Най-накрая се реших и си взех Infinity Primus 250. Много съм доволен, свирят добре, даже чудесно с моята Ямаха. Имат си красив звук и ниски доволно, даже като пусна някви Music Enchancer режими от ресивъра и става твърде много баса. Разбира се не могат да ги докарат суперниските за екшън филмите, но затова си има субуфери. За музика са идеални, пък и разни филмчета гледах, доволно думка (засега
Само 1 недостатък забелязвам засега - май наистина е паднала мощността на ресивъра заради това, че колоните са 8 ома, а не 6 както препоръчват от Ямаха. Значи нормално ги слушам увеличени на около -35 dB (като се има предвид, че скалата започва от -80 dB) - като това е по-скоро тих звук, на който да си гледаш новините например, съвсем не увеличено. На мен ми върши работа, защото аз като стигна до -10 и вече имам чувството, че се чувам 2 етажа по-надолу и не мога да тормозя така съседите, но ако някой иска да купува мойте компоненти и очаква супер силен звук - бих препоръчал да внимава. Всъщност ако се замисля, може да има някакво изкривяване някак си и в горната част на скалата (от -30 до 0 dB) - просто по-рязко да се увеличава звука, защото май наистина на -10 е значително по-силно отколкото при -30 и над -10 става направо непоносимо за добросъседските ми отношения.
Някой случайно да има опит с избирането на подходящ център и съраунди към тези говорители, че новите от тази серия са по 250 лева центъра и 240 за 1 съраунд. Или ще търся нещо на старо от серията или нещо подходящо, което да им пасва, ако някой има идеи да пише![]()