Първоначално публикувано от
marqn
Здравейте приятели,
Отправям следното питане и направо чудене от моя страна защо така се случва в производството на телевизори в последно време.
Трябваше ми телевизор 50 инча миналата година и реших да взема най доброто уж и тогава то беше SONY XR-50X92J, който е LED. Да, има OLED 48 инча , но аз държах на размера , макар и само с два инча да е по-малко, a Samsung са с нереални цветове, но както и да е.
Бях неприятно изненадан , когато включих вкъщи кабелната телевизия , че картината е добра гледайки само точно фронтално. При изместване дори малко от централата гледна точка започват да се губят детайли, а пък при увеличаване на ъгъла на виждане направо става мъгла?! Зачудих се как е възможно това при най-скъпия и най добър телевизор в този размер и сегмент. След като се поинтересувах се оказа , че от известно време повечето телевизори се правят с VA панел , а не с IPS, което на повечето от вас тук е известно. Тогава върнах телевизора в магазина , нямаше проблеми, бях го взел онлайн именно заради такива изненади, ако има. Не знам, за мен това е направо скандално, колкото и други предимства да имал VA панела. Те оттогава ме е страх да си взема телевизор

Дали май наистина единствения вариант е да взема OLED 48 инча? Няма вече нито един IPS 50 инча. Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо? Поздрави