Хмм, доста евтин за флагман около 3500 лв. Нето един екран вкъщи не подържа АV 1 . Външна кутийка абсурд за него.
Преглед за печат
Хмм, доста евтин за флагман около 3500 лв. Нето един екран вкъщи не подържа АV 1 . Външна кутийка абсурд за него.
В мага в момента е с 15% отстъпка. Директно там отворих, другаде не съм гледал. Не бих казал, че е евтин по принцип. G5 и S95F са с близо хилядарка надолу на стандартни цени без намаления.
Да де, за Самсунг и Голстар не съм гледал, но Сони е с по-добър процесор и рам спрямо този Панасоник. Кое толкова му вдига цената или е проба?
Процесорите на Сони и Панасоник би трябвало да са еднакви, то не че има голям избор при топ моделите... С изключение на Самсунг/ЛГ сите ползват варианти на Медиатек-а/Пентроник 700 и тук-там 1000, 800 сега почват да го обявяват в някои.
Аз като си гледам/х плазмата 10+ години изобщо не ме е интересувал с какъв процесор е и какви приложения (работещи) има- главното е картината вечер като седна да гледам някой филм. Иначе "електрожени" имам и съм имал всякакви от почти всички производители... ма за филм (и спорт!) си предпочитам плазмата.
Panasonic у нас се предлага само от полиса и от мага. Съответно се пробват с по-високи цени. Може и да бъркам, но аз друго обяснение нямам. Зимата покрай черния петък 77" версия на по-миналогодишния им флагман се продаваше намалена на 3 и малко. Тогава бях на косъм да отнеса една бройка, но се разколебах заради старата технология на дисплея.
Мага са по-гъвкави в цените и вероятно ще има доста надолу. Повече от 2000-2500 са му много за само самсунг екран.
Oт таблицата в темата го дават с доста стар процесор P 700 и само 3 гб рам:confused: Сборка чист китаец години наред.;)
Не съм много заглеждал що за чудо е Fire OS. Какви приложения са наличини.....
ЕПГ-то изглежда доста сухарско.
https://forum.setcombg.com/attachmen...5_panatv_6.jpg
Ако го пуснат на 2500 ще си взема 2 :) Ама няма да стане. Относно хардуера, и другите не са по-напред. Както Светльо отбеляза, с изключение на LG и Samsung, всички позлват едно и също. OS-а на мен ми е последна грижа. Важното е да не лагва и всичко да върви гладко и безпроблемно. И пак ще акцентирам върху картината. Да, естествено, че ще е много по-готино да е с модерен дизайн и всичко да изглежда уау, но в крайна сметка нали ни интересува картината?
Вие сигурно ще го закачвате за компютър. ОС е важно. Не съм гледал дали поддържат ширпотребата Xplore, ЕОН..........
Колко ще легва, ще се види чак в домашни условия.Но щом отсега споменава за лагване...
Fire TV едва от миналата година навлезе при телевизорите. Така че ще трябва да изчакаш 2-3 години докато я изравнят като функционалност с другите операционни системи.
Теглото и цената са увеличени заради аудио секцията, която от години твърдя е напълно излишна за един флагман.
Panasonic заради слаби продажби от 5 години нямат бюджет за разработки..
Вижте последният пост в темата за Panasonic 2025
Fire TV os няма нищо общо с Vidaa os. Ако е както при боксовете и стиковете на Амазон се инсталират апк фаилове за което го няма в магазина. Vidaa os е затворена и не става за нищо.
Е аз се майтапя, до 2К за жалост няма как да падне. А за 77" вече написах колко струваше по-миналогодишния около черния петък :) Колко да е китаец? Точно колкото и останалите. За OS-a а също обясних, не ме притеснява. Особено покрай слуховете за DV2. Само чакам да излезе новия Apple 4K TV и ако го поддържа, директно отнасям няколко броя. Май ще ми излезе по-евтино, отколкото да сменям телевизори :) А ако в момента съм на пазара за тв бих избирал м-у G5 и S95F. Това ми се струват най-логичните варианти спрямо цена-качество.