1 Прикачен файл(ове)
Конфигуриране на рутер Belkin ADSL Modem with Wireless-G router
Здравейте имам рутера от заглавието и искам да го подкарам.
На компа интернета ми е чрез Лан, и имам и wifi usb Еdimax.
Включих Рутера и веднага на компа ми сигнализира че има безжична мрежа вече.
До тук е добре, от ръководството видях, че мога да вляза в настройките на рутера, вкарвам ип то и вече съм самия рутер.
Вземам кабела от ланката и го мушвам в рутера и няма никакъв ефект.
Влизам в настройките и вкарвам данните на ланката, ип,днс... но пак не ще и не ще.
в този ред на мисли си викам сигурно доставчика ми е ограничил мака, но не виждам къде да намеря настройки за промяна на мака в самия рутер??!!
1 Прикачен файл(ове)
Re:Конфигуриране на рутер Belkin ADSL Modem with Wireless-G router
на WAN менюто трябва да има опция "clone mac" - т.е рутера присвоява мак адрееса на лан картата ти.
Това е ADSL рутер, а не "обкновен" рутер. Връзката към доставчика е само ADSL - т.е. телефонен чифт.
Евентуално може да го ползваш за switch и AP, ако позволява работа в този режим.
Цитат:
Първоначално публикувано от Tormentor
Това е ADSL рутер, а не "обкновен" рутер. Връзката към доставчика е само ADSL - т.е. телефонен чифт.
Евентуално може да го ползваш за switch и AP, ако позволява работа в този режим.
ХММ и аз си мислех, че може да има нещо гнило тук....значи няма начин да се ползва чрез Lan? т.е да му включа лан кабела в гнездо 1, да звънна на доставчика, той да разпознае рутера като нова мрежова карта?
искаш да ползваш adsl рутера като switsh & AP
кой ти е доставчика Bergon BG ли ? Мисля че освен по мак си ограничен и по TTL
Виж на P22 от фаила какво пише за да клонираш мак адреса
опитай и виж дали ще стане.
Но :
на ЛАН настройките трябва да дадеш че IP-to ти е това което ти е дал доставчика ( т.е Ip-то от твоя комп )
после клонирай мак адреса и ако пак няма нет - значи си ограничен и по TTL
Задължително трявяаб да въведеш в LAN Менюто :
IP
Subnet mask
Gateway
DNS 1
DNS 2
а от товята карта да дадеш че са на auto assigned IP
Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
искаш да ползваш adsl рутера като switsh & AP
кой ти е доставчика Bergon BG ли ? Мисля че освен по мак си ограничен и по TTL
Виж на P22 от фаила какво пише за да клонираш мак адреса
опитай и виж дали ще стане.
Но :
на ЛАН настройките трябва да дадеш че IP-to ти е това което ти е дал доставчика ( т.е Ip-то от твоя комп )
после клонирай мак адреса и ако пак няма нет - значи си ограничен и по TTL
Задължително трявяаб да въведеш в LAN Менюто :
IP
Subnet mask
Gateway
DNS 1
DNS 2
а от товята карта да дадеш че са на auto assigned IP
По ttl не съм ограничен защото при ping към доставчика ми дава TTL=62
Виж на P22 от фаила какво пише за да клонираш мак адреса.
Извинявай но това не го разбрах " P22 от фаила" ?
Това което искаш ми се струва че няма да стане с тоя рутер.22 страница от файла иска да каже.Значи ако напишеш IP-адресите в WiFi Lan картата на PC-то може да стане да имаш интернет безжично.Само и единствено ти обаче.Не си написал какъв точно искаш да е резултата от това което правиш
Ами аз искам интернета от ланката да отиде във рутера,
След това искам от рутера чрез кабел да вземам нет за основния комп, а на компа в другата стая да инстална това усб едимакс и там да получавам нета през WIFI, също така имам и пда на което искам да ползвам вифи..
Ами с тоя рутер няма да стане ми се струва за съжаление.С него както писах може би единствено 1 PC може да има интернет като кабела от доставчика влиза в Lan на рутера и от там вече през WiFi Lan картата на PC-то си пишеш IP адреса Gateway i DNS и се свързваш към рутера.В случая вместо с кабел ще имаш интернет през WiFi.Освен ако доставчика ти не предлага интернета както Vivacom през телефонен кабел.Това е моето мнение.Вече има евтини WiFi рутери по 40 лв. на TP-Link.Вършат чудесна работа.
Цитат:
Първоначално публикувано от BaHko_goTuHoTo
Ами с тоя рутер няма да стане ми се струва за съжаление.С него както писах може би единствено 1 PC може да има интернет като кабела от доставчика влиза в Lan на рутера и от там вече през WiFi Lan картата на PC-то си пишеш IP адреса Gateway i DNS и се свързваш към рутера.В случая вместо с кабел ще имаш интернет през WiFi.Освен ако доставчика ти не предлага интернета както Vivacom през телефонен кабел.Това е моето мнение.Вече има евтини WiFi рутери по 40 лв. на TP-Link.Вършат чудесна работа.
Шeгуваш се нали :)
не се рутира трафика ами се ползва като безжичен switch!
TTL=62 не означава нищо.
Според теб как ще стане с ADSL рутер да захрани повече от 1 PC?Обясни кое каде и как ще стане като не може да използваш WAN-а? RJ-45 не може да се навре там. През LAN-а няма как да се рутира.Той е пробвал и не става... ???
Цитат:
Първоначално публикувано от BaHko_goTuHoTo
Според теб как ще стане с ADSL рутер да захрани повече от 1 PC?Обясни кое каде и как ще стане като не може да използваш WAN-а? RJ-45 не може да се навре там. През LAN-а няма как да се рутира.Той е пробвал и не става... ???
колега айде да почетеш малко и тогава да се нервиш.
Това че не може да настрои switch-a не означава че не става ! ( някога ползвал ли си switch ? )
Не е задължително да имш WAN за да използваш това устройство.
Единствено ако го спъват по "TTL" ( Time To Live - http://en.wikipedia.org/wiki/Time_to_live ) тогава няма как да стане.
Виж му настройките- нищо не е настроил - оставил го е както го е взел, без даже да го ресетне.