Може ли да се сподели нета от ADSL-a към 10 компютара?
Прегледай добре този раздел и всички теми, свързани с ADSL. Има отговори и на твоя въпрос.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Може ли да се сподели нета от ADSL-a към 10 компютара?
<div align="right">Originally posted by gonzolito123 - 31/03/2005 : 14:07:44</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
можеш ако модема е с UTP изход просто го връзваш в консентратора или комутатора и даваш на всички компютри да си вземат IP=та по подразбиране.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">можеш ако модема е с UTP изход просто го връзваш в консентратора или комутатора и даваш на всички компютри да си вземат IP=та по подразбиране.
<div align="right">Originally posted by glarus - 31/03/2005 : 16:08:44</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">И ако си на 512Surf или 256 Безкрай само 1 от РС-тата ще получи единствения потребителски адрес - 192.168.1.2 от мрежата 192.168.1.0/30, в която gateway и DNS е модема - 192.168.1.1.
А другите ще си генерират адрес от мрежа клас D: 169.254.0.0/16.
Твоето изказване е вярно, ако модема е конфигуриран за BIZ услуга (256, 512 или 1024Mega). Тогава РС-тата ще си вземат адрес от мрежата 192.168.1.0/24, като gateway и DNS пак ще е 192.168.1.1.
Всъщност адресите на мрежите, gateway и DNS са по подразбиране. По заявка към Helpdesk-a могат да бъдат и други... както и да дадат отговор на въпроса колко РС-та и как могат да бъдат включени при еди-коя си услуга! []
P.S. По-горе /16 е краткото изписване на 255.255.0.0, /24 е 255.255.255.0, а /30 е 255.255.255.252
Добре, аз пък тогава ще задам следния въпрос:
Имам Wireless router. Мога ли да закача модема към него, да му задам парола и юзър нейм в PPoE настройките или просто да му закача 0.2 IP и съответните DNSи и той да си шерва нет на воля ?!?
Тъй като модема ми от как се помня е на USB и не съм имал възможност да си поиграя с network версията, а имам лаптопи в къщи и искам да им шерна нет без да има постоянно включен настолен компютър.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Добре, аз пък тогава ще задам следния въпрос:
Имам Wireless router. Мога ли да закача модема към него, да му задам парола и юзър нейм в PPoE настройките или просто да му закача 0.2 IP и съответните DNSи и той да си шерва нет на воля ?!?
Тъй като модема ми от как се помня е на USB и не съм имал възможност да си поиграя с network версията, а имам лаптопи в къщи и искам да им шерна нет без да има постоянно включен настолен компютър.
<div align="right">Originally posted by Кайсо*-*01/04/2005*:* 11:00:40</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Moje6 - ako moje6 da izmukne6 ot Helpdeska na BTK - user name & password za DSL logina []
Ам аз мойте си ги знам. При USB модема ти ги казват защото иначе няма как да направиш кънекшъна
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ам аз мойте си ги знам. При USB модема ти ги казват защото иначе няма как да направиш кънекшъна
<div align="right">Originally posted by Кайсо*-*01/04/2005*:* 21:48:53</div id="right">
Ami nqma6 griji zna4i - praskai PPPoE user ID&PAss i si online otvsyakude[]
Ами да бре, ама ся модема ми е на USB и не мога да пробвам. ЗА това питах, някой ако го е правил тоз номер да сподели