1 Прикачен файл(ове)
 bi-amping със център в дом.кино
  Здр.
 biamping cyrus CLS 50C c Onkyo TX-SR578

, може ли да пренасоча един от задните съраунд канали към централния високоговорител ,,,,при условие,че варианта е приложим само
с фронт колоните,според книгата.......................

*като свръзването на този център от диаграмата.

Прикачен файл 16852
     Отговор: bi-amping със център в дом.кино
  Щом в ресийвъра нямаш такава настройка не виждам как очакваш да стане.
Да не говорим колко спорен е ефекта от би-ампинг със начален клас ресийвър. Още повече за центъра на домашно кино.
  ,бл.за отговора,,,,,,но не съм сигурен ,че от настройките не може да се конфигурира ,затова и питам,,,,,,,но едва ли някой е запознат с менюто на 578 и знае може или не...........

Цитат:

CLS 50C 
 Cross-Over - Second order, high-grade components.
 Input Connections - Bi-wirable multi-way binding posts. 
    Цитат:

TX-SR578 няма възможност за Вi-Amping на център 
   ааа да,и не съм съгласен какво значи нисък клас,,,бла,бла,,,,.
по принцип си прав ,но не и за този модел,!.............................!от 6хх  и 7хх,,,се различава само по куплонзите и лан мрежа,,,,от 8хх блутуут ТНХи т.н.
не ми се изброяват ,сравнавал съм ги...............;)

-------------------------------------
  Диаграмата, от какъв ресийвър е?
     1 Прикачен файл(ове)
  Pioneer Elite SC-55/SC-57
 Прикачен файл 16860
  Щом си решил да използуваш "Би-ампинг" с фронталните ти колони, значи се предполага, че мощността на ресивъра ти е не достатъчна да захрани адекватно колоните, иначе не би имало особен смисъл.Центъра, който си решил да използуваш ще си свири перфектно и на един канал на този ресивър, а и няма начин да пренасочиш централния канал през някой от съраунд каналите.Тази опция ако не е заложена от производителя (както при Пайнера) ,няма как да стане.Дори и по-скъпите модели нямат такова пренасочване.И мен ме дразнят свободните изходи на ресивъра ми, за които ми липсват колони :) но в някои случаи е по-добре да си остане така.
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
maxim7 
   ,бл.за отговора,,,,,,но не съм сигурен ,че от настройките не може да се конфигурира ,затова и питам,,,,,,,но едва ли някой е запознат с менюто на 578 и знае може или не...........

ааа да,и не съм съгласен какво значи нисък клас,,,бла,бла,,,,.
по принцип си прав ,но не и за този модел,!.............................!от 6хх  и 7хх,,,се различава само по куплонзите и лан мрежа,,,,от 8хх блутуут ТНХи т.н.
не ми се изброяват ,сравнавал съм ги...............;)

-------------------------------------

Не знам какво си сравнявал, но може да си убеден, че не са само това разликите. Конкретно в твоя случай разликата е в мощността на стъпалата и захранването, което играе важна роля при би-ампинг.
Така или иначе твоя ресийвър няма такава опция за центъра и няма как да се получи. 
По принцип може да направиш bi-wire и с различен тип кабели за ниските и високите да търсиш някакъв ефект, но според мен пак е силно спорен ефекта.
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
Todor 
   Щом си решил да използуваш "Би-ампинг" с фронталните ти колони, значи се предполага, че мощността на ресивъра ти е не достатъчна да захрани адекватно колоните, иначе не би имало особен смисъл.Центъра, който си решил да използуваш ще си свири перфектно и на един канал на този ресивър, а и няма начин да пренасочиш централния канал през някой от съраунд каналите.Тази опция ако не е заложена от производителя (както при Пайнера) ,няма как да стане.Дори и по-скъпите модели нямат такова пренасочване.И мен ме дразнят свободните изходи на ресивъра ми, за които ми липсват колони :) но в някои случаи е по-добре да си остане така.

Тъй като при ресийвърите мощността им е посочена при един или два канала захранвани, колкото повече колони има, толкова повече пада общата мощност. Т.е файдата от би-ампинг не особено голяма, защото ако при нормално захранване на двете фронтални колони, ако имаме 100вт на канал, при би-ампинг ще бъде примерно 80вт. Marantz посочват, колко е гарантираната мощност при накачулени всички колони - 70%. И ако колоните са по-трудни за захранване ресийвъра ще клекне. Онкиото от темата е 130вт при 6ома с един захранван канал, при два канала на 8 ома ще е пряко сили 80-90вата и като се върже на би-амп остава да се надяваме колоните да са високо чувствителни.

И колега Маxim7, не се обиждай, но нека Lazarus18 да има малко опит и да разбира това-онова.
  То е ясно, че мощността на канал пада при повече използвани канали , но ако ресивъра подава 2 х 100 вата примерно при използване на 2 канала ,то при би-ампинг примерно ще подава 4 х 70 вата ,което може и да доведе до подобрение на звука.Но нека тези които са го пробвали да кажат.Нека не забравяме че освен сухото усилване , при би-ампинга има и честотно разделяне на каналите при което също се получава разлика в звука.Аз също имам ресивър Маранц, който поддържа би-ампинг, но за сега колоните ми не го позволяват.
  Имах преди колони вързани на би-амп, честно казано разлика не чух след моно-ампването. Би-амп има смисъл при използване на отделни усилватели или моно-блокове при колони от висок клас, това на ресийвъра е маркетинг.