Резултати от 1 до 13 от общо 13
Like Tree6Одобрявам
  • 1 Post By Slusatel
  • 3 Post By Gena_bs
  • 2 Post By Gena_bs

Помощ за избор на колонки ....не знам какви

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2018

Помощ за избор на колонки ....не знам какви

Здравейте,имам нужда от помощ за избор на колонки..в момента съм с ресийвър Denon avr1911 (не мисля да го сменям) към него са Canton Fonum 701 и Technics SB-f990 , но ми трябва още един комплект за двора, или техникса да иде на двора , пък да взема букшелф(евентуално) затворен или с рефлекс отпред до 40см височина.
    В момента гледам Canton karat 920, B&W DM220, B&W DM601 и KEF q150(знам, че са с рефлекс отзад, просто много са ми хванали окото).
    Кантонките ми харесват как свирят, но им трябват още среди и малко високи. Та, какво да избера като вариант, може и други предложения, не съм ограничен откъм място(букшелфи или подови) бюджет от 200 до 1000 лв

2.  

3. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Отговор: Помощ за избор на колонки ....не знам какви

За стерео система\конфигурация ли ползваш с AV ресийвъра или многоканална с ОТ: Canton Fonum 701, Technics SB-f990?.
    Защото, първите Technics SB-f990 не са точно букшелф ОТ.
    Искаш да запазиш единия чифт за вътре или...

DALI OBERON 3 Dark Walnut
    Този пост е редактиран от tek; 07-05-23 в 13:11.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2018

Ами... не съм много в час, искам вътре да си останат Canton-ките и към тях да добавя нещо за повече среди и високи(sb-f990 са чудни откъм звук, но са доста големи ) Затова мислех те да са на двора, пък за над тв да идат едни Canton karat 920(примерно).
    Но мисля, че се оказа, че нямам такава опция с този ресийвър-да спирам вътре и да пускам вън и обратното.Мисля, че ще остана на вариант dm220 отвън(ще им мисля някакъв ключ, да ги спирам), пък на Technocs-а ще търся мято вътре някъде.Май искам нещо невъзможно, но ще се оправя, благодаря за отговора.

5. tek
    tek е офлайн
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Бих те посъветвал да си вземеш нови ОТ за вътре (макар и букшелф) и да оставиш единия чифт за навън. Другия да продадеш.

Новите ОТ , в повечето случаи са доста по добре откъм звук сравнени със старите. Особено модели като KEF q150, Dali Oberon. Стига, да не слушаш до много високи нива на усилване!
    Например: DALI Oberon 3 имат доста балансиран звук (достатъчно среди и високи).
    Но, всеки има различени критерии, що е добър звук. Така, че прослушването преди да ги вземеш е задължително.

AV Ресийвъра
    има опцията за multizone. Едновременно пускане на различен източник/вход (стерео) на два отделни изхода.
    Погледни си упътването.

6. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2018

Благодаря, ще го потърся, че този pdf не иска да го свали. Благодаря за съвета, май към нови ще св ориентирам .

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

аз бих си сложил два китайски евтини куфара на двора, защото и комшиите ще се кефят , а и за звук на открито , ако искам да е качествен ще трябва да си продам бунгалото на Кайманите. На двора е или влажно или горещо и в двата варианта хубави колони бързо ще дадат фира, отделно ОТ трябва да са мощни щото след 2 ракии и 3 бири няма да ги чувам .... а това са яко пари , сутрин да ги вадя , вечер да ги прибирам .....
    Gena_bs одобрява това.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Каква е идеята да имаш два чифта колони в една стая, за какво ползваш едните и за какво другите?
    Изкарай Техникса навън.

10. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2018
    Цитат Първоначално публикувано от Rakeem Виж публикацията
    Каква е идеята да имаш два чифта колони в една стая, за какво ползваш едните и за какво другите?
    Изкарай Техникса навън.
    Изкарах го, стана чудно, след като на негово място добавих B&W DM620. Ами... , като са ми 4 колони в стаята повече ми харесва звука.

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Или дънданията?
    Поне да бяха 4 еднакви...
    lazarus18, drecolli и Rakeem харесват това.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2011
    Живее в
    София

Сори за офтопика, но дали има начин да се оправи (подмени) меха на стари колони с емблема на тях? Цената е примамлива (около 55 лири), но вида е зле отпред. https://i.ebayimg.com/images/g/2eAAA...a/s-l1600.webp

13. tek
    tek е офлайн
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Цитат Първоначално публикувано от hakama Виж публикацията
    Сори за офтопика, но дали има начин да се оправи (подмени) меха на стари колони с емблема на тях? Цената е примамлива (около 55 лири), но вида е зле отпред. https://i.ebayimg.com/images/g/2eAAA...a/s-l1600.webp
    Трябва ти звуко-акустичен пропускив плат. Относно емблемата, ако е възможно да се демонтира и монтира след като се "разпъне" плата.
    цък

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Решетката ти е последната грижа!
    На мен ми се струва, че ВЧ говорителите са "обърнати" навътре. Доколкото ми е известно само Focal/ JM Lab имат inverted dome tweeters: Focal TNF inverted dome tweeter | Focal
    Rakeem и tek харесват това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Факт...сплескани са.
    https://www.ebay.co.uk/itm/266819100...0BTV014Q5KYVGT

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на мрежов стерео ресивър + колонки
    От bozhan във форум Аудиотехника
    Отговори: 18
    Последно: 10-02-19, 15:17
  2. Избор на 4 климатика,но какви!!!
    От bran във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 16-08-13, 00:07
  3. Избор на евтини колонки за компютър
    От bladyle във форум Общ - хардуер
    Отговори: 0
    Последно: 28-02-12, 20:55
  4. Какви колонки Creative да си взема?
    От olileli във форум Общ - хардуер
    Отговори: 5
    Последно: 14-04-06, 23:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе