Отговор: Тонколони с блутуут
От известно време линкове към румъняска не ми се отварят коректно и ме праща на основната им страница, така че не виждам кои са моделите, но обикновено Edifier-ските модели (до към 300-400лв) са си приличен избор за непретенциозно слушане.
Иначе бих предпочел по-реномирано, така да се каже, име в бранша за суми над 1000лв...
Edifier 2.0 R2750 са едните , Akai SS061A-2086, са другите.
Гена, по-добре да не пея въобще, че…:)), иначе караоке система си имаме, но се ползва от милото и сие.
И да, за непретенциозно слушане става въпрос, не аудиофилско, но все пак да не е съвсем “кух” звука.
1000лв не ми се дават, не и за това помещение и цел.
R2850 ги погледнах, но струва ли си 200+…?
Взимай 2750... или чакай за някоя прИмоция на 2850, + 200лв и аз не бих дал
Не съм сравнявал двата модела. 2750 ми беше вариант преди 10 години и цената му тогава беше същата!!!
Затова постнах и линк към обсъждането в reddit. Вероятно има и други ревюта в нета.
Бих изчакал някаква промоция на по-новите. Разликата в цената е точно 152лв.
Предимството на по-скъпия модел е в по-големия бас и повече входове, настройки и по-нова версия на BT.
По-добре едни безжични слушалки, аз до този извод стигнах, особено като се има предвид, че позицията на слушане постоянно се мени и положението е тука има, тука нема.
Пък и за фитнес си трябва нещо по-басово, аз в моя си сложих система 2.1, но само така седи, ползвам си слушалките и не тормозя обкръжението.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Rakeem
По-добре едни безжични слушалки, аз до този извод стигнах, особено като се има предвид, че позицията на слушане постоянно се мени и положението е тука има, тука нема.
Пък и за фитнес си трябва нещо по-басово, аз в моя си сложих система 2.1, но само така седи, ползвам си слушалките и не тормозя обкръжението.
Абе, друго си е, обкръжението да каже ... Ейййй, тоз ПАК тренира :)
Със слушалки е гадно, аз поне не мога да ги трая.
Пробвах и аз със слушалки - ми не е моето…
Някога имах слушалки затворен тип - сравнително качествени Пионерчета.
Over-ear, затворен тип Ф40, кожа (тогава мислех че е естествена:thumbdn:), с Bass reflex. Звукът беше много добър.
Обаче докато изслушам 1 - 2 песни и ушите ми ставаха като на слонче. :lol: Да не говорим, че се потяха даже зимата.
Не ми се мисли какво се случва при допълнителни физически натоварвания.
Има вариант с полуотворен тип с дунапренчета - те за мен са компромисен вариант м/у удобство и качество.
Аз слушалки in-ear не понасям.
Двата модела на Edifier са достатъчно мощни за това малко помещение.
Могат да озвучат и доста по-голямо (20-30кв.м), но те съветвам лекичко да обработиш акустично фитнеса.
За да не кънти и да няма големи изкривява на звука. Примерно някакви пътеки на част от пода, завеси (ако има прозорци), нещо меко на стените (ковьорчета :p).
Нищо специално или скъпо нямам предвид.
1 Прикачен файл(ове)
Ъъ…, :), тавана е греди с ламперия между тях, стени лакирана тухла обшита до 1/3 с дърво(не ламперия), дограма - дърво.
Пода е ламинат, но има частично гумени постелки. Та акустиката не е толкова лоша.Отзад е сегашното озвучаване, ама е голям сбирщайн…
.https://forum.setcombg.com/attachmen...id=42806&stc=1
Добре е в общи линии.
Само новите не ги слагай на перваза на прозореца, където са сегашните!
Примерно на стойки или поставки на границата м/у ламперията и стената с прозореца.
Не точно в ъглите, а горе-долу на средата на разстоянието м/у съответната страна на прозореца и стената.
Височината я прецени сам, като имаш предвид, че ВЧ говорителите са с насочено излъчване с диаграма конус с ъгъл при върха около 30 градуса.
Може да се наложи леко да наклониш колоните към пода.
Но това ще си го прецениш сам, според звуковата картина.
Най-лесно става с УКВ приемник, който не е настроен на станция (Бял шум – Уикипедия (wikipedia.org)).
Успех!
ccankov73,
Озвучи ли вече фитнеса?
Надявам се да си доволен от звуковото усещане!
Когато уверено препоръчвам нещо се чувствам леко отговорен и затова питам.