Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 29 от общо 29

Взе да ми писва от БТК !

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2001

Re: Взе да ми писва от БТК !

Да наистина, кажи с какво поне се опрвдават от Хелпдеска им.
    Ако въобще разбират за какво им приказваш де.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Тоя хелпдеск за никакъв чеп не става

От два дена външният нет на БТК е тотално насран, а те се опитват да ми обясняват че "нямало проблеми".
    Като му каже че много ясно се вижда при traceroute че проблема е при тях, почват "ми те колегите рабоят по въпроса"... добре де, нали нямаше проблем?
    Преди малко пак звънях да ги питам кога ще го оправят "проблема бил решен в 15:30".... какво е решено бре маолумници, един западен сайт не мога да отворя, а в същото време БГ-то си върви нормално...

4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

Mitkos това не е проблем само на BTC, сблъсках се със същия проблем вчера със SPNET, единиствената разлика че след 3мин. ми се обадиха по телефона компетентен човек с готово решение на проблема - да ми дадат статично IP за което аз да си отговарям ако попадна в някой BlackList.

Хора, нещо напоследък много BG-Spam-ри се появиха !? Търговската палата ли продава email-и?

5. Тук е от
    Oct 2005

Ех ... не съм толкова навътре , поне не и в областта която се дискотира но едно знам съ сигурност : докато се назначават на места хора които са "на някой" или са от мафията "мой човек" скоро оправия няма да има.И според мен тук из форумите има много по-компетентни хора отколкото отговарящите за разни неща по поддръжката в БТК.Айде на слука и дано някога и ние имам услугите които на запад са ежедневие , а за нас проблемите са ежедневие !

6. Member
    Тук е от
    Oct 2006

.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Пичове, не забравяйте, че голяма част от спама се разпространява чрез вируси и троянци. Като сисадмин на малък интернет доставчик ежеседмично се боря с подобни проблеми.
    Идеята за решаване на проблема, макар и тъпо, е да се филтрират всички изходящи заявки към 25ти порт и да се разрешат само за тези, които наистина ползват услугата.

nocToRHHo 3JIo, ти можеш да си решиш твоя проблем най-лесно чрез външно релейване. Може да ползвате собствена машина, поместена в офиса на някой доставчик, който предоставя тази услуга или дори на някой ваш служител, свързан към друг добър доставчик, в апартамента. На нея има качен пощенски сървър, с постоянен адрес.

Иначе има разни черни списъци, които вкарват цели клас B и C мрежи заради подобни вируси и спам. Ако ти дадат постоянен ip address, то той може да се окаже от някоя такава мрежа. Иначе и това е решение - фиксиран адрес, съответно с еднакъв прав и обратен резолвинг.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2006

.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Най-лесно и бързо е да си направиш собствен мейл сървър и да си платиш за постоянен адрес от БТК. Ако имаш проблеми, тогава търсиш други варианти.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

Стига БТК да не ти дадат постоянен, добре разработен Spam-ерски IP адрес.
    Полвината ти email-и няма да стигат

12. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от nocToRHHo 3JIo
    Т.е. собствен мейл сървър или постоянен IP адрес от БТК?
    Виж сега, аз тоя трънлив път го извървях два пъти - един път извън България и няколко пъти в България. Става въпрос за мейл-сървър върху "обикновен" Интернет достъп с едно статично IP. И на теория и на практика, няма проблем да го реализираш - не е кой знае каква философия. Проблемът идва малко по-късно, когато започнеш да се чудиш защо попадаш в blacklist-и и малка част от писмата не вървят. Направо ти иде да виеш, защото си се старал, нагласил си нещата и пак не става по некакви си напълно неконтролируеми от теб причини.
    (виж и тази тема - Ghost е дал един много хубав линк http://forum.setcom.bg/index.php/topic,29518.0.html)
    За известно време, нещата се оправяха, чрез релейване през доставчика. Оказа се обаче, че и БТК, и други доставчици също попадат в блек-листи или пък има прекалено голямо забавяне. Явно сме в период, при който трябва допълнително да се плаща за качествено релейване. Преди няколко месеца, точно по такъв начин си реших проблемите - със заплащане към трета страна с надеждно релейване. С уговорката, че а съм се разспамил, а са ме резнали веднага без предупреждение.
    И в момента какво се получава, събирам поща на няколко абонати на БТК, един на homelan, всичките със собствени мейл-сървъри и ги релейвам през мен към третата надеждна страна. Всъщност четвъртата, защото аз се явявам третата. И накрая какво се получи - от цялата работа излязох на дребна далаверка, без изобщо да съм си го поставял за цел.

13. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Да си дойдем на думата:

04-Dec-2006 11:27
    http://www.spamcop.net/w3m?action=bl...=212.39.90.101

------------
    212.39.90.101 listed in bl.spamcop.net (127.0.0.2)
    If there are no reports of ongoing objectionable email from this system it will be delisted automatically in approximately 20 hours.

Causes of listing
    System has sent mail to SpamCop spam traps in the past week (spam traps are secret, no reports or evidence are provided by SpamCop)
    SpamCop users have reported system as a source of spam less than 10 times in the past week
    Additional potential problems
    (these factors do not directly result in spamcop listing)

DNS error: 212.39.90.101 is dsl-pw-ha1.btc-net.bg but dsl-pw-ha1.btc-net.bg has no DNS information
    System administrator has already delisted this system once
    Because of the above problems, express-delisting is not available

Listing History
    In the past 194.9 days, it has been listed 12 times for a total of 17.9 days
    -----------------

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Просто нямаш съответния прав запис в днс зоната. Обади се и им начукай канчето на БТК. Или ако си имате купен домейн, ги накарайте да ви направят съответен обратен запис.

16. Member
    Тук е от
    May 2001

BTK и обратен резолвинг...две невъзможни неща.Лично съм си говорил с тях и са ми отказали с мотива, че не се предлага за тази услуга.Като искам обратен резолв да си пусна наета линия....No comment...

17. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Правили са ми? На две места даже....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе