Резултати от 1 до 6 от общо 6
Like Tree2Одобрявам
  • 2 Post By tek

Някой правил ли е пряко сравнение между букшелфи Dali и МА

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Някой правил ли е пряко сравнение между букшелфи Dali и МА

Добър ден на всички.
    Има ли някой сред тукашните потребители, които са правили пряко сравнение между букшелф колони на Dali и МА? В реална домашна среда.
    Да сподели мнение с нас, относно разликите в типа звучене, сцена, налягане....
    Осъзнавам, че звук най-трудно се описва с думи но предполагам, че всяка от посочените марки си имат характерен тип звучене.
    Попаднах случайно на Оберон 3 и в средата, в която ги чух ми допадна много. Силвър 100 на МА също има своите големи достойнства в моите уши:-) но се опасявам, че демо средата и обичаната жилищна среда са коренно различни. Няма и кака да направя директно сравнение между тези ОТ, поради различните представители на марката.
    Като цяло харесвам "топлия" звук, който не уморява при продължително слушане.

Благодаря

2.  

3. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Отговор: Някой правил ли е пряко сравнение между букшелфи Dali и МА

Имам MA и DALI ob.5.Вторите са подовостоящи,но мисля че разликата в типа на звука се усеща.
    За букшелф ми се струва,че MA за мен са по-добрия избор поради по-рязкото звучене,мисля си по-подобно на подовостоящи.Но...
    Като цяло харесвам "топлия" звук, който не уморява при продължително слушане.
    Явно,че клониш към другите,а на вкус и на цвет приятели нет.

4. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Благодаря. Не, все още не клоня към никоя. За това и питах за лични усещяния от някой колега, защото двата типа колони ги слушах в коренно различна среда, което със сигурност променя представата от обективна в субективна

5. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

То аз съм слушал, ама от модел до модел планина разлика

И общо взето си иска ти да си ги чуеш - аз примерно към слушал МА бронз 2 и Дали Сензор 3 и за мен по-добър беше Дали - МА просто не са моя тип звук (слушал съм и други от старата "бронз" серия и някои от стария "силвър")
    От друга страна Сезор 3 ми харесваха доста повече от Сензор 5 ..., та по-добре от личното прослушване (дори и в магазин) - няма.

И не е едно и също дали ще сравняваш примерно МА "бронз" и "силвър"/"голд" или Дали Минует 2 с Оберон/Сензор и т.н.

Има го и "момента" с каква техника (усилвател) ще са свързани, че и от там звученето може да е различно (макар и някои да го отричат), така че ако там където си го прослушвал ти позволят да е с твоя усилвател, също е добър вариант.
    Този пост е редактиран от svetlio1; 26-05-22 в 14:11.

6. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Слушал съм MA Bronze 100 vs Dali Zensor 3 на DIY стойки в домашна обстановка.
    MA Bronze 100: Звуковата картина е близко. т.е. всички инструменти и вокали се чуват по близо до слушателя. (forrward саунд)
    Звукът има детайли в средите, само колкото е необходимо. Високите са добре и ненатрапчиви, Не са топли ОТ, по скоро неутрални със лек привкус на студено звучене.
    Сцената е добра, но не много широка.
    Dali Zensor 3: Инструментите се чуват по-назад, сравнени с Bronze 100. Вокала се усеща по-напред, от инструментите. Средите са ясно изразени (по-топъл звук, но не прекалено) с повече микро детайли.
    В някой песни могат да подразнят, защото са малко по ярки ОТ. Много по-широка сцена сравнена с MA. Пианото и барабаните имат много добър саунд. Но, вокалите, все едно се "усещат" със една октава по високо.
    Някой ревю-ъри даже споделят , че наблюдават същото и в MA Bronze 100.

Към автора, ако имаш мониторни или неутрални слушалки пусни си тези демота за сравнение:

Dali Zensor 3 Bookshelf Speakers Sound Demo, Rock

Monitor Audio Bronze 2 Bookshelf Speakers Sound Demo, Rock

Забележка не са актуалните модели, но може да се направи разлика в основното.
    Този пост е редактиран от tek; 26-05-22 в 22:22.
    omax и inches9 харесват това.

7. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Цитат Първоначално публикувано от tek Виж публикацията
    .....
    Към автора, ако имаш мониторни или неутрални слушалки пусни си тези демота за сравнение:

Dali Zensor 3 Bookshelf Speakers Sound Demo, Rock

Monitor Audio Bronze 2 Bookshelf Speakers Sound Demo, Rock

Забележка не са актуалните модели, но може да се направи разлика в основното.
    Точно този и още един/два канала прослушах внимателно,мисля че по твоя препоръка и звука на слушалки се чува много добре.Усещат се нюансите и на живо 2-та чифта колони които си купих след прослушването ми звучат точно според очакването ми!
    За слушане на живо,както тук много препоръчват на практика е много трудно изпълнимо.
    В колко магазина можеш да намериш колоните които търсиш.Че трябва да имат и такива за демо,поне 100 часа свирили.Различни помещения(!!!дали с един и същ усилвател?).

8.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Подходяща ли е конбинация между DALI Zensor front и Oberon vokal
    От Димитър Тодоров Тодоров във форум Аудиотехника
    Отговори: 28
    Последно: 04-05-20, 12:33
  2. Отговори: 10
    Последно: 09-12-18, 12:26
  3. LG 55' WOLED срещу SAMSUNG 55' OLED (пряко сравнение)
    От soon във форум LG телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 21-01-12, 10:01
  4. Сравнение между 2 телефона
    От ops5 във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 3
    Последно: 24-11-11, 11:40
  5. Osaka - някой правил ли е това?
    От criss във форум Климатици Osaka
    Отговори: 2
    Последно: 12-12-06, 10:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе