Това е добре, но какво ти гарантира, че нормално стъкло при същите условия не би се нагряло до тази или по-висока температура?Цитат:
Първоначално публикувано от gabor
Преглед за печат
Това е добре, но какво ти гарантира, че нормално стъкло при същите условия не би се нагряло до тази или по-висока температура?Цитат:
Първоначално публикувано от gabor
Погледнете подобния опит на други хора тук:
http://www.dograma.bg/forum/viewtopic.php?id=48
Обикновеното стъкло категорично не се държи така.
Ами прегледах написаното там - работата се свежда до качеството на стъклото и правилния му монтаж. Имам дограмата с К-стъкло вече четири лета и подобно свръх нагряване не съм забелязал. А всичките ми стаи са точно с югозападно изложение.
Значи извода е да се внимава с качеството на стъклопакета и къде е правен:-)
Въпреки това този ефект несъмнено е много полезен през зимата , а през лятото се елиминира със щори...
Здравейте,
Имам добре поддържана стара дървена дограма. Последно време обаче, под напора на общественното мнение и модата реших да я сменя с PVC. Оказа се че това е ходене по мъките което е по силно от горепосочения "напор".
Тези дни ми хрумна идеята да монтирам стъклопакет в междината. Тези които правят стъклопакетите са друг тип майстори - по ми допадат с поведението си. Дали това е добра идея?
Поздрави
Алекси
Който е будала, да вярва на американските шарлатании! Навътре пропуска топлина, навън не, хайде холан! Кога изнамериха такъв материал? Те казват, че и на луната са ходили, ама....
Преди да обявиш нещо за шарлатания е добре да попрочетеш малко теорията, после да се заинтересуваш от изпитанията и ако имаш принципни несъгласия да ги изложиш. А така се получава в стил: "Е те такова животно нема - казал шопа, гледайки жирафа в зоопарка"Цитат:
Първоначално публикувано от ogorogo
Предполагам си виждал едни стъкла които като ги гледаш от едната страна отразяват светлината, а като погледнеш от другата страна виждаш през стъклото. По просто неможе да се обясни. В случая нямаме светлина, на инфрачервено лучение, което е с по голяма дължина на вълната от видимата светлина.Цитат:
Първоначално публикувано от ogorogo
Ма само как я "пернахте" тая тема от 2005-та .
Имаше някакъв начин със запалка от вътрешната страна , на загасена лампа ... ма как трябваше да се вижда пламъчето - не помня.
А пък на мен ми казаха, че единственият ефект бил, че нямало да ми избелеят килимите :yahoo:
Твърди се ,че основната част от загубите на топлина са от прозорците. Около 75% от общите загуби. Така че - малко прозорци - малко загуби. В пандиза ще е най топло май. Все ми се струва ,че думите "отиваш на топло" се дължат на написаното по горе. :))
Не е така,аз съм трета година с такива стъкла и разликата е огромна.Най-простия пример ще дам.Едната стая у нас не се ползва и не се отоплява зимата.Тя е един вид дрешник,боклучарник и стая за гости когато се налага.Та трябваше да си изгладя една риза зимата и съм опънал дъската до прозореца и почвам да гладя с една ютия на пара.Парата веднага замъгли стъклото защото беше много близо,след няколко секунди изчезна.Направи ми впечатление и повторих няколко пъти опита нарочно,ефекта бе същия.За шумо/топло и т.н. е ясно че е по-добре.
edit
За килима не ми пука,ако доживея да избелее ще си купя друг :)
Ами пали запалката от вътрешната страна ма прозореца и гледаш четирите отражения. Едното ще е по различнйо на цвят. Не е задължително да се прави на тъмно. И на светло става.Цитат:
Първоначално публикувано от izwerga
Ха , при мене са 3 - пре...ли са ме. Наистина ли трябва да са 4?
Най-избеляващи са ултравилоетовите лъчи. Нито едно обикноено стъкло не пропуска UV лъчи.Цитат:
Първоначално публикувано от blue1