Samsung Frame 2024 или друг 65 инча ???
Здравейте,търся малко помощ за избор на телевизор , спрях се на въпросния Самсунг, заради , опцията му да седи като картина . Телевизора ще се ползва основно за гледане на филми от външен източник (флашка и хард диск ) ! Другото за което ще се ползва е за конзола плейстейшън 5 , където се играе два три дни в седмицата по около 5-6 часа на ден . Интересува ме заслужава ли си , има ли нещо по-добро от марките Самсунг , ЛГ , Сони,Филипс 65 инча за бюдежт 2500лв плюс минус не е драматично???
Благодаря предварително!
Отговор: Samsung Frame 2024 или друг 65 инча ???
Телевизора, който сте си избрали категорично не си заслужава парите. Ако ще е Samsung вижте някой neo qled или дори oled. Колко на плюс може да отиде бюджета, понеже сте споменали Sony, а там цените са доста нагоре. Има и Panasonic, но те също не са евтини.
The Frame e ... дизайнерски телевизор, впечатлява хората защото стои на стената като картина, той за това и е толкова скъп.
Като параметри е ОК , среден към нисък клас QLED, но ОК телевизор тези 2500 лв са прекалено много, като параметри много прилича на Samsung Q70C, но е с матов екран и One Connect Box, има малко по добра обработка на изображенията, да но разликата м/у двата е над 1000 лв.
Както колегата над мен е прав, ако искаш МНОГО ярък телевизор, може да погледнеш към Samsung QN90C, в момента е на много добра цена в еМАГ, ако искаш OLED, виж Samsung S90C или S90D.
S90C във еМАГ в момента за 65" е 2699 лв като може да вземеш още -10% отстъпка с ваучер + втори артикул от акцията.
Благодаря много , спрях се на SAMSUNG QE65S90DATXXH, 65 , влиза в бюджета и на мястото определно за него . Имам само едно притеснение ..чета много противоречиви мнения за Qled vs Oled ?!?!? Този е Олед и не знам как седят нещата с гейминга при него...т.к правя два три дена по 4-6 часа игра на седмица ...
Това проблем ли е скъсява ли му живота ...???
Благодаря
Не мисля, че е проблем. Вкъщи на 65" oled, който е на 5 години, също се цъка PS. Няма проблеми за момента. Иначе м-у qled и oled си има разлики. Трябва да си прецените кое ви устройва повече. В днешно време така или иначе повечето неща се правят колкото да им изкара гаранцията и после вече на късмет :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
CubanLinx
Не мисля, че е проблем. Вкъщи на 65" oled, който е на 5 години, също се цъка PS. Няма проблеми за момента. Иначе м-у qled и oled си има разлики. Трябва да си прецените кое ви устройва повече. В днешно време така или иначе повечето неща се правят колкото да им изкара гаранцията и после вече на късмет :)
Благодаря , за основен телевизор от 2012 ползвам Samsung 46D6500 , и съм безкрайно доволен, 12 години не е мръднал , картината му и в момента е перфектна за параметрите му !! Вече ми малее и искам на негово място да сложа нещо по ново !! Преди него изхвърлих плазма 50 инча Panasonic за 5к лева , т.к в момента в който и изтече гаранцията екрана прегоря на две , а съм спазвал всички указания за употреба, за това ме притеснява с Oled да не се получи пак същото като с плазмата ?!?!?
За това вече никой не може да ви гарантира. Ако се притеснявате, вземете qled (например QN90C, който AntrAcsA препоръча). Там и яркостта ще е по-висока. Вкъщи сме с три oled телевизора и няма проблем. Но в нета съм срещал всякакви случаи, така че......
Цитат:
CubanLinx
За това вече никой не може да ви гарантира. Ако се притеснявате, вземете qled (например QN90C, който AntrAcsA препоръча). Там и яркостта ще е по-висока. Вкъщи сме с три oled телевизора и няма проблем. Но в нета съм срещал всякакви случаи, така че......
Мисля днеска да отида да го разгледам на живо , и да взема един , ще пробвам Олед пък каквото излезе във времето !! Благодаря отново за мненията...
Успех с покупката! S90D е много добър телевизор и според мен ще останете доволен. Ако не се абюзва жестоко, не мисля, че ще имате някакви проблеми.
Цитат:
Trentatre33
Преди него изхвърлих плазма 50 инча Panasonic за 5к лева , т.к в момента в който и изтече гаранцията екрана прегоря на две , а съм спазвал всички указания за употреба, за това ме притеснява с Oled да не се получи пак същото като с плазмата ?!?!?
Дай малко повече подоробности.
Плазменият дисплей има живот от над 30 000 часа, за това си мисля, че по-скоро е дефектирала някоя платка управляваща дисплея.
Цитат:
hristoslav2
Дай малко повече подоробности.
Плазменият дисплей има живот от над 30 000 часа, за това си мисля, че по-скоро е дефектирала някоя платка управляваща дисплея.
Първо почна да се появява една вертикална черна лента по средата на екрана , появяваше се и изчезваше , докато не остана перманентно и веднага около нея се появиха тъмни петна . От сервиза казаха че не си струва парите ремонта , за това да се ориентирам за нов !!! Някакъв блок за управление бил пред изгаряне , и от там екрана бил станал на леща ...