Отговор: Страннен ефект при 120hz (връзка с компютър)
Цитат:
Първоначално публикувано от
avenge
Ето повече информация, 55" модел го дават, че поддържа 120 Hz:
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/nu8000
Виж и дали си с последния фирмуеър:
Update 06/11/2018: 1440p @ 120 Hz performance has improved as of firmware version 1103. The 1440p @ 120 Hz input lag is now 9.7 ms, down from 24.8 ms.
Пробвай и с друг, по-качествен кабел. Накъсването при филмите може и да е от хардуера, ако му идва "тежък" филма. Пробвай да запишеш на USB или външен HDD и да пуснеш директно от телевизора дадения филм.
При мен излиза нов ъпдейт 1202?! Накъсването не е от хардуера 100%, a кабела е hdmi 2.0
@hristoslav2, това няма как да го пусна защото компютъра е Mac mini 2018
1440 резолюцията баш ми пасва на мащаба на виждане да не е много ситно нито грамадно, (интересно намерих и опция 1440 60хц, работи а уж казват че не поддържало (https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/nu8000)?!
@svetlio1, къде се задава тази 24хц опция за филми в плеър ли?
Не ми е ясно тая опция за игри на ТВ трябва ли да е пусната или не щом сигнала е от компютър?
Е там където задаваш и 120хц - в опциите за видеокартата - повечето филми са на 24хц (или почти) , а Самсунг обикновено не се славят с добро представяне ако не са нативните кадри.
При връзка с компютър е добре съответният вход да е преименуван/избран етикет "РС"
Явно самсунг и с етикет "РС" не се слави защото гамата на цветовете са яко набузени и не могат да се сменят, четох че няма изход освен да не се задава етикет "РС" :)
Етикета е само да се свали още лаг-а при работа с компютър/конзола ... поради не знам си какво причина ;)
п.п. на моя MU61 днес "светна" надпис за наличен нов ъпдейт - по-късно ще търся какво-що и дали да ъпдейтвам
То никъде няма сериозно описание на тия ъпдейти. Моя си го държа с фабричния отпреди година и не смея да ъпдейтвам.
Ааа, ъпдейтнах вече аз ;)
Цитат:
- 2017 TV Firmware Kant-M(T-KTMAKUC)
- Model : MU6000, MU7000, MU8000, MU9000, Q6, Q7, Q8, Q9, LS003 Series
- Version : 1262.0
- Purpose . Improved usability . Improved browser performance . Improved app performance . Improved stability . Improved usability of input devices
- гледаш в щатския им сайт , там винаги пише какъв е ъпдейта. Досега за няколко е имало писано , че разваля туй-онуй ама съм ъпдейтвал накрая и (да чукна на дърво) не съм имал проблеми.
Чета ги там, че и и по форуми, ама се споменава учестяване на цветните премигвания на екрана при HDMI източник и се плаша. При мен ги има от време на време на PlayStation-а (да кажем веднъж на час-два), ама ако почне да ми светка постоянно, ще го изхвърля. Затуй стария софт, да ми е спокойно. ;)
Как разбирате на американските кой съответства моя софт е 1202 за ну8072?