Стаята е 20 м2, при покупката на системата в нея вероятно няма да има много мебели, само един голям гардероб в единия й край залепен за стената и като се замисля абсолютно нищо друго с по-голяма височина от холна масичка или диван. Обичам да гледам филми (да кажем поне рипове с 5.1 звук), играя на XBOX360 и слушам доста разнородна музика (без ракообразуващия така наречен попфолк), но предимно електронно и хардкор и еднодневките от музикалните станции и телевизии (напоследък ми се дослуша и джаз). Не съм аудиофил, не разбирам кой знае колко от звук, но усещам когато той е детайлен и изразителен. Като човек, който е от голямата част от средностатистическия аудио потребител и аз харесвам баса и ефекта на сбил се и търкалящ се Prime с произволен десептикон (надявам се ме разбрахте). Или пък като си пусна Thistle & Weeds и да усетя душевно и физически емоцията на песента. Ако трябва да бъда честен имам flac, но повечето ми медия е в 320kbps.
До сега карах малко над година с система за домашно кино на Pioneer (DCS-595 беше модела, ако не се лъжа). За повечето от вас вероятно това е тоталната "пръчка", но пък си вършеше работата до сега и оплаквания не съм имал (за разлика от съседа). Както често се случва човек го "засърбява" и решава да надгради техниката, която има.
Място за колони, които са малко по ниски като височина от средностатистическия човшки ръст за момента е абсурдно да взема, а и вероятно няма смисъл. Така се насочвам към горепосочените две системи. Честно да си кажа KEF-а ми харесва повече, а и в интернет пространството няма и една лоша дума за него от ревюиращите по професионалните сайтове (награда от What HIFI) и от потребителите. За Focal-а освен малко видео в youtube и добри думи тук, друго инфо няма кой знае колко. Отворен съм естествено и за други предложения на подобна цена (1300/1400 лева).
KHT2005.3 също ли се води букшелф? И ако трябва да сравняваме отделно по компоненти двете системи, коя къде по-добре се справя?
Другата дилема защото пък вече по нея съм тотално бос (като изключим четенето по форумите) е да избера ресиивър. Като че ли успях да се насоча към, някой от моделите в серията 71 на Yamaha или в серията 12 на Denon, но ми трябва по-професионално мнение по въпроса от вас. Sony STR-DH820 (награда от What HIFI) също ми мина през погледа. Цената да е 600-900 лева и колкото е по-рентабилно, толкова по-добре.
Друго не се сещам за момента и силно се надявам да получа подобаващ отговор от потребителите тук! Благодаря!