Re: бТК АДСЛ проблеми с нета
Единствения начин, по който можем да ти помогнем, е :knuppel2: за съседа с биткомета. Но ти това можеш сам да си го организираш...
Ако пък търсиш разумно решение - плащаш си сам АДСЛ и си свиркаш. За 10 лв на месец (при това полулегално) нали не очакваш повече? :undecided:
Цитат:
Първоначално публикувано от mgPP
Нета ми е на БТК и го деля с 3 сседа.Първия сум аз:втория е един пич(хоста ни) и:третия сусед които стажа в 8:30 и си пъска "БиТкОмЕтА".Ставам аз към 9/10 и ко да видя нямога да отворя да си проверя пощтата.И като БИТКОМЕТА е заел ета аз ко след 5/6 мин след много мътане и тележизия си проверявам пощата.Нета не го дяля с рутер ....
Едно ми е ясно - че BitComet-a не е настроен и си заема целия изходящ канал и не остава "място" да си претикаш заявките, че да си прочетеш пощата...
Все пак кабела от модема къде е включен, след като не ползвате рутер? Нета е твой, и ти си първия, а какво ще рече, че втория е "хост"?
На компютъра който шерва нета слагаш "Bandwidth Controller" и го настройваш според желанието ти кой колко изходяш и входящ "Bandwidth" да ползва. Последните версии мисля, че имат и настройка за минимално гарантиран канал.
Bandwidth Controller 0.31 позволява настройването на: Garanteed rate, Maximum rate, Priority лevel, Weighting factor. Отделно "традиционните" още от версия 0.08: Direction, Protocol, Source Address & Port, Destination Address & Port... Изобщо добър инструмент, даващ на Windows2k & XP функционалността на Linux & cbq по въпроса... :yahoo:
Все още не е ясно кой шерва нета, обаче... :huh: