Трябва да изберем 40-43" TV. Знам че по "наточените" модели са по-голям размер, но просто нямам място. Досега бяхме с Philips 40PFL5606H/58, купуван декември 2011 и си бях доволен с изключение на бавните менюта и невъзможността да се скриват канали (която се появи след софтуерен ъпдейт). Телевизора ще се ползва за гледане на телевизия (Blizoo -вече А1) с CONAX модул и чат-пат нещо от HBO GO по HDMI връзката.
Фен съм на Philips и загледах 43PUS7363/12 (заради амбилайта), но с удоволствие бих взел и някой модел на LG. Парите не са ограничаващ фактор, но не искам да давам повече от 1200 лева. Търся възможно най-добрата картина и качествена изработка.
А иначе: преди два часа, сам си изгорих телевизора - монтирах една LED крушка и бях подгънал едната контактна пластина на фасунгата, така че стана късо и автоматичния предпазител изключи. Уж оправих нещата, но и при повторния опит се получи същото. В следствие, телевизора който (явно) е бил в един токов кръг с проклетата крушка не дава никакви признаци на живот. Не съм убеден че ми се занимава с ремонт - нямам нито опаковка, нито знам в кой сервиз да го нося, но най-вече нямам никакво време за това и мисля да му прасна една цена 50-60 лева ако някой иска да го взима.
Моля за вашата помощ при избора - трябва спешно да търсим замяна.