Може ли някой да ми каже дали ще се вържат Linksys WAP11 с Linksys WET11 без допълнителни антени (само техните 10 сантиемтровите) на 450 метра пряка видимост.
Мерси предварително
Преглед за печат
Може ли някой да ми каже дали ще се вържат Linksys WAP11 с Linksys WET11 без допълнителни антени (само техните 10 сантиемтровите) на 450 метра пряка видимост.
Мерси предварително
Не може да го направиш по смъртно! Трябват ти антени поне 10 dB и от двете страни. С една дума е невъзможно.
Абе най-вероятно няма да стане, ама по-добре да се опита, зависи къде е мястото.
Преди 3 години, когато си пуснах първата радиовръзка до нас, разстоянието беше такова, и за целта ползвах две Orinoco PCMCIA платки без външни антени. Само че от тогава до сега ефирът е доста променен.
Какви времена бяха... Компютърът ми беше на масата в кухнята, с подложени две дебели книги за по-добра насоченост[:)]
значи ясно трябва да се взимат и антени, а нали на АP-то има две антени и двете ли могат да останат в случай че едната е 10 dB а другата е стандартната?
Могат да останат, но не разбирам защо ти е да го правиш след като си закачиш външна. Доколкото си спомням в настройките на wap11 имаше опция коя от двете антени да работи или пък дали и двете.
За разстоянието - аз съм с Linksys WUSB11 и разстоянието ми до антената на доставчика ми е около километър. Само съм изкарал картата отвън в една пластмасова кутия.
10x на всички