Тази дни един приятел ми донесе да му оправям лаптопа Toshiba Satellite с Windows 7, като проблемът е, че от две седмици не му работи 3G интернета. Проблемът се появил след като човекът инсталирал втори 3G модем. Известно време двата модема работили без проблеми (не ги е вкарвал едновременно, а само са били инсталирани едновременно), но в един момент като вкара модема в USBто компютъра не може да се свърше с нета. След проблема моят човек деинсталирал програмите за свързване (поне така казва, какво точно е деинсталирал никой не знае). Първият модем, с който е работил около 2 години без ядове е на Mtel - ZTE MF 667, а вторият (новият) на Globul - Alcatel X230L.
Модема на Mtel е пробван и работи, проблема не е в него. Руса кака от Mtel казала, че трябва да се преинсталира драйвера на модема или да се преинсталира Windowsа.
Задачата е да се направи така, че модема на Mtel да заработи отново.
Първото нещо, което се опитах да направя е да възстановя от system restore някоя точка от преди две седмици, но при всичките ми дава грешка (почти не съм използвал system restore и може и аз нещо да не правя като хората). За съжаление той такива неща като имиджи на дялове не прави, така че system restore е единствената възможност за възстановяване.
След това, вкарах 3G модема на Mtel под мини ХРто на Hiren boot cd и там то ми се появи като CD\DVD и съответно успях да копирам инсталационните файлове. След това ги инсталирах наново на седмицата на Тошибата. Софтуера се появи естествено, но връзката не е активна и при набиране дава грешка 680 - There was no dial tone.
Долу на интернета му в "Комутируеми и VPN" връзки стоят и BG GLOBUL и TAG, като TAG явно е връзката с Mtel.
Та въпросът ми е как да реша проблема?