Резултати от 1 до 6 от общо 6

Локализация чрез GSM

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Локализация чрез GSM

Имаше вече две теми по въпроса за локализиране на GSM в пространството, за точността на локализацията и т.н. Едната тема е тук: http://www.setcom.bg/news/forum/topi...TOPIC_ID=17972, а другата за съжаление не успях да открия. Ако някой се сеща и може да я намери - да помага!

Пиша отново по нея, защото с удоволствие констатирах през празниците колко умно приложение може да се намери на тази възможност!

Място на действието - Истанбул. Телекомуникационен оператор - Turkcell.

Още при включването ми към този оператор забелязах, че под името на оператора се появи някакъв текст, но не му обърнах внимание. После го показах на един познат, който живее отдавна там и той откри, че това е името на улицата, на която се намирахме! По-добра услуга от тази - здраве му кажи! С един план на града в едната ръка и с Nokia в другата вече нямах никакви проблеми с ориентацията, даже и в най-забутаните сокаци на квартал Laleli. Системата работи безотказно както в градски, така и в извънградски условия. При движение извън населено място показва областта, в която се движите или най-близкото населено място. Определянето на местоположението е затруднено при бързо движение с кола в градски условия, но времето за чакане на светофар е достатъчно да получите актуалното си положение с превключване на имената на двете улици, от които е образувано кръстовището.

Евала комшу, машалла! Дано и нашите "оператори" се сетят и въведат такава услуга.[^]

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2003

Локализация чрез GSM

Същото е положението и в Сърбия. GSM апаратът може да се настрои да показва името на клетката, в която се намира. В общия случай това дава доста добра представа за местоположението на човек на картата. Чудя се защо нашите оператори не са активирали тази функция (елементарно е).

4. Senior Member Аватара на Zetle
    Тук е от
    Jan 2003

Локализация чрез GSM

Това е само върха на айсберга

Има безброй чудесни услуги, които скоро няма да видим.

Замисли се и пробвай да се поставиш на мястото на оправата на нашите мили оператори.

Те какво си мислят (или поне какво аз си мисля, че те мислят):

"Добре, тук сме двама (скоро трима),....защо аджеба да хвърля десетки или стотици хиляди долара за някаква си "екстра" от която няма да получа повече пари ?

Разбрал съм се с колегата (другия оп.), защо по дяволите трябва да се занимавам, като със сигурност си получавам милионите и без това?!"

Докато се мисли в насока как да се спечелят бързите пари няма да стане!

Когато почнат да мислят за печалбата в бъдещ момент - дошла в следствие на качествените услуги и "глезотиите", тогава ще заживеем в нормална страна.

Ето един пресен пример. Една позната си дойде за празниците от Англия и ми разказа следното. Когато имаш договор със тамошния оператор над една година те те приканват да го преподпишеш за още една и ти дават правото да си смениш телефона със нов по твой избор от определен каталог, нали.

Имаш право, безплатно да направиш това за телефон на определена сума, ако искаш някой по-скъп модел просто доплащаш някаква смешна сума.

За сравнение в България, GloBul имат програма лоялен клиент, при която ако си клиент над една година получаваш 5% отстъпка от фактурата!

Добре нека сметнем простичко.

Ако средния разход за GSМ ти е 50 лв на месец и получаваш 5% отстъпка, това прави: 2.5 лв на месец.

2.5 х 12 = 30 лв

Е извинявам се, но от 30 лв до 400 (стойността на един телефон от средния клас) има доста разлика!

5. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Локализация чрез GSM

Lupus - тази хава в Турция е от 2000-ната края... Е да, работи предимно с нокиа и с други марки, които имат "cell info" опцията, но само се замисли с колко години сме назад...А и ако тъпанарите от Мтел я пуснат, сигурно ще я таксуват "на улица" каквито са кожодери...

6. Тук е от
    Jun 2003

Локализация чрез GSM

Ако може и аз да вмъкна нещо по темата, защото е много интересна. Все още не мога да си обясня защо локализацията на мобилен терминал не се внедрява от нашите оператори, като се има на предвид, че би могла да бъде много печеливша за тях и полезна за клиените. За нейното реализиране даже не се изисква преработване на съществуващата мрежа а само добавяне на малко сървъри, които да изчисляват времезакъснения.Ето и малко от възможните приложения на локализацията:

• Emergency Services

• Emergency Alert Services

• Home-Zone Billing

• Fleet Management

• Asset Management

• Person Tracking

• Pet Tracking

• Traffic Congestion Reporting

• Routing to Nearest Commercial Enterprise

• Roadside Assistance

• Navigation

• City Sightseeing

• Localised Advertising

• Mobile Yellow Pages

• Network Planning

• Dynamic Network Control

Вие си правете изводите сами

7. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Локализация чрез GSM

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">За сравнение в България, GloBul имат програма лоялен клиент, при която ако си клиент над една година получаваш 5% отстъпка от фактурата!

<div align="right">Originally posted by Zetle*-*04/01/2005*:* 20:34:17</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Да, ама не... от 2 години и половина някъде съм абонат на Глобул. Когато си закупувах първоначално картата (става дума за карта за предплатени разговори) ми казаха че при преминаване на месечна такса не се заплаща нищо. Да, ама не... платих 50 лв наново. Както и да е. Понеже беше минало година, започнаха да ми правят 5% отстъпка. До тук добре. След няколко месеца минах в група. Интересния момент беше, че с първата фактура дойде и сметка - 10лв. Никой нищо не каза в центъра на Глобул, хем ги разпитвах подробно дали нещо се плаща, 'щото вече не им вярвам. Не че съм за тия пари, ама ми стана интересно - звъня на безплатния номер - отговор "така се правело". И това как да е. Обаче гледайки първата фактура от групата какво виждам: хоп - вече няма 5%. Защо? Защото сега наново трябвало да мине една година за да им стана пак лоялен клиент... нищо че аз вече две години и половина плащам на Глобул - от това по-лоялен... Добре, сега ще чакам още една година за да им стана пак (за 2-и път) лоялен клиент. Добре де, ама то след една година групата ни може да се разпадне (примерно фирмата ни фалира), или да мина към друга група и какво става: вече не съм лоялен клиент... и още една година чакане, за да стана за 3-и път лоялен клиент - ами то до тогава ще минат 5 години, а аз все още няма да съм такъв....

Гръцки номера... не че харесвам БТК, ама да си пускат по-бързо третия GSM та да им го натресат на гърчюлята...

8.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Skype чрез GSM
    От todoplam във форум Мрежи
    Отговори: 2
    Последно: 12-07-10, 23:47
  2. Локализация на Squirrelmail
    От Ivo Wolfen във форум Linux
    Отговори: 4
    Последно: 27-06-09, 19:40
  3. Локализация на Windows
    От Malone във форум Windows
    Отговори: 3
    Последно: 21-01-08, 01:52
  4. Reset на таблици чрез VB6
    От midjis във форум Програмиране
    Отговори: 5
    Последно: 14-09-07, 23:06
  5. IP проверка чрез POST
    От Ekzodia във форум За Форума
    Отговори: 9
    Последно: 14-06-05, 10:41

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе