Преминаване от Mini led към OLED
Здравейте,
В момента съм с Samsung 85qn85c и по-принцип съм доволен. В последно време обаче загледах, че за близка сума на тази за която го взех са пуснали LG OLED evo 83C41LA и SAMSUNG OLED 83S90D
Въпросът ми е дали си заслужава преминването към тези модели ОЛЕД тв. Основно гледам футбол и играя PS5
Отговор: Преминаване от Mini led към OLED
Цитат:
Първоначално публикувано от
falkoneto
Здравейте,
В момента съм с Samsung 85qn85c и по-принцип съм доволен. В последно време обаче загледах, че за близка сума на тази за която го взех са пуснали LG OLED evo 83C41LA и SAMSUNG OLED 83S90D
Въпросът ми е дали си заслужава преминването към тези модели ОЛЕД тв. Основно гледам футбол и играя PS5
Реално са едни и същи панели ! Samsung ползвал WOLED панелите на LG, но LG имат по добра обработка на изораженията. , така че C4 изглежда по разумния избор. НО ако си свикнал интерфейс на Samsung.. , и много хора харесват гейминг режима на Самсунг повече от този на ЛГ .
QN85 дори не е топ клас miniLED , OLED-а винаги ще има по дълбока картина от най добрия LCD/miniLED но и двете технологии имат плюсове и минуси.
Аз лично не бих ти дал твърд отговир ДА взимай или НЕ, тъй като е много ангажиращо, това си е солидна инвестиция, в крайна сметка трябва сам да вземеш това решене.
OLED е с доста по-бързо бързодействие на панела. Никоя технология на LCD не може да го стигне. Къде са мили секунди, къде са микро секунди. И този параметър е много важен особено при гледане на футбол и играене на PS5.
Освен това контраста е безгранично голям, а на LCD знаем колко постигат.
Та за това ползване, твърдо за OLED за плавно движение на топката.
Мини Лед-а единствено в яркостта, евентуално може да го бие, ако въобще е важно това при тази ситуация.
Цитат:
falkoneto
и играя PS5
Ако играеш и възнамеряваш да ползваш телевизора над 3г не си вземай олед.
Цитат:
Rumb@ta
OLED е с доста по-бързо бързодействие на панела. Никоя технология на LCD не може да го стигне. Къде са мили секунди, къде са микро секунди. И този параметър е много важен особено при гледане на футбол и играене на PS5.
Освен това контраста е безгранично голям, а на LCD знаем колко постигат.
Та за това ползване, твърдо за OLED за плавно движение на топката.
Мини Лед-а единствено в яркостта, евентуално може да го бие, ако въобще е важно това при тази ситуация.
Ако има същество на Земята , което да хване разлика в изображение с мили и микро секунди , това не е човека
Цитат:
Slusatel
Ако има същество на Земята , което да хване разлика в изображение с мили и микро секунди , това не е човека
щом човек може за види разлика в яснотата на картината между CRT, Plasma, LCD и OLED телевизор...значи може
При OLED има възможност за още развитие по въпроса. Прилагането на BFI ще подобри значително motion resolution от 300 линии на над 600 линии. LG спряха прилагането на BFI, защото значително намалява осветеността на картината
Като вземем в предвид увеличената осветеност през последните две години и възможността за постигане на пикова такава от 5000 нита и честота на опресняване от 240Hz в следващите 4-5 години, прилагането на 100/120Hz BFI става почти задължително
Цитат:
Zygot
Ако играеш и възнамеряваш да ползваш телевизора над 3г не си вземай олед.
Имам B7-ца на 6+ години ползвана за гейминг и няма и следа от прогаряне :) камоли новите, които са в пъти по-резистентни
върти ми се една простотия в главата : дали да не взема най-малкят олед тв и да го ползвам за монитор. така и така основно утуб търкалям , някой ексел ще се издържа. нещо към 40-42" дали няма да доиде голямо за бюро?
Защо да е простотия, много хора правят така, най-вече геймърите. Особено популярни за този тип на ползване са олед моделите на LG. Най-малкия олед е 42" като размер. Дали ще е голям е въпрос на лична преценка.
Цитат:
hristoslav2
щом човек може за види разлика в яснотата на картината между CRT, Plasma, LCD и OLED телевизор...значи може
При OLED има възможност за още развитие по въпроса. Прилагането на BFI ще подобри значително motion resolution от 300 линии на над 600 линии. LG спряха прилагането на BFI, защото значително намалява осветеността на картината
Като вземем в предвид увеличената осветеност през последните две години и възможността за постигане на пикова такава от 5000 нита и честота на опресняване от 240Hz в следващите 4-5 години, прилагането на 100/120Hz BFI става почти задължително
Преди много години имаше един модел ГСМ на Панасоник с реклама , че има 16 000 000 цвята. Можеш ли да ги видиш , че явно имаш страшен поглед / не визирам Ст. Данаилов/, аз не можах да ги видя в магазина и продавача не можа ....