Резултати от 1 до 6 от общо 6
Like Tree5Одобрявам
  • 3 Post By Zygot
  • 1 Post By Slusatel
  • 1 Post By hristoslav2

Преминаване от Mini led към OLED

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2016

Преминаване от Mini led към OLED

Здравейте,
    В момента съм с Samsung 85qn85c и по-принцип съм доволен. В последно време обаче загледах, че за близка сума на тази за която го взех са пуснали LG OLED evo 83C41LA и SAMSUNG OLED 83S90D

Въпросът ми е дали си заслужава преминването към тези модели ОЛЕД тв. Основно гледам футбол и играя PS5

2.  

3. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Отговор: Преминаване от Mini led към OLED

Цитат Първоначално публикувано от falkoneto Виж публикацията
    Здравейте,
    В момента съм с Samsung 85qn85c и по-принцип съм доволен. В последно време обаче загледах, че за близка сума на тази за която го взех са пуснали LG OLED evo 83C41LA и SAMSUNG OLED 83S90D

Въпросът ми е дали си заслужава преминването към тези модели ОЛЕД тв. Основно гледам футбол и играя PS5

Реално са едни и същи панели ! Samsung ползвал WOLED панелите на LG, но LG имат по добра обработка на изораженията. , така че C4 изглежда по разумния избор. НО ако си свикнал интерфейс на Samsung.. , и много хора харесват гейминг режима на Самсунг повече от този на ЛГ .

QN85 дори не е топ клас miniLED , OLED-а винаги ще има по дълбока картина от най добрия LCD/miniLED но и двете технологии имат плюсове и минуси.
    Аз лично не бих ти дал твърд отговир ДА взимай или НЕ, тъй като е много ангажиращо, това си е солидна инвестиция, в крайна сметка трябва сам да вземеш това решене.

4. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

OLED е с доста по-бързо бързодействие на панела. Никоя технология на LCD не може да го стигне. Къде са мили секунди, къде са микро секунди. И този параметър е много важен особено при гледане на футбол и играене на PS5.
    Освен това контраста е безгранично голям, а на LCD знаем колко постигат.
    Та за това ползване, твърдо за OLED за плавно движение на топката.
    Мини Лед-а единствено в яркостта, евентуално може да го бие, ако въобще е важно това при тази ситуация.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от falkoneto Виж публикацията
    и играя PS5
    Ако играеш и възнамеряваш да ползваш телевизора над 3г не си вземай олед.
    dodo_pv, falkoneto и Slusatel харесват това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Цитат Първоначално публикувано от Rumb@ta Виж публикацията
    OLED е с доста по-бързо бързодействие на панела. Никоя технология на LCD не може да го стигне. Къде са мили секунди, къде са микро секунди. И този параметър е много важен особено при гледане на футбол и играене на PS5.
    Освен това контраста е безгранично голям, а на LCD знаем колко постигат.
    Та за това ползване, твърдо за OLED за плавно движение на топката.
    Мини Лед-а единствено в яркостта, евентуално може да го бие, ако въобще е важно това при тази ситуация.
    Ако има същество на Земята , което да хване разлика в изображение с мили и микро секунди , това не е човека
    Gena_bs одобрява това.

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Slusatel Виж публикацията
    Ако има същество на Земята , което да хване разлика в изображение с мили и микро секунди , това не е човека
    щом човек може за види разлика в яснотата на картината между CRT, Plasma, LCD и OLED телевизор...значи може
    При OLED има възможност за още развитие по въпроса. Прилагането на BFI ще подобри значително motion resolution от 300 линии на над 600 линии. LG спряха прилагането на BFI, защото значително намалява осветеността на картината
    Като вземем в предвид увеличената осветеност през последните две години и възможността за постигане на пикова такава от 5000 нита и честота на опресняване от 240Hz в следващите 4-5 години, прилагането на 100/120Hz BFI става почти задължително
    dardvei одобрява това.

8.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Продавам OLED телевизор LG OLED 65 C8PLA
    От jankos във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 15-01-25, 09:33
  2. Избор м/у Sony OLED 55A75K и Samsung OLED 55S95B
    От KupoB във форум Телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 22-12-22, 08:59
  3. OLED или Mini LED
    От drecolli във форум Телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 24-06-22, 00:13
  4. Каква е разликата от OLED и OLED+
    От bulgaran във форум Philips телевизори
    Последно: 07-02-20, 19:35
  5. Преминаване към SSL
    От kod във форум За Форума
    Последно: 04-02-17, 09:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе