Наскоро закупих няколко неща от Емаг.
Днес реших да прегледам електронните гаранции и забелязах липсата им.
Няма ги в приложението, както и на интернет страницата.
Вече не издават ли такива?
Преглед за печат
Наскоро закупих няколко неща от Емаг.
Днес реших да прегледам електронните гаранции и забелязах липсата им.
Няма ги в приложението, както и на интернет страницата.
Вече не издават ли такива?
Издават си , ама ако си купил от Емаг
Ако си купил от търговец продаващ през платформата на Емаг , трябва да имаш нормална хартиена гаранция. И като я намериш си комуникираш с търговеца , а не с Емаг , което може да се окаже изгубена кауза
Общо взето от Емаг се купува нещо продавано от Емаг - всичко друго е равносилно на незнаен китайски сайт
Гаранцията ти е касовият бон, който е задължителен елемент към всяка една пратка от юридическо лице.
От Емаг са и двете.
Дори при избор на сервиз, покупките не съществуват;)
еМАГ издават гаранции но не на всичко, много зависи от продукта. Какво точно си закупил ?
Телевизор и смарт часовник на две отделни поръчки.
Трябва да имаш гаранция , гледах хубаво :
https://i.ibb.co/7G7N4j4/Screenshot-581.png
ОСВЕН както колегите казват , да не са от еМАГ а от външен търговец.
Има само плащането с фактури. Не пазарувам за първи път и без външни търговци, освен и тяхната гаранция да е станала гаражна.
Утре ще им пиша, как така без ел.гаранция, пък и без право на сервиз през сайта им.
Какви фактури ? Я направи скрийн шот на профила ти в еМАГ, не ми се вярвам че нямаш меню за гаранциите ти .
- - - - - - - - - -
Иначе да, сега проверих, гаранцитие в сайта им са само на стоки предлагани от еМАГ, от външни търговци трябва да е в кашона и катко каза колегата да пазиш касовия бон който ти е дал куриера.
https://i.ibb.co/71rz36s/Screenshot-582.png
Аз няма електронни гаранции за тези артикули, но както се вижда те са от външни търговци.
Има меню гаранции, но там ги няма двете покупки.
И двата са: "продукт предлаган и доставен от eMAG"
Разгледай си "фактурите", да не е включен към тях и текст за гаранция.
Висях 20 минути на някъв емаг чат като при раян ер.;)
Правилно, гаранциите ги няма:
Ще ги прикачвали някога.....после я ги има, я няма съотвествие на сериен номер и тн.Цитат:
Отправила съм запитване към отговорен отдел с молба да бъдат прикачени гаранционните карти по двете поръчки.
Ще Ви информирам посредством имейл, когато ще бъдат видими в Моят акаунт.
Едва ли не ще им се молиш...... поне да имахме качествено КЗП, КЗК, ТКЗСhttps://forum.setcombg.com/images/smilies/biggrin2.gif
Направо боклуците им по кашоните и обратно към Мангалия. Поне тoва е налично.
Има много по-ниски цени от магазини без гаранция.
При връщане на продукт поради горното, същите не спазват сроковете от 14 дни.
Доста бавят процесите, което не беше така преди време. Явно влошават процесите.
някои неща нямат гаранция приложена в електронната фактура, но това не е проблем.На мен на третия месец ми изгоря помпата на котешката поилка / цена 50 лв/ , помпичката струва 32 лв, но понеже вече беше втора поилка на която гори помпата се ядосах и пуснах жалба до е-маг и след 1-2 седмици по куриер ми доставиха нова помпа от фирмата продавач през е-мага/ поискаха само да върна старата за тяхна сметка /
Та, за развръзката с една смарт гривна на Хувей от външен магазин на Мага.
Пристигна чисто нова, запечатана, но няма гаранция на хартия от търговеца.
Оказа се китайска версия. Свързах се с Хувей БГ относно покритие на гаранцията по наши сервизи. Бяха много точни и искаха сериен S/N номер. Такъв нямаше. Имаше някакви други букви и числа. Разбира се, не приемат такава версия от трети страни за ремонтиране.:BigGrin
Реших да я върна. Четох условията. Трябваво да се свързвам с тях по мейл/телефон и ала-бала за моя сметка връщането.
От системата за връщане на Мага попълних всичко и замина обратно.
След два дни сумата беше в сметката.
Браво, точни са!