Въпрос за изгорели сателити на Z-2300
Имам въпросните колонки, но за съжаление ми изгоряха сателитите - незнайно по каква причина.
Бидейки извънгаранционни в мост ми казаха , че не може да направят нищо по въпроса.
Та дилемата ми е, дали мога по някакъв начин да ги заменя - евентуално бих искал да сложа на тяхно място готови колонки,но не такива за ПЦ. Единственото условие е да са лява и дясна и до към 200 лева и 2-те. Бихте ли препоръчали нещо?
P.S. Темата е copy/paste от hwbg ,тъй като там все още нямам отговор.
Re: Въпрос за изгорели сателити на Z-2300
Просто намери колонки, с отговарящ импеданс ... друг е въпроса дали ще свирят прилично - това трябва да остановиш с проба.
Ми тея би трябвало да свирят по-добре от оригиналните ти (аз имам Z-3e и знам каква пръчка са) http://www.electron.bg/product_info....ducts_id=11849 .Ако пък искаш по-скъпи -разгледай сайта .
CrossBlade е прав
Виж си импеданса и си търси прилични колони. Ако не го пише по кутиите, може да го пише в книжката или търси в нета.
Може и втора употреба от някоя минисистема-хем ще свирят доста прилично, хем ще ти излезе по-евтино.
Освен импеданса трябва да се отчете и факта, че те ще свирят от 100-150 Hz нагоре, т.е. баси не са им необходими. Затова предложението на Vanquished или нещо подобно.
Друг вариант е по един широколентов говорител на канал, даже може и без кутия да се мине.
Мерси на всички за отговорите. За сега си взех тези от техномаркет. Не съм много претенциозен по отношение на звука, така че мисля, че ще ми свършат работа.
П.С. Видях предложението на Vanquished прекалено късно- иначе щях да взема неговите.
Re:Въпрос за изгорели сателити на Z-2300
Цитат:
Първоначално публикувано от Vanquished
Хи,
Би ли обобщил какъв модел са точно тези колонки, защото линка не работи вече..
Подмотквам се вече половин година без сателити и откачам. Трябва да си взема някакви..
Мерси!
Re:Въпрос за изгорели сателити на Z-2300
Цитат:
Първоначално публикувано от sw2v
Мерси на всички за отговорите. За сега си взех
тези от техномаркет. Не съм много претенциозен по отношение на звука, така че мисля, че ще ми свършат работа.
П.С. Видях предложението на Vanquished прекалено късно- иначе щях да взема неговите.
Хи,
Кажи как са тези колонки?
Заслужава ли си да си ги взема?