Вижте резултатите от анкетата: Как е свързан компютърът към вашият телевизор ?

Гласували
287. Не можете да гласувате в тази анкета
 • HDMI - HDMI

  150 52.26%
 • HDMI - DVI-D

  41 14.29%
 • LAN

  65 22.65%
 • не е свързан

  13 4.53%
 • VGA - VGA

  18 6.27%
Страница 1 от 21 12311 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 314
Like Tree4Одобрявам

Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  30,585
  #1

  Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница

  Свързване на компютър с телевизор

  Възможни варианти на свързване:
  1. HDMI(PC) към HDMI(TV) кабел - най-добрият вариант за връзка
  2. DVI(PC) към HDMI(TV) - при този вариант нямате звук и се налага да поставите още един кабел 3,5мм стерео жак - 3,5мм стерео жак
  3. D-SUB(PC) към D-SUB(TV) - за да се изкара през d-sub компонентен сигнал, трябва да се настрои interlaced резолюция (което е трудна работа и зависи от драйвера на видеокартата и в повечето случаи става с помощта на програмката power strip (и за да е възможно трябва да е активна опцията Composite Sync)
  4. DVI(PC) към DVI(TV) - при този варинт нямате звук и се налага да поставите още един кабел 3,5мм стерео жак - 3,5мм стерео жак
  5. VGA(PC)-VGA(TV) (мъжко-мъжко) - звука вадите с отделен кабел от жака за слушалки на лаптопа.

  При първият и вторият вариант - работи на 1920х1080.
  При третият вариант - работи на 1360х768
  При петият вариант - работи на 1280х768. Не може да ползвате други режими освен 16:9 и 4:3.

  HDMI-HDMI или с кабел DVI->HDMI? Няма разлика в картината.
  Aко свързвате компютър с D-SUB изход към телевизора с кабел VGA-VGA-задължително си вземете 15 пинов кабел-иначе компютъра не разпознава телевизора.
  Ако имате само DVI изход на компа използвайте DVI-HDMI кабел. Възможно е да нямате звук-някои видеокарти не подържат звук по DVI. За да оправите проблема ви е нужен още един кабел 3,5мм жак - 2 чинча.
  http://forum.ixbt.com/post.cgi?id=at...2:19111:3893:1


  Една подробност - при включване през HDMI, която лиспва при VGA, буквите се четат по-добре при Standart Font Smoothing, отколкото при cleartype.

  VGA - DVI е невъзможна връзка!! Тава са два различни типа - аналогов и цифров изход. В такъв случай си правите преходен кабел SCART букса(TV) /с изведени RGB входове/, към VGA.
  ------------------------------------------------------------------------
  Как да намеря телевизора като втори монитор или да изключа монитора на компа.
  Старт - контролен панел - дисплей - настройки - разширени
  -----------------------------------------------------------------------

  За да нямате проблем, когато телевизора е свързан с компютъра през HDMI, трябва да направите следните настройки на видеокартата на ПС. Влизате в настройки на видеокартата, подменю настройки на дисплея и от там променяте пикселите, като задавате следните параметри RGB 4:4:4 Pixel format PC Standart (Ful RGB) .

  Свързах чрез HDMI кабел компютъра, видеокарта ATI Radeon- а изображението се получава по-голямо от екрана, не се събира цялото, част остава извън границите на екрана.
  1)Проверете настройките на режима на ТВ - трябва да бъде "изходно",
  2)Проверете настройките на компютъра, в Catalist Control Center - полето "OverScan" го поставете на 0% (или около).
  http://superuser.com/questions/57239...control-center

  _________________________________________________
  При връзка с компа на екрана имам тънки треперещи ленти.
  Изкарайте си антенният кабел от телевизора и ще се изчистят лентите.

  При връзка от компа чрез hdmi кабел нямам звук на телевизора.
  Control panel > Hardware and Sound > Menage audio devices

  Резолюцията на подаваният от видеокартата сигнал ,трябва да е съгласувана с възможностите на телевизора да възпроизведе съответния сигнал. Спазвайте и честотите на опресняване при настройка на картината - описани в техническите характеристики на телевизора!! При подаване на неподдържана от телевизора резолюция се вижда черен екран.
  Направете си друг акаунт на Windowsa, на който да си направите всички настройки на видео картата и резолюцията каквато трябва да бъде за работа със телевизора.  Звук на домашното кино
  От компютъра звука отива по оптичен (SPDIF) кабел /или коаксиален/ до ресивъра на домашното кино, който вкарвате директно във ресийвъра.. При всички положения е по-добре да изкарате звука до "истинска" аудио система, отколкото да минава през телевизора. Все пак повечето телевизори имат доста посредствени говорители и няма как да се сравняват с пълнорамерни тонколони.
  Внимателноно избирайте на ресийвъра си. Изобщо не всички ресийвъри ъпскелват SD сигнала. И което е по-важно не всички могат да конвертират аналоговите сигнали към цифров през HDMI.

  _________________________________________________

  Кои телевизори поддържат GeForce:
  http://www.nvidia.ru/object/3dtv-pla...-ru.html#3dtvs

  Кои телевизори поддържат ATI:
  http://www.amd.com/us/products/techn...-hardware.aspx

  Кои телевизори поддържат ArcSoft:
  http://www.arcsoft.com/en-us/softwar...=TMT5P#submenu

  Информация от CyberLink:
  http://www.cyberlink.com/stat/3d-sup...etting-started

  _________________________________________________
  При включване на кабел между РС и ТВ, трябва да са изключени и 2-те устройства. Кабелът може да остане включен, когато не се използва. Антената на кабелната може да е проблем, ако няма т.н. "галваничен разделител".

  Проблем - при връзка HDMI-HDMI няма звук.
  Много от лаптопите/компютрите с HDMI изход имат нужда от изрични настройки да изкарват звука от там. Променете си настройките от звуковата карта HDMI otput/enable/. Изкарването на звук чрез HDMI кабела зависи от няколко неща.
  1. Дали видеокартата ви изкарва звук.
  2. Дали от Биос-а е разрешен звука през HDMI.
  3. Дали са сложени правилните драйвери.
  4. Понякога от настройките на плеара трябва да се укаже да използва звук от видеото (през HDMI), а не другия вграден на дъното звук.

  Проблем при връзка с лаптоп-компютър. През DVI-HDMI няма звук.
  Нужен ви е допълнителен кабел 3,5мм жак. Единия край на кабела за звука го вкарвате в изхода за слушалки на лаптопа, а другия го вкарвате в телевизора отзад на входа, до който пише PC/HDMI 4 Audio In. А видеокабела му го вкарвате в HDMI4, само на него може да вкарвате допълнително звук по друг кабел.

  Как може да погледнете достъпните рeзолюции в телевизора?
  в EDID (extended display identification data) на телевизора c помоща на
  http://www.entechtaiwan.com/util/moninfo.shtm
  или на
  http://www.softpedia.com/get/System/...DumpEDID.shtml

  Телевизорът ми има PIP
  Не си мислете ,че ще гледате две програми едновременно-няма 2 тунера!! Показва на екрана персоналния компютър, заедно с малко изображение от телевизионния източник. Дава ви възможност да преглеждате приложенията на персоналния си компютър, докато гледате някой телевизионен канал.

  Десктопът излиза извън екрана на телевизора.
  Изключете си overscana. От менюто на телевизора където променяте Аспекта на картината /4:3, 16:9, Just../ имате един режим, в който Overscana е изключен. Setup -> Picture Overscan -> Off

  Картината е на 3 см по-навътре от размера на матрицата, пропорцията е спазена, изписва 1920х1080р.
  Изключете си овърскана в картата:  Ще има ли проблем ако свържа едновременно VGA и DVI/HDMI в телевизора?
  Никакъв проблем. Те са си съвършено отделни входове на телевизора, а и компютърът си помни отделно настройките за аналоговия (VGA) и цифровия изход(DVI).

  Картината при връзка с компютър не ми излиза на цял екран а е със черни ленти отвсякъде.Пробвах но не можах да я разтегна.
  Проблема ви най-вероятно е в различните резолюции на лаптопа и телевизора ,ако ги пускате едновременно да предава на PC-то и TV-то. Примерно телевизаора ви е на 1920x1080 а лаптопа не може да е на такава и за това трябва да пускате само единия екран.Трябва да работи само телевизора ,като му зададете да е първи монитор ,а екрана на лаптопа да е изключен. Подавате точно 1920х1080, изключвате Overscana от телевизора и компютъра.

