-%D0%...%86%D0%B0.html, или "питай" Google, че оспамихме темата, за което се извинявам :Drinks:
Цитат:
DUNDURMA
- - - - - - - - - -
Ето една разлика.
50EX700E - DVB-T/T2/DVB-C
50EX703E - DVB-T/T2//DVB-C + DVB-S2
заслужава ли си разликата от 200 кинта само заради тунера(ако е само тя де)
- - - - - - - - - -
Panasonic VIERA TX-50EX703E,LG55UJ634VV,SAMSUNG UE49MU6402UXXH,SAMSUNG UE49NU7172UXXH,SONY KD55XE7077SAEP
днес разгледах всички тези телевизори в магазина и за неопитното ми око най-добре изглеждаше ПАНАСОНИКА.За сега съм се насоччил към него,но имам още време за размисъл и ще ви помоля за още някое предложение в този ценови клас.
Цитат:
DUNDURMA
САГАТА ПРРИКЛЮЧИ.Наистина вече си търся телевизор,че ШАРПА се спомина не по негова вина..не съм специалист и ще го кажа просто и изказа ми може да грешен.230 волта ток по кабела на кабелната,изгорял мейнборд,през HDMI ток и към компа--изгоряла видео карта(имам снимка на замерване на коксиала).за да не отварям нова излишна тема,ще попитам и за аналог на ATI HD777O.Имам застраховка,така че очаквам адекватно отношение и от застрахователя.та параметрите за телевизора са-минимум 50 инча,около 1000-1200 лева,а за видеокартата около 300 кинта.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=27483&stc=1
Цитат:
DUNDURMA
светльо,аз телевизора го ползвам като монитор,рядко гледам телевизия,но гледам бая филми.не искам чудеса,ма малко да му мяза,а като се замисля май гаранцията е на първо място.иначе може би искам само инчове и уайфай(евентуално).имал съм панасоник(плазма-много доволен)имам и ЛДЖ–също доволен.вече спрях много да се вторачвам,щот се убедих(по аудио манията ми),че излиза доста скъпо.а и все пак това е просто ТЕЛЕВИЗОР.АААААААА от кабеларката ми казаха,че това НЕ Е ВЪЗМОЖНО.техен специалист се опита да ме убеди,че компа в другата стая пуснал ток към телевизора в стаята,който от своя страна пуснал тока през коксиала и телевизора в хола му се Е...МАЙКАТА............аз не съм специалист,ма и братя ГРИМ СЪМ ЧЕЛ.
Мериш и снимаш със свидетел и така може да съдиш кабеларката. Разбира се, вината може и да не е тяхна, а на някой твой съсед ползващ стар кинескопен тлевизор с пробит кондензатор на антенният вход - така обратно протича напрежение по кабелната мрежа.
Не свързвай телевизор, докато по кабелната мрежа тече високо напрежение!!!!! В противен случай и той ще изгори.
Повикай техниците от кабеларката да проследят откъде идва проблема и да го ликвидират.
За всеки случай си вземи галваничен разделител и някаква защита от пренапрежение по кабелната мрежа.