Отговор: Телевизор 50-60 инча ?
А ти към коя марка и модел си се насочил?
Нямам претенции за марката . Това което ми хареса в магазина беше сони 8 и 9 серия , но реших да не давам толкова пари за телевизор . ТСЛ само чета коментари за тях , сега като отвориха магазините ще ида да погледна на живо какви са цветовете . Бихте ли ми казали каква е разликата между въпросния които ми е предложен по-горе и този модел https://www.technomarket.bg/televizo...droid-09184331 и дали въпросната разлика в цената ще я забележа като картина . Виждам че едното е QLED а другото UHD LED честно казано не ми говори много и дали не са просто търговски трикове .
Трябва да ги видиш на живо и да прецениш.
Ходих на живо да видя картината на въпросния https://www.technomarket.bg/televizo...droid-09182259 модел . Цветовете не бяха лоши но движенията бяха като на забавен кадър , нямаше плавно движение а като накъсано на много кадри. Консултанта не можа да ми отговори защо е така , та да питам и тук така ли са по принцип или е някоя настройка която трябва да се оправи ръчно ?
Ходих , гледах ,мислих и накрая направих компромис ... с цената . Взехме Sony 55XH9077 ще го ровя тези дни и се прехвърлям в подфорума на сони да чета . Има ли някаква допълнителна гаранция при регистрация в сайта им и има ли нещо което трябва да знам за телевизора първоначално (настройки , свързвания и т.н.)?
Чудесен избор. Да ви служи вярно и дълго.
Няма допълнителна гаранция при регистрация в сайта на Сони.
Обичайният достъп до актуализации и подробни ръководства на потребителя.
Настройките са въпрос на лични предпочитания, а свързването към мрежа по-добре да е с лан кабел.
Поискай от кабелния оператор да ти заменят външния приемник на кабелната телевизия с КА-модул с карта.
Стигнах и до там , просто няма опция да свържа стария приемник с телевизора .Предлагат ми да си закупя карта за телевизора от доставчика , това въпросния " Ka модул" ли е ?И реално телевизията им идва през коаксиален кабел до телевизора което не съм сигурен колко добър сигнал би дала .
Допълнителна гаранция/застраходка (5 години) официално от Sony се прави в магазина от където е закупен срещу доплащане.
Цитат:
Първоначално публикувано от
ceco81
Стигнах и до там , просто няма опция да свържа стария приемник с телевизора .Предлагат ми да си закупя карта за телевизора от доставчика , това въпросния " Ka модул" ли е ?И реално телевизията им идва през коаксиален кабел до телевизора което не съм сигурен колко добър сигнал би дала .
Картата се поставя в Ка-модула, който се заплаща отделно. Вероятно затова ти искат заплащане, а картата по принцип си е безплатна. Възможно е и приемането на телевизия без карта. Не знаем кой е доставчика и с какви карти/модули работи.
Що се отнася до качеството на кабелната телевизия, за мен най-добрият вариант е през коаксиален кабел до телевизора с КА-модул.
Ако е интерактивна, тогава вече външният приемник не може да се избегне.
Цитат:
Първоначално публикувано от
podredko
Ако е интерактивна, тогава вече външният приемник не може да се избегне.
Така както гледам телевизора е с андроид, та има поне няколко оператора в България, които предлагат IPTV с андроид приложение. Беше преди, когато нямаше андроид телевизори и тогава нямаше избор и трябваше да се гледа с външен приемник.
В първата си публикация питащия пише "Телевизора ще се ползва за кабелна", а в последната "реално телевизията им идва през коаксиален кабел до телевизора"
Не е уточнил нито оператор, нито вида на телевизията. За мен "кабелна" е по коаксиален кабел.
Наясно съм, че има оператори в България, които предлагат IPTV с андроид приложение, но повечето не са оптимизирани и неприложими за АндроидТВ, освен това се отклоняваме от темата.
Тя темата свърши, още след като се разбра, че човека си е купил телевизор.
Относно IPTV-то е хубаво да се знае, че не за всички трябва външен приемник.