  Не мога да постигна звук от видеокартата ми. Кабелът е HDMI - HDMI. Картината е с добро качество, но няма никакъв звук.
  Някои стари видеокарти не поддържат звук по HDMI /искат допълнителен кабел от звуковата карта към видеокартата/ или си сменете видео картата с нова или направете по-разумното да прекарате един отделен кабел. Прочетете си в книжката на видео картата или в сайта на производителя дали не си иска кабелче.


  Използвам DVI-HDMI кабел и всичко е ок, проблема е с честотата на опресняване. Когато е 30i Hz (1080i сигнал) няма проблем, екрана е запълнен изцяло, но когато е 50Hz има 1см черно поле от дясно (картината е изместена наляво). А при 60Hz екрана е изместен доста наляво и това което е изрязано от ляво се показва отдясно.
  Погледнете в PowerStrip. Там има опциии за позициониране на екрана, които ги няма в офицалните драйвери.

  През VGA мога ли да пусна 1080 към ТВ?
  Не. Максимална резолюция е 1280х768.

  Цитат Първоначално публикувано от elcos
  Понеже възникнаха доста въпроси за свързванията между TV и PC искам да направя едно кратко упътване, без да претендирам за някаква голяма изчерпателност!
  В днешно време съществуват два вида свързаност между компютър и новите модерни телевизори (плазма или LCD) които могат да изкарват сигнал с висока резолюция и няколко за стандартна резолюция, като SD е единствената възможност за телевизорите с електронно лъчева тръба (CRT).
  Ще разгледам само HD (висока резолюция) възможностите тъй като другия начин на свързване не е препоръчителен поради ниското си качество!
  1. Аналогов. Той също се дели на два възможни вида.
  а/D-SUB - най-често използвания (още се нарича и VGA). Изхода от компютъра прилича на трапец с 3 реда пера вътре, като в него има интегриран и COM port с цел разпознаване на резолюциите които поддържа телевизора / монитора. Позволява картина 1080р стига телевизора да поддържа подобна резолюция през този вход. Повечето нови модели го поддържат но далеч не всички.
  б/Component - Поддържа се само от новите модели на NVidia / ATI видео картите като за използването му обикновенно се включва преходник който върви със видео картата. Представлява 3 чинч букси, като сигнала се предава по 3 коаксилани кабела. Максималната резолюция вараира доста при различните модели видео карти и телевизори, но обикновенно е 720р. Някой телевизори поддържат 1080р през този вход.
  2. Цифров дели се на 2 подтипа
  а/DVI - основно в новите карти. Представлява почити правоъгълен конектор с квадратни отвори за перата. в единия край има кръст от плоски отвори, както и 4 кръгли отвора за пера в кръста. Позволява резолюция 1080р в цифров вид. Доста разпространен в PC, но не се среща в новите модели телевизори.
  б/HDMI - Представлява малък трапецовиден отвор с централна пластина от двете страни на която са поставени контактните терминали. Среща се при някой видео карти и е много разпространен при телевизорите. Освен 1080р сигнал, може да предава и 5+1 звук. Новия стандарт 3.1 може да предава и специалните аудио стандарти въведени от BluRay. Обратно съвместим е с DVI.
  Какви са възможностите за връзка:
  PC TV
  D-SUB - > D-SUB - не е сигурно 1080р, може да има смущения, някой TV нямат D-SUB.Не се предава звук.
  Component - > Component - Максималната резолюция зависи както от видео картата, така и от телевизора. Рядко се поддържа 1080р, макар че е възможно. Не се предава звук. Не е много податлив на смущения.
  D-SUB - > Component - Максималната резолюция зависи както от видео картата, така и от телевизора. Използва се рядко и то главно когато не е възможен друг вид свързване. Използват се преходници или специален кабел. Не се предава звук.
  DVI - > HDMI - препоръчван вариант. 1080р е сигурен. Поддържа се от всички FULL HD. TVта. Поради цифровия начин на предаване смущения не се очакват(при големи такива - липсва картина). Почити всички нови телевизори поддържат режим 1:1 по този начин с максимално качество на картината без overscan. Може да се осъществи чрез специален кабел или чрез преходник. Не се предава звук. Някой видео карти използват модифициран DVI конектор и чрез преходника който върви с тях предават звук по този начин.
  DVI - > D-SUB - използва се само ако няма възможност за включване към цифров вход на TV.Максималната резолюция зависи както от видео картата, така и от телевизора. Не се предава звук. Използва се преходник или специален кабел. Обратното D-sub от PC към цифров вход на TV не е възможно!
  HDMI - > HDMI - най-оптималния вид свързване. Предава се 1080р и звук. Все още обаче HDMI при компютрите е по скоро екзотичен интерфейс отколкото стандарт. Има го при някой модели видео карти и също има лаптопи с вграден такъв.

  Надявам се това кратко и не особенно изчерпателно резюме да е просветлило до някъде начините за свързване при висока резолюция!
  Как да свържа TV си с Internet?
  http://skp.samsungcsportal.com/integ...te=uk&seq=7333


  Линк към старата тема - Свързване на LCD/Plasma към компютър
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 02-12-14 в 16:27.

 2.  
 3. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  30,585
  #2

  Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница

  Запазено за FAQ

 4. Junior Member
  Тук е от
  Dec 2010
  Мнения
  84
  #3

  Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница

  Тозе кабел мога ли да го купя от техномаркет

 5. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  30,585
  #4

  Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница

  Цитат Първоначално публикувано от koko_ronaldo
  Тозе кабел мога ли да го купя от техномаркет
  Всички кабели може да ги купиш от Техномаркет или Технополис.

 6. Junior Member
  Тук е от
  Dec 2010
  Мнения
  16
  #5

  Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница

  Здравейте! Отскоро имам 42 инчова плазма Панасоник G20. Взех си от Техномаркет кабел ВГА – ВГА (компютърът ми е стар и това е единствения вариант за връзка през кабел) за да гледам от лаптопа на ТВ-то, но изникна проблем - няма връзка между двете устройства. Реших, че е от кабела – рекламирах го в магазина, но за мое учудване, когато момчетата го вързаха със същия модел ТВ картината излезе?! Върнах се вкъщи внимателно проверих начина на свръзка, букси и т.н и пак нищо. Май остава варианта да рекламирам телевизора?
  EDIT - В магазина занесох и лаптопа си - пробата я извърших с него...

 7.  
 8. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  30,585
  #6

  Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница

  Превключи ли в менюто на съответният вход на телевизора ? /с бутона Input на дистанционното-горе вдясно/
  [img width=800 height=533]http://flatpanelshd.com/pictures/panasonicx20_large16.JPG[/img]

 9. Junior Member
  Тук е от
  Dec 2010
  Мнения
  16
  #7

  Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница

  Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
  Превключи ли в менюто на съответният вход на телевизора ? /с бутона Input на дистанционното-горе вдясно/
  Да, разбира се...Превключих го на режим "PC", но черен екран... Явно ВГА входа не работи...Не виждам друго разумно обяснение...:-(

 10. Moderator
  Тук е от
  Aug 2006
  Мнения
  8,256
  #8

  Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница

  Или пък не подаваш правилната резолюция, която поддържа телевизора.

 11. Junior Member
  Тук е от
  Dec 2010
  Мнения
  16
  #9

  Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница

  Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
  Или пък не подаваш правилната резолюция, която поддържа телевизора.
  И аз първо това си помислих, ама ТВ е фул ХД...И все пак пробвах всички възможни резолюции, включително и 800 х 600... И пак нищо... Проверих и да не би кабела да не прави добър контакт с буксите на ТВ или РС - никаква промяна...Освен ВГА входа на ТВ да не работи не се сещам за друга алтернатива...??

