Въпрос за коаксиален кабел
Не знам дали темата е точно за този раздел, за това се извинявам предварително.
Ще има ли загуба в качеството на сигнала(картината) ако телевизорът е свързан с рутера с коаксиален кабел?
При някои оператори устройството(приемника) е свързано към телевизора с HDMI кабел.
Отговор: Въпрос за коаксиален кабел
Цитат:
Първоначално публикувано от
presents
Не знам дали темата е точно за този раздел, за това се извинявам предварително.
Ще има ли загуба в качеството на сигнала(картината) ако телевизорът е свързан с рутера с коаксиален кабел?
При някои оператори устройството(приемника) е свързано към телевизора с HDMI кабел.
Че каква връзка има рутера с телевизора? И къде рутерите имат изход за коаксиален кабел?
Имам един тука някъде из къщата и е подарък от Виваком и все си мисля, че има.Да кажем, че е устройство, което изпълнява ролята и на рутер.
Можеш да вържеш коаксиал към ТВ, единствено ако ще ползваш вътрешния тунер на ТВ-то.
Но този коаксиал няма как да мине през никакво устройство, тъй като всяко едно устройство с вход коаксиал е аналогово-цифров преобразувател.
Пиши модела на устройството,че нещо много въпроси напират.
Имаше едно време такива конвертори ли, рутери ли, модеми ли се водеха на Blizoo.
По коаксиала до апартамента се доставяше интернета и телевизията, с филтри се разделяха и се подаваха към съответните крайни устройства.
Цитат:
Rakeem
........ тъй като всяко едно устройство с вход коаксиал е аналогово-цифров преобразувател.
Я опитай пак!
- - - - - - - - - -
Цитат:
Gena_bs
Имаше едно време такива конвертори ли, рутери ли, модеми ли се водеха на Blizoo.
По коаксиала до апартамента се доставяше интернета и телевизията, с филтри се разделяха и се подаваха към съответните крайни устройства.
Добрите стари времена на Интернет по кабела за ТВ. Това го направих през 2000г, когато се появиха усилвателите с обратен канал. Имам още запазен някъде такъв модем.
Цитат:
Lupus
Я опитай пак!
Нека да не разгръщаме темата, а да го караме по контекст.
Дай пример за телевизионен преобразувател с вход и изход по коаксиал.
Не мога да напиша модела на устройството, защото не го знам.Нямах интернет около 24 часа и заявих на оператора, че втори път за две седмици без нет няма да стоя.Отидох при друг доставчик и понеже знаех, че телевизията през тяхното устройство е през коаксиален кабел, ги попитах дали това не е остаряла технология и дали няма да има загуби.....
И реших да се допитам до вас, защото те твърдят, че ще имам перфектна картина, защото до самото устройство идва оптичен кабел.
Някакъв конвертор ще да е.
На първия етап след придобиването на Blizoo Mtel сменяха приемниците с такива преобразуватели, които бяха включени в рутерите.
Не съм ги виждал, но до преди 1.5 години спряха да ги ползват (затриха ги от конфигурациите) и минаха само на XploreTV. Знам го, защото мои познати с втори/трети ТВ без HDMI останаха без кабелна на тях.
Като не си написал нищо конкретно, как очакваш да получиш адекватен отговор?
Поне доставчика напиши, къде си?
Цитат:
Rakeem
Нека да не разгръщаме темата, а да го караме по контекст.
Дай пример за телевизионен преобразувател с вход и изход по коаксиал.
Всички стари сателитни приемници бяха на този принцип - сателитна антена, приемник, модулатор на телевизионен канал, телевизор.
EasyTV Net, бившият собственик на Люлин Нет, който си продаде мрежата на Булсатком и след това си направи нова.
Цитат:
Lupus
Всички стари сателитни приемници бяха на този принцип - сателитна антена, приемник, модулатор на телевизионен канал, телевизор.
И къде е преобразувателят в цялата картина - в телевизора.
И отново се връщаме към първото изречение на поста, който цитираш.
Пресентс: не се плаши, гледам ТВ по коаксиал и картината е добра. Модерните ТВ имат достатъчно добри вътрешни тунери, които се справят добре с обработката на сигнала.
Цитат:
Gena_bs
Някакъв конвертор ще да е.
На първия етап след придобиването на Blizoo Mtel сменяха приемниците с такива преобразуватели, които бяха включени в рутерите.
Не съм ги виждал, но до преди 1.5 години спряха да ги ползват (затриха ги от конфигурациите) и минаха само на XploreTV. Знам го, защото мои познати с втори/трети ТВ без HDMI останаха без кабелна на тях.
Като не си написал нищо конкретно, как очакваш да получиш адекватен отговор?
Поне доставчика напиши, къде си?
Доста по-сложни са тези приемници за цифровата ТВ по коаксиал на Близу.. Тази вечер ми донесоха три такива - за домашната ми мрежа. Това са сет топ боксове, като по новия модел май са три в едно - цифрова ТВ, интернет и телефон. Два различни модела са, като по-стария няма телефонен изход.По празниците ще ги изуча подробно и ще пиша.