Здравейте,
До скоро бях на БТК АДСЛ 512 без край, но след като пуснаха промоцията за удвояване на скоростта, реших да се прехвърля на 1024. Това беше преди месец... До днес все още нямам никаква промяна.. Телгя си с ~60КБ/с независимо от къде и това направо ме влудява... все пак си плащам 5лв отгоре! От хелпдеска ми казват, че нямам проблеми, че съм бил прехвърлен на новата тарифа, че скоростите не били гарантирани... е хубаво де.. как така поне с 1КБ/с не се вдигна и как всички познати, около мен вече са на новите скорости? В БТК-Центъра ми викат, че не знам как да си измеря скоростта и че всъщност била новата... браво. Не се хваля, но от както се помня се занимавам с компютри и програмиране.. тези за какви се мислят?? От там правиха някакви проверки и ми казват, че до модема стигали 1024кб/с, което значело, че проблема е при мен.. Добре бе.. миналия ден си взех чисто нов компютър и без да записвам каквото и да било ръгнах интернета и скоростта пак си беше бавната.. (това, защото наистина почнах да си мисля, че я ограничавам сам по някакъв начин). Как може до модема да стигат 1024, а изведнъж някъде по кабела да се губят и така случайно да се връщат на старата скорост. Смених лан картата, смених кабелите... в момента съм включил модема директно към чудото, от където идва телефонния сигнал (без да обикаля по стаите) и уви всичко е същото. Просто не знам какво да правя?? Някой имал ли е подобен проблем.. Мога да подам жалба и да се върна отново на старата тарифа, но си искам 1024-те килобита.
Между другото когато преминавах от 256 на 512 ситуацията беше 1:1 същата, само че там след 3 седмици от самосебе си взе, че се оправи.. Този път обаче не става... Да взема да викам техници, ама от къде? На тях ще им е само до мен, пък сигурно и пари ще искат.
Дано някой има същия проблем (всъщност дано да няма) и да сподели какво е направил
Благодаря