 12. Member
  Тук е от
  Aug 2008
  Мнения
  348
  #10

  Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница

  Цитат Първоначално публикувано от vassilp
  И аз първо това си помислих, ама ТВ е фул ХД...И все пак пробвах всички възможни резолюции, включително и 800 х 600... И пак нищо... Проверих и да не би кабела да не прави добър контакт с буксите на ТВ или РС - никаква промяна...Освен ВГА входа на ТВ да не работи не се сещам за друга алтернатива...??
  Има и други възможности, които ми се струват по-вероятни:
  -Да не работи VGA изхода на компа
  -Да не е направена правилна настройка на видео картата.

  Пробвай с друг източник и си провери настройките , за да не се повтори случая с кабела.

 13. Moderator
  Тук е от
  Aug 2006
  Мнения
  8,256
  #11

  Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница

  60Hz ли подаваш?

 14. Junior Member
  Тук е от
  Dec 2010
  Мнения
  16
  #12

  Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница

  Цитат Първоначално публикувано от iwoto
  Има и други възможности, които ми се струват по-вероятни:
  -Да не работи VGA изхода на компа
  -Да не е направена правилна настройка на видео картата.

  Пробвай с друг източник и си провери настройките , за да не се повтори случая с кабела.
  По-горе писах, че занесох кабела и лаптопа си в Техномаркет, накарах момчето да го върже към същия модел Панасоник и картината се появи на ТВ. Вкъщи го включвам, без да променям настройките и - нищо!
  @lazarus18 - Честно казано, не съм 100% сигурен, но не съм променял нищо и би трябвало да е на 60Hz. Смяташ ли, че от там е възможно да идва проблема?

 15. Member
  Тук е от
  Aug 2008
  Мнения
  348
  #13

  Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница

  Цитат Първоначално публикувано от vassilp
  По-горе писах, че занесох кабела и лаптопа си в Техномаркет, накарах момчето да го върже към същия модел Панасоник и картината се появи на ТВ. Вкъщи го включвам, без да променям настройките и - нищо!
  .
  Написал си "Реших, че е от кабела – рекламирах го в магазина, но за мое учудване, когато момчетата го вързаха със същия модел ТВ картината излезе?! Върнах се вкъщи внимателно проверих начина на свръзка, букси и т.н и пак нищо. Май остава варианта да рекламирам телевизора?"
  Никъде не става ясно ,че си носил и лаптопа.
  Въпреки това е възможно да бъде настройка на ВК.Пробвал съм с моя лаптоп на 2 еднакви ТВ при направена настройка на едниния се налага да се прави настройка и за втория.

 16. Junior Member
  Тук е от
  Dec 2010
  Мнения
  16
  #14

  Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница

  Цитат Първоначално публикувано от iwoto
  Никъде не става ясно ,че си носил и лаптопа.
  Абсолютно си прав - коригирах си поста...
  _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1294870399[/time]_________________________________________________

  Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
  60Hz ли подаваш?
  Да, 60Hz подавам...Сега като направих ВГА връзката между РС и ТВ установих, че през няколко минути през иначе черния екран пробягват някакви цветни линии и горе вляво присветва надпис SHGA\60Hz... Но това става за части от секундата. Все едно няма добър контакт... Иначе ако замъкна икони извън декстопа си личи, че връзката от компютъра е направена, но ТВ екрана не ги показва...Май към рекламация отиват нещата... :-(

 17.  
 18. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  30,585
  #15

  Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница

  vassilp
  Ти прочете ли си книжката с инструкциите и по специално подържаните компютърни формати за твоят модел ???

  Приложими РС сигнали VGA, WVGA, SVGA, XGA, WXGA, SXGA 60Hz, 1920 x 1080

  Къде виждаш SHGA\60Hz ??
  Промени си настройките във видеокартата за резолюцията и пиши какво е станало.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 21 12311 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

 1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
  От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
  Отговори: 1675
  Последно: 13-05-19, 06:25
 2. Отговори: 2287
  Последно: 04-02-15, 09:01
 3. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
  От hristoslav2 във форум LG телевизори
  Отговори: 192
  Последно: 15-01-15, 09:36
 4. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
  От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
  Отговори: 332
  Последно: 18-11-14, 18:02
 5. Отговори: 0
  Последно: 11-08-11, 14:38
SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 15 години!
Този форум се задвижва, благодарение на Persy Сървър
Следвай ни
Горе