Отговор: Тонколкони за ТВ
Нямате ли някакви предложения?
...задължително ли ми трябва двд или ресийвър за да сложа външни колони? Какви кабели ми трябват ? Дайте някакъв примерен вариант да видя какво точно търся... така като гледам всичките "съвети", се ограничавам с готово домашно кино от техномаркет :( (което не ми е любимия вариант). Четох че има няколко вида S/PDIF: коаксиален (coaxial) и оптичен (optical)...това какво ще рече ( на мен какво ми трябва?).SCART буксата може ли да ми свърши работа ? Изобщо какви са ми вариантите за свързване, защото даже не съм сигурен че тези които ми идват на ум са реално изпълними.
Вариантите са три -
- цифров от оптичния изход към съответния вход в ресивър или "домашно кино" или компютърна сит. за озвучаване (май вече само Лоджитек-а остана) -5.1 канала
- цифров от HDMI(ARC) на тв към вход HDMI с поддръжка на ARC (audio return channel ) - ресивър/дом. кино (5.1 -7.1 канала)
- аналогов от изхода за слушалки (2 канала стерео)
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
Вариантите са три -
- цифров от оптичния изход към съответния вход в ресивър или "домашно кино" или компютърна сит. за озвучаване (май вече само Лоджитек-а остана) -5.1 канала
- цифров от HDMI(ARC) на тв към вход HDMI с поддръжка на ARC (audio return channel ) - ресивър/дом. кино (5.1 -7.1 канала)
- аналогов от изхода за слушалки (2 канала стерео)
Много благодаря!!!