Отговор: Кой OLED 48" да избера
По голям не можеш ли да вземеш? Поне 55". Ако не е за монитор 48 не си струва
Samsung S90C евентуално С3.
След 2-3 месеца излизат новите по добри серии. Така че над 2к е неоправдано да се дават.
Та дебни промо под 2к и тогава вземаш
Цитат:
Първоначално публикувано от
detronik
1. Panasonic TX-48MZ800E Android 2023 100 Hz / 120Hz - 2499 лв.
2. Sony XR-48A90K Android 2022 100 Hz - 2849 лв.
3. LG OLED48C32LA WebOS 2023 100 Hz - 2399 лв.
4. Philips 48OLED818 Android 2023 40 – 120Hz - 2199 лв
5. Panasonic TX-48LZ980E Linux 2022 40 – 120Hz - 1999 лв.
1. 48" версии на моделите са с по-ниска яркост заради PAR(pixel aspext ratio) - размера на пикселите. На практика колкото по голям диагонал, толкова по ярък трябва да е OLED панела, но производителите окастрят захранването на големите диагонали с цел, да ги вкарат по нисък клас на консумация на енергия + да вкарат всички варианти от една серия, в един сходен диапазон на яркост. Така че 48" версия ще ти е тъмен
2. Да дадеш 2800 лева за 48", си е лудост според мен...
3. Panasonic MZ800 си е 50/60Hz
LG OLED48C32LA Тук е по-евтин
https://www.pro-bg.com/product/TVs/L...an_314247.html
погледни 55" варианти на моделите
SAMSUNG QE-55S90C
за разликата в цената между Panasonic TX-48LZ980E Linux 2022 и някой от другите модели може да си вземеш външен андроид бокс, което предоставя много по-голяма гъвкавост от варианта всичко в едно
примерно аз съм си взел това
https://www.geekbuying.com/item/A95X...OX-459914.html
идва за 3-4 дена от европейски склад със застраховка и е на много добра цена. сложил съм му един Coreelec с най-новото Коди и гледам най-новите филми онлайн без проблем - защото мен само филмите ме интересуват. мога да ти направя една инсталация на сд карта за този бокс с всичко настройки за субтитри и филми които са настроени при мен
Цитат:
hristoslav2
1. 48" версии на моделите са с по-ниска яркост заради PAR(pixel aspext ratio) - размера на пикселите. На практика колкото по голям диагонал, толкова по ярък трябва да е OLED панела, но производителите окастрят захранването на големите диагонали с цел, да ги вкарат по нисък клас на консумация на енергия + да вкарат всички варианти от една серия, в един сходен диапазон на яркост. Така че 48" версия ще ти е тъмен
2. Да дадеш 2800 лева за 48", си е лудост според мен...
3. Panasonic MZ800 си е 50/60Hz
LG OLED48C32LA Тук е по-евтин
https://www.pro-bg.com/product/TVs/L...an_314247.html
погледни 55" варианти на моделите
SAMSUNG QE-55S90C
Благодаря!
Самсунг не съм гледал, понеже в магазините казаха, че много олед самсунги се връщат с дефекти.
55" нямам къде да сложа, за съжаление. Максимумът на мястото / стаята е за 48".
Панасоник MZ800 с 50 Hz панел ли е? Гледах листа със спецификации в сайта им и там пише:
"Image refresh frequency rate (default) 100 Hz"
Лъжат ли?
На практика най-добре се вмества в бюджета ми TX-48LZ980E Linux. Единственото ми притеснение е по отношение медийния плейър и по-специално размер на субтитри на кирилица. Основния проблем с настоящия ми Панасоник TX-42AS750E беше този с много ситния шрифт на кирилските букви и беден набор кодеци.
Имате ли впечатление от LZ980E в тази посока?
Щом гледаш за OLED до 50 инча, погледни към OLED моделите на LG:
LG OLED48C31LA
Цитат:
apmil4ev
за разликата в цената между Panasonic TX-48LZ980E Linux 2022 и някой от другите модели може да си вземеш външен андроид бокс, което предоставя много по-голяма гъвкавост от варианта всичко в едно
примерно аз съм си взел това
https://www.geekbuying.com/item/A95X...OX-459914.html
идва за 3-4 дена от европейски склад със застраховка и е на много добра цена. сложил съм му един Coreelec с най-новото Коди и гледам най-новите филми онлайн без проблем - защото мен само филмите ме интересуват. мога да ти направя една инсталация на сд карта за този бокс с всичко настройки за субтитри и филми които са настроени при мен
Благодаря за отговора!
Знам, че винаги мога да реша проблемите с плейърите като използвам външно устройство, било то Андроид бокс или РС, но всичките ми опити са били незадоволителни.
Лично на мен ми допада функционалността добавена в телевизора за интерполация на кадри и винаги съм гледал с MPEG филтър и Motion Blur на макс.
Много ме дразнят лаговете при бързо движение, а външно устройство, което може да се справи успешно с това е РС с добра видеокарта (цена около 400 лв и нагоре).
Неприятно е, че интерполацията на кадри не се прави за сигнали постъпващи по HDMI.
Да не би вече да го правят? Знаете ли?
А при Вашият А95X как са нещата в тази посока? Забелязва ли се насичане при бързо движещи се мащабни сцени?
мога да ти изпратя един бокс с amlogic s905x2 мисля че беше да тестваш как е като функционалност