Здравейте! Чета написаното във форума отдавна. Благодарение на съветите в него закупих климатик,
който ме радва цяла зима с приятна топлина за учудващо малки разходи. Сега идва ред на телевизор.
За това се обръщам се към вас за съвети. Търся телевизор, 40-43 инча, на цена около 800+/- 100 лв.
Телевизорът ще се гледа от около 2 м. и ще се използва по предназначение, т.е. TV предавания, футбол, филми
/от РС или TV/ и т.н. Имам IPTV / SD и HD канали/ и интернет на Виваком по цифров кабел. Предпочитам
качествения образ пред качествения звук /по обясними причини/. Все още се колебая с коя матрица и подсветка
образът ще е по-качествен : VA матрица- Direct Led, VA матрица-Edge Led, IPS матрица – Edge Led или
IPS-Direct Led. Вероятно е първия пример, но чакам за мнение от специалисти. TV –то ще се гледа почти
фронтално и при приглушена светлина. Предвид услугата на оператора, няма ли да е по-добре , ако телевизорът е FULL HD?Дали е необходима Smart функция при положение, че
ще е свързано с РС-то чрез HDMI кабел? TV- то да има ли HDR и подобни функции? Предварителната
информация ме насочва към Samsung ,LG, Sony, Panasonic и най-вече към LG / но не е задължително/, като
добро съотношение цена/качество. Какво ще кажете за LG 43LK6100PLB? При този четириядрен процесор ,
дали ще има насичане на образа?
За входове и изходи няма за питам, защото има достатъчно информация за всеки модел TV. Естествено, преди покупката ще „сглобя „ флашка с тестове /моля за съвети и тук/. Въпросите станаха много,
вероятно ще има и още, но ще съм благодарен, ако ми отговорите. Бъдете здрави!