Избор на 55’ телевизор за PS5
Здравейте,
В момента има промоция на LG OLED 55CX в емаг до утре на 2000 лв, намалена от 2400 лв. Другите 2 тв, които следя са SONY LED 55XH9096 на 1700 лв и SAMSUNG QLED 55Q80T на 1850 лв, нормалните им цени към момента. Имам PS5 и тв samsung ue49ku6472, 2106 г. , доволен съм и не искам нов на всяка цена.
Някой има ли LG OLED 55CX, доволни ли сте, има ли burn in проблеми?
Мнение за избор между трите телевизора, държа на hdmi 2.1 120hz и другите екстри за игри на PS5, благодаря.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Отговор: Избор на 55’ телевизор за PS5
По-добре изчакай за добра цена на модел 2021, че при 2020 моделите не всичко бачкаше нормално в HDMI2.1 - поне за моделите на Сони .
Аз съм се насочил към LG модела по принцип, иначе всяка година избора е същия-миналогодишния наложен модел или тазгодишния малко по-добър още не тестван достатъчно и доста по-скъп модел. По принцип харесвам Самсунг-ОС им е удобен и тн, но LG CX се оказва хитов модел
Sent from my iPhone using Tapatalk
Колкото и да се опитват да ме убедят, че видиш ли нямало да има проблем при ползването на ОЛЕД приоритетно за игри, аз не бих купил такъв точно за това (ще видим как ще са бъдещите "отпечатани" ОЛЕД панели). Да, картината е супер и поддържат всичко необходимо, НО в игрите постоянно има статични елементи и не съм склонен да ги премахна всичките, за да предотвратя отпечатването им .
Ако е за смесено ползване, то твърдо ДА (с две ръце :)) за ОЛЕД-а . Основно за игри - за сега предпочитам да е LCD с VA панел.
55Q80T също бива за целта , но нещо беше посвършил и ми е силно съмнително появяването на нови бройки.
Да, определено ще е за смесено ползване, ТВ към игри в съотношение може би 90/10. Но пък има и тв канали със статични елементи, но едва ли ще стои дълго на тях. Не са ли вече по-стабилни олед дисплеите, имат май някакви защити?
В такъв случай ОЛЕД-а си е топ :), само трябва да се включи някой за конкретният модел на ЛГ, че не ги следя подробно - още си ползвам за основен тв плазмата и като/когато се спомине ще го мисля конкретния модел ОЛЕД дето ще я сменя. :Drinks: