Някой знае ли дали и къде се продават актини субуфери KODA - това е някаква куче марка от хонг-конг, имам ресивър 5.1 и колони - бичат яко, да не говорим за цената, та ми се струва, че и субуферите няма да са зле.
Някой знае ли дали и къде се продават актини субуфери KODA - това е някаква куче марка от хонг-конг, имам ресивър 5.1 и колони - бичат яко, да не говорим за цената, та ми се струва, че и субуферите няма да са зле.
Emmo погледни в магазина /не знам как се казва точно/ който се намира на края на бул "Гоце Делчев", където започва Южния Парк. В подземният етаж на магазина е само hi-fi и имат доста модели на KODA.
Това е ялова оферта поне за мен. Самият Усилувател е много зле само 5 канала може да захранва, а баса трябва да е отделен и активен. Освен това е само 5х35W. Най интересното е обозначението на колоните 20-100 W или някъде там. За първи път виждам такова означение на колона. Освен това високите почти никакви ги няма, нямат бас или поне както е при домашните кина, средните ги има някакви. За 360 лева никога, имам на работа една DVD система Самсунг HT-Q22 която го убива от към звук и сила и е само 420 лева. Не за 60 разлика никога няма да си взема такова нещо.
Emoo, сори че така пиша, но това си е моето мнение. Надявам се да ти вършат добра работа, но просто за мен не стават. Приличен комплект Усилувател + 2 колони е поне 600 лева! Сега като дадеш поне 100 лева за бас, който пак няма да е от най-качествените, цялата работа ще ти стъпи като средно скъпа ДВД система.
LUDIA, много добре знам кое е хубаво и колко струва. Ни самсунг, ни панасоник, ни сони, ни ямаха са нещо кой знае какво (може би с изключение на върховите им модели). За другите - не ми се дават толкова пари. Просто помещението, което озвучавам, с целия му шумов фон (вътрешен и външен), с обема, с акустиката и обзавеждането му, не заслужава повече от кода-та (ресивър АV505 и колони АV121), е хайде - + субуфер. Да не говорим за отношението цена/качество, което за мен е най - доброто от това, което съм проверявал.
И най - важното - субективното ми усещане е, че саунда си е ок (сравнявам с усилвател техникс и руски трилентови големи дървени колони с пасивен говорител)
CrossBlade, прочети малко книги за озвучителни тела и ще разбереш истината за пасивния говорител. Де да го бях измислил аз ... сега нямаше да пиша тукВярно, че е малко стара техника, но е доста скъпа и затова не се прилага масово. Накратко - замества фазоинвертора (басрефлекса), но е доста по - ефективен от него. Представлява НЧ говорител, но без бобината. Другото са формули .... Ама ефект има
![]()
Re: SUBWOOFER KODA
« Отговор #7 -: Днес в 09:40 »
Отговори с цитат
CrossBlade, прочети малко книги за озвучителни тела и ще разбереш истината за пасивния говорител. Де да го бях измислил аз ... сега нямаше да пиша тук :default Вярно, че е малко стара техника, но е доста скъпа и затова не се прилага масово. Накратко - замества фазоинвертора (басрефлекса), но е доста по - ефективен от него. Представлява НЧ говорител, но без бобината. Другото са формули .... Ама ефект има :defaultЯ почети малко преди да приказваш глупости, моля!Вярно, че е малко стара техника, но е доста скъпа и затова не се прилага масово.
http://bgaudio.org/modules.php?name=...article&sid=76
KODА sw3500 или sw10A и двата модела са много добри.цена 145 и 179лв.
Първо да отговоря на CrossBlade: Когато си намериш точните пасивни говорители за колоните (най - общо в зависимост от акустиката им, броя и вида на говорителите, честотата на срез и т.н.) и то за по $2 единия, монтираш ги и получиш желания ефект ще имаш моя поздравСамо ти казах, че и по данни, и субективно колоните са перфектни, ТЕЖКИ И ДЕБЕЛОДЪРВЕНИ, нищо повече ... а - и басовият им говорител (активен) е 12".
После - skalata6290 - ако знаеш, кажи откъде мога да си купя в София кода-та.
Във Варна ги видях в "Пегас" - малко под Образцов дом.
Предполагам в София са в Конрад - Пегас купуват на Тон стока от Конрад Варна и продават с 30 % отгоре- доста нагло !
KODA се продава в Конрад другаде не знам ;моето мнение е че са добри един приятел има SW3500-145лв аз иммам JAMO 1810-379лв сравнявахме ги и KODA за мен има хубав бас малко по меко звучи това е мое мнение
skalata6290, благодаря за информацията, тъкмо "по-меко" звучене ми трябва. Само дето ми се искаше да е SW-1202, защото са 25 херцови, ама и другото сигурно ще ме устрои ... още веднъж благодаря![]()