Може ли някой да ми каже дали ще се вържат Linksys WAP11 с Linksys WET11 без допълнителни антени (само техните 10 сантиемтровите) на 450 метра пряка видимост.
Мерси предварително
Може ли някой да ми каже дали ще се вържат Linksys WAP11 с Linksys WET11 без допълнителни антени (само техните 10 сантиемтровите) на 450 метра пряка видимост.
Мерси предварително
Не може да го направиш по смъртно! Трябват ти антени поне 10 dB и от двете страни. С една дума е невъзможно.
Абе най-вероятно няма да стане, ама по-добре да се опита, зависи къде е мястото.
Преди 3 години, когато си пуснах първата радиовръзка до нас, разстоянието беше такова, и за целта ползвах две Orinoco PCMCIA платки без външни антени. Само че от тогава до сега ефирът е доста променен.
Какви времена бяха... Компютърът ми беше на масата в кухнята, с подложени две дебели книги за по-добра насоченост[]
значи ясно трябва да се взимат и антени, а нали на АP-то има две антени и двете ли могат да останат в случай че едната е 10 dB а другата е стандартната?
Могат да останат, но не разбирам защо ти е да го правиш след като си закачиш външна. Доколкото си спомням в настройките на wap11 имаше опция коя от двете антени да работи или пък дали и двете.
За разстоянието - аз съм с Linksys WUSB11 и разстоянието ми до антената на доставчика ми е около километър. Само съм изкарал картата отвън в една пластмасова кутия.