Здравейте. Понеже ме е хванала лудата муха да си сменя старите и добри CREATIVE T5900 с нещо по-яко, но и доста по качествено. Та след много мислене и премисляне, определяне на лимити от пари и т.н. най-големият ми проблем се оказа мястото на което мога да сложа новите говорители и освен това в тея летни месеци парите хвърчат като за световно. Та по тези и ред други причини реших да си взема 2.1 система. Като основното на което наблягам е:
- Kачествен звук за музика и игри, филмите са след това;
- Стерео говорителите да са двулентови, като размера на кутията в която са да не е повече от 10-11 см. широка(просто мястото до монитора е много ограничено);
- Колоните да са магнитно екранирани, поради факта, че все още си ползвам CRT монитора DELL Р991;
- Да има някакво дистанционно - кабелно или IR, няма значение(не мога всеки път да се навирам под бюрото и да ги спирам от там);
- Не харесвам и не съм привърженик на "избиващият" прозорци бас, а харесвам мек и плътен бас, който не прикрива средните и ниските честоти със думкането си;
- Определил съм си някакъв лимит от около 300$ максимум, но винаги ако се наложи могат да се добавят 20-30$ отгоре, за хубав звук.
Примерни колони на които съм се спрял са: Klipsch Promedia 2.1, Razer Mako, Bose Companion 3, Harman - Kardon Sound Stick II, JBL Creature, Logitech Z Cinema или Z-2300.
Големият ми проблем, е че много малко от тези колони магат да се намерят, пък камо ли и да се чуят на живо в магазините в Бг. Много моля да пишат само хора, които притежават или са слушали подобни или някой от изброените модели и марки.
Не желая предложения от типа на: "Вземи си тея защото марката е яка" или "мани ги тея боклуци за нищо не стават", или най-изнервящият "бе копувай там некви, всичките свирят еднакво", "ти луд ли си 2.1 да взимаш, за толкова пари ще си вземеш 5.1 или 7.1"!!!
Много благодаря, предварително на отзовалите се.