-
избор на рутер
Здравейте,
Мисля да си копувам wireless рутер и съм се спрял на следните 2 модела :
D-Link 54Mbps 802.11g Wireless Kit - DWL-922 - който всъщност е :
1 - 10/100Mbps WAN port (DI-524), 1 - USB port for desktop installation (DWL-G122)
и
MSI WIRELESS KIT ROUTER +USB STICK
it comes with one 802.11b/g Wireless Router - RG54SE, and one Wireless 11g USB Stick- US54SE.
Кой е по-добрия избор ?
Благодаря предварително.
-
Re: избор на рутер
-
За белкините чух, че имало внесени дефектни бройки. Иначе ги сменяли без проблеми. Аз съм с такъв и няма проблеми засега.
-
Белкините забиват по-често в сравнение с Линксис, освен това при част от операциите трябва да се чака по 22 секунди, защото рутера се рестартира, за да влезе в сила промяната... тъпа работа.
-
За мен най-добрия домашен рутер от ниския клас е на NETGEAR.
http://www.netgearshop.net/-Wireless...r/language/bg/
-
Като че ли TP-Link.
По простата причина, че са с Atheros чипсет, според мои познати за предпочитане в ниския клас.
Втората причина е, че опита показва, че въпреки че и китайците са длъжни да спазват някакви стандарти за сила на сигнала, очевидно го правят само на книга. На практика сигнала е значително по мощен.
-
Доказано добри са Linksys и Buffalo. Препоръчвам вторият, защото е по-евтин, а хардуерно е същия. Работят на Линукс и има патчнат фирмуер за тях с разширени възможности за настройки.
-
Buffalo-то не е лошо, освен това поддържа и WDS - Wirelеss Distribution System, което ще рече че може да се разширява обхвата на безжичната мрежа с няколко такива устройства - ако човек живее в по-голяма къща или кооперация ( примерно 4-5 етажа), може да вземе още едно (или няколко) такова устройство и ще покрие по-голяма площ. (като между двете устройства не е нужно да има UTP кабел - те комуникират чрез безжичната мрежа). Освен това Бъфалото има сравнително добър сигнал - съизмерим с този на Asus WL-550, който се води range extender с около 30% по-добър обхват. Единствено, което ми хареса в Асус-а, а липсва в Бъфалото е, че Асус-а има нещо като трафик-шейпър в него - ограничаване на скоростта на ъплоад и даунлоад.
И пак за Белкина - видях такова устройство, на което липсва копчето за Reset - има дупка за ресетване, но вътре няма бутон. Не знам в кой китайски гараж са ги правили и от де Метро са ги взели, но бягайте далече от тези дървета - не е нужно да казвам какво ще стане ако объркате нещо по настройките / паролата, и се окаже че няма как да ресетнете рутера.